RTL-aanwinst Art Rooijakkers mist NPO af en toe

De nieuwe RTL 4-ster Art Rooijakkers kan niet ontkennen dat hij de NPO af en toe mist. Hij denkt dan vooral aan de mensen waarmee hij werkte. Dat heeft de presentator gezegd op NPO Radio 2. Rooijakkers heeft één van ’s lands grootste kijkcijferhits, Wie is de Mol, ingeruild om aan de slag te gaan bij RTL. Daar is hij nu te zien met de doorsnee panelshow Holland – België. Mist hij de NPO niet een beetje? “Ja, soms wel ja. Ik heb echt veel te danken aan de NPO“, zegt hij.

De presentator kijkt met veel plezier terug op zijn jaren bij de publieke omroep. “Ik heb er jarenlang met plezier gewerkt met een heleboel leuke, inspirerende, lieve mensen. Dat mis ik soms wel, vooral de mensen eigenlijk.”

Het is ook zijn eerste jaar zonder Wie is de Mol. “Natuurlijk mis ik dat wel. Dat helemaal. Ik heb het zeven jaar gepresenteerd. Het is zo’n prachtprogramma. Om te mogen presenteren is een groot voorrecht. Ik weet dit jaar dus voor het eerst in jaren niet wie de Mol is, dus ik weet niet hoe het werkt.

Bij de AVROTROS kon hij ook nog radio doen, maar dat heeft RTL niet. “Voorlopig zijn daar geen concrete plannen voor en dat vind ik wel jammer, want ik deed het met zoveel plezier. Wie weet. Ik zou het heel leuk vinden. Ik heb wel gezegd dat ik het heel erg mis, maar er is niet een plekje vrij ofzo.”

En gaat hij Twan Huys vervangen als hij op vakantie is? “Wie weet. Maar gaat hij op vakantie dan? Ook dat weet ik nog niet. Ik ga eerst Holland – België doen.”

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen