RTL-aanwinst Art Rooijakkers mist NPO af en toe

Geplaatst op Mon 22 Oct 2018 om 10:15

De nieuwe RTL 4-ster Art Rooijakkers kan niet ontkennen dat hij de NPO af en toe mist. Hij denkt dan vooral aan de mensen waarmee hij werkte. Dat heeft de presentator gezegd op NPO Radio 2. Rooijakkers heeft één van ‘s lands grootste kijkcijferhits, Wie is de Mol, ingeruild om aan de slag te gaan bij RTL. Daar is hij nu te zien met de doorsnee panelshow Holland – België. Mist hij de NPO niet een beetje? “Ja, soms wel ja. Ik heb echt veel te danken aan de NPO“, zegt hij.

De presentator kijkt met veel plezier terug op zijn jaren bij de publieke omroep. “Ik heb er jarenlang met plezier gewerkt met een heleboel leuke, inspirerende, lieve mensen. Dat mis ik soms wel, vooral de mensen eigenlijk.”

Het is ook zijn eerste jaar zonder Wie is de Mol. “Natuurlijk mis ik dat wel. Dat helemaal. Ik heb het zeven jaar gepresenteerd. Het is zo’n prachtprogramma. Om te mogen presenteren is een groot voorrecht. Ik weet dit jaar dus voor het eerst in jaren niet wie de Mol is, dus ik weet niet hoe het werkt.

Bij de AVROTROS kon hij ook nog radio doen, maar dat heeft RTL niet. “Voorlopig zijn daar geen concrete plannen voor en dat vind ik wel jammer, want ik deed het met zoveel plezier. Wie weet. Ik zou het heel leuk vinden. Ik heb wel gezegd dat ik het heel erg mis, maar er is niet een plekje vrij ofzo.”

En gaat hij Twan Huys vervangen als hij op vakantie is? “Wie weet. Maar gaat hij op vakantie dan? Ook dat weet ik nog niet. Ik ga eerst Holland – België doen.”

Foto: RTL
17 Reacties op “RTL-aanwinst Art Rooijakkers mist NPO af en toe”


 1. Jolijn

  maar hij ging voor het grote geld!!!!!

  want anders zou niemand daar weg gaan! kom op! Wie is de Mol is het nummer 2 programma van NL

 2. Bobby Eden

  Geld maakt niet gelukkig. Lesje voor Twan en Art.

 3. Maxer

  Ging hij nu omdat hij een vrijheidsstrijder is of voor het grote geld. Ik weet het weer Gerard Ekdom ging weg bij de Npo omdat hij een vrijheidsstrijder is, Twan Huys ging weg bij de Npo voor het grote geld, net als Jan Versteegh en Art
  Rooyakkers ging weg bij de Npo omdat hij bij de commerciëlen ook programma’ kon ontwikkelen haha. De ochtendshow van Radio 2 is stukken opgeknapt, Jeroen Wollaarts doet het uitstekend bij Nieuwsuur en ik denk dat Rik van de Westelaken een prima vervanger voor Wie is de mol zal zijn. Geld is voor veel presentatoren wel belangrijk maar aanzien en aantal kijkers is ook belangrijk. Denk niet dat Twan Huys echt vrolijk wordt van alle heisa omtrent zijn persoon en zeker niet nu hij als een onbetrouwbaar persoon wordt gezien en overal onderuit wordt gehaald.

 4. Klaasje

  Klinkt als heimwee/spijt.

  Uiteindelijk komt iedereen er wel achter dat t niet het geld is dat gelukkig maakt. Mooi werk met leuke collega’s geeft veel meer voldoening.

 5. Bennie Normaal

  Als je voor het grote geld gaat mis je veel, het kijkersvolk mist hem niet.

 6. Laurens

  Een domme stap van Art. Hij verruilt WIDM voor 2 panelshows? Praat Nederlands met me had hij prima kunnen maken bij de NPO. Daarnaast kon hij grote shows doen en radio maken bij de NPO
  De kans dat hij in het verdomhoekje terecht komt is groot. Hij gaf zelf al aan een B-presentator te zijn. Waarom laat je dan een A-programma schieten voor een zender waar B-programma’s de standaard zijn?!

 7. anonymous

  RTL heeft wel twee missers gekocht, Twan en Art.
  Weg ermeee.

 8. HanzWorsd

  Ja dat heb je, als ambtenaar hoef je niet te presteren, bij de commerciëlen wel.

 9. kim holland

  holland belgie is geen kijkcijferkanon en het word het ook niet

 10. Maxer

  @HanzWorsd: maar er wordt uitstekend gepresteerd door de ambtenaren, kijk maar naar de kijkcijfers. Bij de commerciëlen wordt slecht gepresteerd, kijk maar naar de kijkcijfers.

 11. Erik

  Net bij 538 Dennis Weening over het gerucht dat Art Rooijakkers Expeditie Robinson overneemt in het nieuwe seizoen. Dennis wist nog van niks.

 12. Laurens

  @Erik,; zou nog enigzins verklaren waarom hij afscheid van WIDM heeft genomen. Als het zo is, dan is het waarschijnlijk einde Dennis bij RTL5 en verschuift het wellicht toch naar RTL4?

 13. J

  @Laurens: Als ze Expeditie Robinson naar 4 halen, weet ik bijna zeker dat ze Dennis er af halen. Nicolette is nu ook op 4 te zien, dus die zal wel blijven. Art naast haar zou goed kunnen. Niks te nadele van Dennis, maar doet verder weinig voor RTL dus zal dan wel exit gaan.

 14. Laurens

  @J; Art en Nicolette zou inderdaad prima kunnen! Er blijft dan echter niets over van RTL5 op deze manier. Ik zou de keuze nu wel begrijpen, RTL4 haalt steeds moeilijker het miljoen. ER zal dan wel overgaan naar een 2 uur durend programma vermoed ik.

 15. J

  @Laurens: Gesprek met Dennis was overigens ook vreemd. Alsof hij meer weet.

  Maar inderdaad, enige mega scorende wat RTL5 nog heeft. Maar het zijn ook weer scores die RTL4 zelfden heeft. Dus met Expeditie kan RTL4 16 weken lang 1,3-1,6 miljoen scoren. En inderdaad 2 uur.

  Bij een overstap zoals die van Art moet vaak toch wel iets groots/speciaals in het pakket zitten.

 16. Rambo

  @J @Laurens tot wanneer heeft Dennis een contract bij RTL? Nu ik dit zo lees bedenk ik me dat Dennis voor de rest helemaal niks doet voor RTL momenteel en het ziet er niet naar uit dat dit gaat veranderen. Op Robinson na is alles wat hij op RTL5 presenteert de afgelopen jaren meestal eenmalig omdat het nooit scoort. Zou me dan niet verbazen dat hij wordt vervangen door Art en exit gaat bij RTL

 17. Kaktusmoordenaar

  Wordt tijd dat ze die breedbekkikker van ‘n Nicolettepetje eens’n flinke schop richting uitgang verkopen! Was niks, is niks, kan niks, wordt niks.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.