Robert ten Brink: ‘Waar is Valerio Zeno gebleven?’

Geplaatst op Mon 22 Oct 2018 om 10:45

Robert ten Brink vindt dat jong tv-talent in Nederland niet altijd de ruimte krijgt om te floreren. Dat heeft de presentator, die momenteel jurylid is in de talentenjacht voor presentatoren Screentest, gezegd op NPO Radio 2. Ten Brink herinnert zich van zijn begintijd bij de televisie dat hij almaar kon vallen en opstaan. Nu ziet hij vooral dat de oude rotten in het vak de televisie domineren en nieuw talent eigenlijk nauwelijks de ruimte krijgt. Dat vindt hij een behoorlijk zorgwekkende situatie.

De presentator van All You Need Is Love legt uit: “Ik heb wel echt de kans gehad om jarenlang te oefenen, aan te rommelen, jezelf te ontwikkelen en fouten te maken. Tegenwoordig is het allemaal veel sneller. Het kost te veel geld en dan is iemand alweer weg. Waar is Valerio Zeno bijvoorbeeld gebleven, dames en heren?

Vorige maand werd bekend dat Valerio Zeno er na tien jaar uit ligt bij BNNVARA. “We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid. Dat soort dingen gebeuren“, zei de presentator erover.

Overigens heeft Ten Brink zelf af en toe weinig geduld met tv-talent. Hij gedraagt zich soms als een tiran op de tv-set. “Het grappige is dat ik zo bezeten ben van het vak dat ik eigenlijk wel heel onaardig uit de hoek kom af en toe.”

Ik hoor mezelf best wel dingen zeggen dat ik denk: kan het een tandje minder? Ik ga er dan helemaal in op, van: ja, verdomme, waarom doe je dat nou?! Dat kan toch niet?! Enzovoorts, enzovoorts.”

Foto: RTL
15 Reacties op “Robert ten Brink: ‘Waar is Valerio Zeno gebleven?’”


 1. Nick

  wow hij geeft t toe dat hij een lul is behind the scenes

 2. Tim Klensman

  Beste Robert, Valerio zal binnenkort je collega zijn, wees daar maar niet bang voor, die duikt wel weer op bij RTL

 3. Zaad

  Dat enge ventje met zijn spraakgebrek. Hoooooiiiii iiiiikkkk beeeennn Vaaaaalleeeerriiooooo. Man, praat normaal.

 4. l

  Robert ten Brink is de laatste tien jaar alleen in AYNIL te zien geweest. WM is zijn andere hit 15 jaar geleden. Wat dat betreft heeft Zeno veel meer van zich laten zien.

 5. Pim

  @I, je vergeet voor het gemak Love Is In The Air en Holland’s Got Talent. Ook door Robert gepresenteerd.

 6. Hermann Boring

  Ten Brink is ook een one trick pony met AYNIL dus moet hij niet zo hoog van de toren blazen.

 7. l

  Love Is In The Air is AYNIL. HGT had iedereen kunnen doen.

 8. Ctrl-Alt-Del

  @I: WM ? Niet iedereen is bekend met afkortingen…

 9. l

  weekeinde miljonairs

 10. Alex

  Zou Valereo niet bij RTL opduiken binnenkort?

  Ze hebben nog geen volwaardige vervanger voor Johnny de Mol zijn programma’s.

 11. Bart

  @Alex Daar zou hij wel het beste passen

 12. Laurens

  @Alex/Bart;
  Valerio is geen publiekslieveling. Geen slimme keuze als RTL ‘m binnenhaalt. Als hij goed was geweest, was hij net als Jan Versteegh allang binnen gehaald door de commerciëlen

 13. Bart

  @Laurens Ruben Nicolai, Yolanthe, Luuk Ikink, Humberto, Filemon Wesselink, Ronald Molendijk, Fatima Morero, Bridet Maasland en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen zijn ook geen publiekslievelingen en toch zijn ze nog steeds met hun kop op televisie.

 14. Tim20 MJ

  De Mol moet Valerio binnenhalen om Veronica verder uit te bouwen. Ze hebben daar wel wat jong volk nodig, met alleen Johan Derksen en René v/d Gijp ga je het niet redden bij de doelgroep, hoe goed ze het nu ook doen. Valerio kan bijvoorbeeld een nieuw seizoen van The Pain Game maken om te beginnen, dat soort sensatie-tv scoort wel redelijk. Verder misschien een nieuw seizoen The Island (voorheen NET5) en een wekelijkse late-nightshow Amerikaanse stijl (wellicht in de toekomst met de heren van PowNed samen)

 15. Laurens

  @Bart; klopt, dus dan hoeft Valerio Zeno niet aan dat rijtje toegevoegd worden!

  @Tim20; The Pain Game kan inderdaad terug op Veronica om weer wat Nederlands product terug te brengen, liever niet met Valerio! The Island is dan weer te saai voor Veronica vermoed ik. Dat was immers de uitgeklede versie van ER. Een samenwerking met PowNews zou inderdaad een mooie toevoeging zijn. Dagelijks om 22.00 uur, kan VI ook weer terug naar 1,5 uur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.