Robert ten Brink: ‘Waar is Valerio Zeno gebleven?’

Robert ten Brink vindt dat jong tv-talent in Nederland niet altijd de ruimte krijgt om te floreren. Dat heeft de presentator, die momenteel jurylid is in de talentenjacht voor presentatoren Screentest, gezegd op NPO Radio 2. Ten Brink herinnert zich van zijn begintijd bij de televisie dat hij almaar kon vallen en opstaan. Nu ziet hij vooral dat de oude rotten in het vak de televisie domineren en nieuw talent eigenlijk nauwelijks de ruimte krijgt. Dat vindt hij een behoorlijk zorgwekkende situatie.

De presentator van All You Need Is Love legt uit: “Ik heb wel echt de kans gehad om jarenlang te oefenen, aan te rommelen, jezelf te ontwikkelen en fouten te maken. Tegenwoordig is het allemaal veel sneller. Het kost te veel geld en dan is iemand alweer weg. Waar is Valerio Zeno bijvoorbeeld gebleven, dames en heren?

Vorige maand werd bekend dat Valerio Zeno er na tien jaar uit ligt bij BNNVARA. “We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid. Dat soort dingen gebeuren“, zei de presentator erover.

Overigens heeft Ten Brink zelf af en toe weinig geduld met tv-talent. Hij gedraagt zich soms als een tiran op de tv-set. “Het grappige is dat ik zo bezeten ben van het vak dat ik eigenlijk wel heel onaardig uit de hoek kom af en toe.”

Ik hoor mezelf best wel dingen zeggen dat ik denk: kan het een tandje minder? Ik ga er dan helemaal in op, van: ja, verdomme, waarom doe je dat nou?! Dat kan toch niet?! Enzovoorts, enzovoorts.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen