Jeroen Pauw als drugsdealer in tv-show Arjen Lubach

Jeroen Pauw had zondagavond een verrassend gastoptreden in de satirische tv-show van Arjen Lubach. Hij maakte zijn opwachting als de drugsdealer van de VPRO-presentator. Dat was te zien in de uitzending van Zondag Met Lubach op NPO 3. Lubach hield in zijn programma een pleidooi voor de legalisering van XTC en begon het item met een fragment van Pauw, die in zijn talkshow bekende weleens drugs te gebruiken en een app liet zien van de Amsterdamse XTC-bezorgservice.

Pauw zei in zijn talkshow: “Tien snoepjes voor 40 euro is op dit moment de aanbieding van de Amsterdamse bezorgservice. Als je liever poeder wil kan het ook, maar dat is ietsje duurder. Er is in elk geval voldoende voor de komende dagen. Als ik nu bel hebben we voor het einde van dit gesprek hier op tafel liggen.

Bovendien bekende Pauw zelf ook weleens drugs te gebruiken. “Er zitten hier twee mensen, naast ikzelf, die zeggen: ‘Ik gebruik wel eens wat.’

Aan het eind van zijn item kreeg Lubach een appje op zijn telefoon, waarna hij de studio uit liep. Daar stond een man op een scooter hem op te wachten.

Het bleek Lubachs ‘drugsdealer’. “Ik versta je niet. Doe anders even je helm af“, zei Lubach, waarna Pauw zich onthulde.

Het item is hier terug te zien:

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen