‘RTL 4 verliest tonnen per week door horrorcijfers Huys’

Geplaatst op wo 24 okt 2018 om 11:00

Het kost RTL 4 klauwen met geld om de slecht scorende Twan Huys op de buis te houden. Dat zeggen directeur Paul van Gessel van NH Media/AT5 en Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum, dat zendtijd inkoopt voor adverteerders. Adverteerders betalen per procent kijkdichtheid, legt Bronkhorst uit in de Volkskrant. “De kijkcijfers van RTL Late Night met Twan Huys zijn een stuk hoger ingeschaald. RTL zal dit verschil moeten compenseren op andere momenten, dat kost veel geld.”

Bronkhorst wijst erop dat RTL een commercieel bedrijf, dat minstens de hoge kosten van Late Night wil terugverdienen. “Mijn inschatting is dat RTL het tot de winterstop zal aankijken. Als de kijkcijfers dan nog zo slecht zijn, gaan ze sleutelen aan de formule.”

Hij heeft er een hard hoofd in. “De problemen van de show stralen negatief af op het bedrijf. Dan kleeft er ook nog iets van onbetrouwbaarheid aan Huys, na zijn aanvaring met Jenny Douwes.

Maar hoeveel kost het RTL nou precies? Paul van Gessel: “Als ze uitgingen van 500.000 à 600.000 kijkers, dan schat ik in – het is een grove berekening – dat het hun met 200.000 kijkers zo’n halve ton per dag kost. Als je dat een paar maanden volhoudt, duurt het niet lang voordat RTL Luxemburg om zakelijke redenen ingrijpt.”

De opvolger staat klaar, denkt hij. “Die loopt zich warm. Die heeft net een Televizier-Ster gewonnen: Beau van Erven Dorens. Ik denk dat hij veel meer de match gaat vinden met het publiek. Ik denk dat het scenario wordt voor ergens rond de feestdagen.

Foto: RTL
19 Reacties op “‘RTL 4 verliest tonnen per week door horrorcijfers Huys’”


 1. Robert

  Is allang einde wedstrijd voor Twan, men moet alleen nog even bepalen wanneer het gaat stoppen, alles draait om de adverteerders, nu het erg veel geld gaat kosten komt het einde erg snel nabij.

 2. HanzWorsd

  Lekkere stijging voor de bitcoin, mag ook wel eens gezegd.

 3. Mark

  Twan, the gift that keeps on giving. Haal die kwal toch van de buis man.

 4. Ron

  Waarom tot de winterstop volhouden. Dit zijn zulke abominabele kijkcijfers daar moet je eerder op ingrijpen. Dit gaat het gewoon niet meer worden, er zijn al teveel aanpassingen geweest maar allemaal zeer marginaal. Voor de doorsnee kijker blijft het dezelfde show met slechte gasten en items. Het enige wat helpt is totaal het roer om te gooien.

 5. Ad

  Tjonge, jonge, wat is het toch lekker meedoen als kraaien richting RTL. Het ‘ze’ is niet van de lucht, tot dat het ook weer wel een keer beter zal gaan. Dan is het ‘we’ want we slaan net zo makkelijk om als een blad op deze winderige herfstdag.

 6. Sjors van Kempen

  Heksenjacht. Ik gun de Angela’s van deze wereld een stuk touw en een hoge boom.

 7. Bromsnor

  Dat kost dus per jaar een kleine 13 miljoen Euro. Daar is die 9 ton per jaar voor Twan nog niet bijgerekend. Dat gaat never nooit niet gebeuren. Niks heksenjacht, gewoon kille harde cijfers.

 8. Femke

  Wie is/zijn daar nu inhoudelijke de baas bij RTL nu Galjaard weg is. RTL4 en RTL5 zenderdirecteuren moeten zo spoedig mogelijk hun koffers pakken en een baan in een andere branche gaan zoeken. Lijkt mij het beste voor iedereen

 9. wouter

  als de top van de toko ook eens ff minder graait kan t misschien wat weerbaarder zijn maar nee maximaal zakkenvullen op de grens dat t net niet teveel opvalt.

 10. west

  RTL STAAT MOMENTEEL ONDER TOEZICHT ! ZE MOGEN ZELF NIETS MEER BESLISSEN!!!!!!!!

 11. west

  TE VERDUIDELIKING RTL NEDERLAND

 12. Britt Scholte Lover

  Volgens rtl 4 blijft Twan Huys nog wel even en denken ze dat er over een paar weken de kijkcijfers van 200.000 kijkers naar 1 miljoen gaan

 13. Robert

  Ja dat hopen ze Britt, maar gaat echt niet gebeuren, gaat er nu om hoe gaan we de adverteerders tevreden houden, wie of wat moet er in de plaats komen van Huys.

 14. yolo

  de gunfactor is er niet en komt ook niet meer.

 15. TopofFlop

  Er komt heus niet direct een nieuwe talkshow als opvolger. RTL Late Night zal stoppen en RTL zal de rest van het tv seizoen de prime time programmering verlengen tot 23:30 uur. Ze denken nu vast al na welk programma of welke herhalingen ze tussen 22:30-23:30 kunnen uitzenden. Programmering wordt dan stuk goedkoper en de kijkcijfers worden weer hoger dan 200k. Beau stapt hier als hij slim is niet in. Zijn huidige programma’s leverden hem een ring op. RTL Late Night overnemen heeft een veel te hoog afbreukrisico.

 16. Jemondo

  Verder met Twan en dan de Angela formule, serieuze journalistiek of de Beau methode, veel entertainment en een hoog pulp gehalte. Een soort van luxe Boulevard. Kies ik persoonlijk voor de zware variant. Wordt het me te gek, switch ik naar Pauw.

 17. Xavier

  Huis inhuren voor 9 euriton per jaar is gewoon de wraak van Galjaard. Huis binnenhalen en dan lachend wegwezen. Dat weten ze bij RTL ook wel en dat gaat mevrouw Galjaard wel merken.

 18. B klein

  Het gaat allang niet meer om twannemannetje. Het zijn de ego’s die de rampzalige keuze niet willen toegeven. Komt vanzelf. Net als met artje. Net zo’n rampzalige keuze. Gaat zijn show A noemen. Naar zijn grote voorbeeld M. Net zo’n drama!!!

 19. Annoniemus

  Twan werd binnen gehaald als sinterklaas bij RTL , maar blijkt geen cadeautje te zijn !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.