Jan Slagter: ‘Tijd voor MAX deed het beter dan M’

Geplaatst op Wed 24 Oct 2018 om 11:45

Jan Slagter vindt het achteraf gezien merkwaardig dat er zo veel kritiek was op Tijd voor MAX als DWDD-vervanger, aangezien de talkshow het veel beter deed dan opvolger M. Dat zegt hij in een interview met Nederlands Medianieuws. Door een blunder van NPO’s tv-baas Frans Klein – hij was zo laat met het aanwijzen van de nieuwe DWDD-vervanger M dat er een talkshowgat van zes weken ontstond – was Tijd voor MAX in april en mei zes weken lang te zien op het DWDD-slot.

Tijd voor MAX lag ineens behoorlijk onder vuur toen de talkshow die prominente plek kreeg. “Toen bekend werd dat Tijd voor MAX zou worden uitgezonden op het DWDD-tijdslot stonden de criticasters gelijk klaar. Ze denken het te weten.

Heel irritant, vindt Slagter het. “Peter Vandermeersch twitterde nog voor het programma afgelopen was: ‘Dan heb je als NPO 1 jarenlang iets opgebouwd met DWDD. En dan doe je dit.’ Ik noemde hem toen een lummel, ik was zó kwaad.

De omroepbaas vindt het maar flauw. “Wij kregen ook allemaal slechte recensies, maar we werden goed bekeken. M deed het bijvoorbeeld veel slechter en krijgt goede recensies, dat zegt wel iets.”

Het heeft te maken met het dedain over amusement, aldus Slagter. “De grote massa omarmt ons. De publieke omroep is er voor iedereen, niet alleen voor de grachtengordel.

Het hele interview met Jan Slagter kunt u hier lezen.

Foto: Omroep MAX
19 Reacties op “Jan Slagter: ‘Tijd voor MAX deed het beter dan M’”


 1. Missy

  Tijd voor Max was ook veel gezelliger om die tijd, geen geschreeuw, gewoon een gezellig keuvelprogramma.

 2. chris?

  M en tijd voor Max kunnen niet in de schaduw staan van DWDD, Tijd voor Max een soort programma voor een gezellig thee uurtje

 3. Jelle

  Was al weer helemaal vergeten dat die twee toen te zien waren. Was achteraf gezien een stuk prettiger kijken dan die schreeuwende vrouw met haar suffe band.

 4. Curryworst

  Is Jan Slagter ook eens een dag niet boos en verongelijkt bij het minste zuchtje kritiek?

 5. Dinsdag

  Tijd voor MAX is tenenkrommend en betuttelend. Ook op het tijdslot DWDD.

  Bejaardensoos TV

 6. boer zonder land

  Wat hebben wij hier in Nederland toch een fijne regering ze plukken waar ze kunnen.
  Ik kreeg een voorstel voor energie in 2019 ik moet voor dezelfde afname van electra en gas 150 Euro meer gaan betalen dat alleen omdat er in Den Haag een aantal mensen beslissen en niet weten wat er echt in NL aan de hand is.

 7. StefanV

  Ik hoop dat M nog een herkansing krijgt: minder schreeuwerig en zonder live-band die niets toevoegt. Tijd voor Max is een programma dat staat, ook al hoort het niet om 19:00 uur te worden uitgezonden. Sybrand en Martine deden gewoon hun ding en scoorden behoorlijke kijkcijfers. Alle kritiek op hen en het programma is totaal absurd; mensen moeten die kritiek adresseren aan de zenderleiding, niet aan het programma dat noodgedwongen een gat vult.

 8. Mike

  Duidelijk dat M niet terug komt gelukkig.

  Eerder nog Tijd voor MAX om 19 uur of iets nieuws.

 9. Mike

  M was ronduit slechte tv. Met een presentatrice die de hele tijd maar denkt dat je moet gillen en hard roepen op tv. Tenenkrommend.

  Alles behalve leuk en gezellig om naar te kijken was dat.

  Tijd voor MAX daarentegen was gezellig rustig en chill om naar te kijken.

 10. ome H

  Hij heeft gewoon gelijk

 11. HanzWorsd

  Ik mis M, heel veel.

 12. Missy

  Curryworst@… Jan is wel steeds terecht boos, er wordt geringschattend over Max gedaan terwijl ze altijd mooie kijkcijfers hebben!!

 13. valerie

  waarheid als een koe

 14. Koopman

  Dus ook Slagter wil het kijk en luistergeld terug. Én betalen via de belasting. Nou, als ik maandelijks een gedeelte van mijn zuurverdiende centen moet inleveren voor de NPO, vergeet het dan maar. Dan maar geen publieke omroep. Welke idioot verzint het. Geef ik dat geld liever uit aan Netflix of iets dergelijks. Moet je eens kijken hoe snel de kijkcijferkanonnen te zien zullen zijn op de commerciële tv.

 15. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en Tijd voor Max deed het beter dan M. Na het open trappen van deze open deuren rest mij niks anders dan een ingrijpende knieoperatie.

 16. Kattie

  DWD is ool een vreselijk progamma .met zn tafel dame of heer ..

 17. chris?

  DWDD haalt iedere keer kijkcijfers van ongeveer 1.200.000. Dat zegt genoeg.

 18. Ernst

  Tijd voor Max was een soort Kofietijd in de avond. Slagter moet gewoon trots zijn op zijn zender en niet zoveel zeuren. In plaats dat ie kritiek nu eens positief oppakt loopt hij alleen maar te zeuren. Nergens voor nodig hij bereikt een groot en tevreden doelgroep. Ik hoor er niet bij.

 19. BRAAK

  De giechelende idioot en mevrouw camping, zielig stel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.