Jan Slagter: ‘Tijd voor MAX deed het beter dan M’

Jan Slagter vindt het achteraf gezien merkwaardig dat er zo veel kritiek was op Tijd voor MAX als DWDD-vervanger, aangezien de talkshow het veel beter deed dan opvolger M. Dat zegt hij in een interview met Nederlands Medianieuws. Door een blunder van NPO’s tv-baas Frans Klein – hij was zo laat met het aanwijzen van de nieuwe DWDD-vervanger M dat er een talkshowgat van zes weken ontstond – was Tijd voor MAX in april en mei zes weken lang te zien op het DWDD-slot.

Tijd voor MAX lag ineens behoorlijk onder vuur toen de talkshow die prominente plek kreeg. “Toen bekend werd dat Tijd voor MAX zou worden uitgezonden op het DWDD-tijdslot stonden de criticasters gelijk klaar. Ze denken het te weten.

Heel irritant, vindt Slagter het. “Peter Vandermeersch twitterde nog voor het programma afgelopen was: ‘Dan heb je als NPO 1 jarenlang iets opgebouwd met DWDD. En dan doe je dit.’ Ik noemde hem toen een lummel, ik was zó kwaad.

De omroepbaas vindt het maar flauw. “Wij kregen ook allemaal slechte recensies, maar we werden goed bekeken. M deed het bijvoorbeeld veel slechter en krijgt goede recensies, dat zegt wel iets.”

Het heeft te maken met het dedain over amusement, aldus Slagter. “De grote massa omarmt ons. De publieke omroep is er voor iedereen, niet alleen voor de grachtengordel.

Het hele interview met Jan Slagter kunt u hier lezen.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen