RTL 4 denkt dat Twan Huys naar miljoen kijkers groeit

Sven Sauvé denkt dat de kijkcijfers van RTL Late Night met Twan Huys uiteindelijk sky high gaan. Het liefst had hij direct 800.000 tot 1.000.000 kijkers gehad, maar die topscores komen op termijn nog wel. Dat heeft hij donderdag op een presentatie van RTL gezegd tegen het AD. Huys zit deze week tot nu toe op gemiddeld 334.000 kijkers. Al de hele week is hij niet te bekennen in de kijkcijfer top 25, maar RTL laat hem rustig aanmodderen. De zender beweert er nog steeds in te geloven.

RTL-directeur Sauvé: “Vanzelfsprekend wil iedereen meteen 800.000 tot een miljoen kijkers. Ik ben overtuigd dat we op termijn gaan groeien en we echt naar hele goede kijkcijfers gaan. Het wisselt nu, maar dat hoort erbij. Er zal geen enkele sprake zijn van overhaaste beslissingen.

Sauvé geeft wel toe dat RTL bovenop het programma zit. “Wij zijn op dagelijkse basis met de redactie en Twan aan het kijken wat we anders en beter kunnen doen. Als ik naar de basiselementen van het programma kijk, klopt het gewoon. Ik twijfel er dan ook niet aan dat de kijker ons uiteindelijk gaat vinden. Dat zullen we écht ruim de tijd geven.

Zusterprogramma RTL Boulevard lijkt ondertussen alle hoop te zijn verloren. Luuk Ikink: “Het gaat niet zo best met de talkshow RTL Late Night met Twan Huys. De presentator is door RTL aangetrokken na de dalende kijkcijfers van de talkshow onder leiding van Humberto Tan, maar nu lijkt ook Twan de weg naar de kijker nog niet echt te vinden.

Sauvé gaf ook bij de showrubriek een reactie: “Wij zijn tevreden met RTL Late Night. De building blocks zijn er. Ik vind het een goed inhoudelijk sterk programma. Ik ben blij met hoe het staat. We gaan rustig verder bouwen. Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat dit programma van ons alle tijd krijgt en we gaan op dagelijkse basis gewoon samen met de redactie, samen met de presentatie, kijken hoe we het nog beter kunnen maken. Ik twijfel er niet aan dat de kijker uiteindelijk massaal op Late Night gaat afstemmen.”

Het is niet bekend wat er werd geschonken op de presentatie van RTL, maar naar verluidt was het sterk spul.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen