NTR stelt afscheid Zwarte Piet toch nog even uit

De NTR neemt dit jaar toch nog geen afscheid van Zwarte Piet. De publieke omroep repte in een verklaring weliswaar over roetveegpieten, maar die kunnen ook geheel zwart zijn. Dat verduidelijkt de omroep tegen het ANP. Voorstanders van Zwarte Piet, met de PVV voorop, riepen er schande van dat de NTR en zijn Sinterklaasjournaal de kindervriend definitief de nek om zou draaien, maar het afscheid wordt nog even uitgesteld. De pikzwarte Piet is in elk geval dit jaar nog te zien.

De ene roetveegpiet heeft nou eenmaal langer in de schoorsteen gezeten dan de ander, verduidelijk de NTR. “Naargelang ze vaker door de schoorsteen zijn gegaan, worden ze zwarter. Er zijn er ook bij die helemaal zwart zijn.

Wanneer is de egaal Zwarte Piet dan wel weg? “Ik begrijp de verwarring wel. We proberen elk jaar een stapje te maken om geleidelijk een verandering te volgen die er in de maatschappij is. Elk jaar een beetje minder zwart. Dat is feitelijk al jaren zo.

PVV-Kamerlid Martin Bosma blijft boos: “Wie heeft de ⁦⁦NTR⁩ gekozen? Wie heeft ze een vrijbrief gegeven onze tradities aan te tasten? Waarom kiezen ze blind de kant van de drammers?

Foto: NTR, Yvonne Palsgraaf

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen