Rob Verlinden is Angela de Jong dankbaar

Rob Verlinden vindt het super lief van Angela de Jong dat ze in juni zo’n aardige column schreef over zijn vertrek als tv-tuinman. Ze heeft er heel wat mee in werking gezet. Dat laat hij weten in de Weekend. De Jong verbaasde zich erover dat Humberto Tan afscheid nam met een heuse zelffelicitatieweek, terwijl Verlinden na dertig jaar geruisloos vertrok. “Ik vond het prima en heb het zelf zo gewild. Maar toen ik in Portugal zat heeft Angela de Jong van het AD wat over mij geschreven.

Dat heeft ‘enorm veel impact’ gehad, aldus Verlinden. “De radio belde en kranten en tijdschriften gingen over mij schrijven. Ik was heel erg verbaasd, ik wist helemaal niet dat iedereen aandacht aan mij ging besteden.”

Hij vervolgt: “Ik was rustig weggegaan, maar Angela had mij in haar stuk een icoon genoemd, wat ik ontzettend leuk vind, en daar is een enorme reactie op gekomen.”

Het is niet zo dat hij bevriend is met De Jong. Hij heeft nauwelijks vrienden in de tv-wereld. “Myrna Goossen is wel een vriendin, een vakvrouw en een heerlijk wijf. Voor Catherine Keyl heb ik ook veel bewondering, zij heeft een apart plekje in mijn hart.

Wat heeft hij dan met Keyl? “Wij hebben zoveel dingen met elkaar meegemaakt, we kennen elkaar door en door. Wij kunnen elkaar soms twee jaar niet zien, maar als we elkaar dan zien, vliegen we elkaar gelijk om de nek.”

Foto: SBS, Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen