Peter de Vries: ‘BLVD interesseert me soms geen fuck’

Het interesseert Peter R. de Vries soms geen fuck wat er in RTL Boulevard wordt behandeld. Dat zegt de misdaadjournalist in HP/DeTijd. De Vries gaf in de zomer geen thuis toen Peter van der Vorst hem vroeg wat hij van topless zonnen vindt. Hij vond het een non-onderwerp. “Ik antwoordde dat ze zich misschien eens een oordeel moesten vormen zonder om mijn mening te vragen. Sommige dingen bij Boulevard interesseren me geen fuck natuurlijk. Dus probeer ik het terug te kaatsen.”

Vaak weet De Vries ook niet wie de andere studiogasten van Boulevard zijn. “Ik zit heel dikwijls bij Boulevard. Dan kom ik in de schminkruimte en zit er al iemand in de stoel van wie ik geen flauw benul heb wie dat is. Als diegene zich even gaat omkleden, vraag ik gauw aan de visagiste: wie is dat? En dan blijkt diegene vijftien jaar in Goede Tijden te spelen of zo. Dat weet ik dan niet, haha.”

Naast Boulevard zit De Vries ook nog regelmatig in talkshows. “Ik wijs ongelooflijk veel af. Mensen denken altijd dat ik overal in zit, maar dat is helemaal niet zo. Er zijn eigenlijk maar vier dingen waarover ik praat in talkshows: misdaad, sport, politiek en media.”

Voor elk tv-optreden vraagt De Vries het standaardbedrag van 1.500 euro. “Ik sta nergens op de payroll, ik ben een zelfstandige. En als ik niet iets doe, verdien ik ook niks.”

Dus als ik voor een programma word gevraagd om duiding te geven aan iets omdat ik specialist op dat gebied ben, doordat ik er veertig jaar aan heb gewerkt om dat specialisme te vergaren, dan is het heel logisch dat ik daarvoor betaald word.”

Het HP/DeTijd-interview met Peter R. de Vries kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen