Radio Veronica gaat niet verder als Veronica

Geplaatst op Thu 11 Oct 2018 om 14:45

Radio Veronica gaat niet verder als Veronica. Het is wel zo dat ‘Radio’ niet meer in alle uitingen wordt genoemd. Dat heeft een woordvoerster van Talpa Radio laten weten. Aangezien Radio Veronica op social media alleen nog maar Veronica heet, leek het erop dat de zender een SBS 6’je ging doen. Waar SBS 6 nu af en toe alleen nog maar 6 heet, blijft Radio Veronica gewoon Radio Veronica. “Het radiostation heet Radio Veronica, alleen wordt het woord ‘radio’ niet in alle uitingen meegenomen.”

Veronica wordt gezien als één van de sterkste merken in de Nederlandse mediawereld en hoewel het de tv-zender Veronica nu voor de wind gaat, gaat het met Radio Veronica lang niet zo goed.

Hoewel John de Mol veel geld heeft gestopt in een bekende ochtendspits-dj, namelijk Giel Beelen, zijn de luistercijfers niet om over naar huis te schrijven.

Momenteel voert Wilfred Genee, de presentator van Veronica’s succesvolste programma Veronica Inside, gesprekken over een middagspits-show op Radio Veronica.

Foto: Radio Veronica
22 Reacties op “Radio Veronica gaat niet verder als Veronica”


 1. Joris Agema

  Euh nieuwswaarde?!?!

 2. Wollter

  Radio Veronica doet het beter!

 3. Ron

  Dan gaat het dus juist wél gebeuren, ontkennen is erkennen. Bekend euvel waar ‘woordvoerders’ aan lijden.

 4. Ron

  En trouwens, waarom dan alleen Veronica voeren in je social media. Maar op de radio en het op je website gewoon nog Radio Veronica noemen? Dit is gewoon een transitie op wat komen gaat, niets meer niets minder hoor. Anders moet je overal het woord ‘radio’ weer in voeren…

 5. T

  Redacteur alhier is nogal gek op bloot foto’s – ook n hobby …

 6. Zoon van Patty Brard

  Er missen nog drie fotos zo te zien….. dan heb je het Talpa gevoel compleet.

 7. HanzWorsd

  Ben hoog opgeleid, zou bovenstaand bericht moeten snappen. Snap er echter geen snars van, kan ook komen dat het onderwerp totaal niet boeiend is.

  Radio, lineair.

 8. Monique

  @HanzWorsd

  Hoogopgeleid, snuggere.

 9. HanzWorsd

  @Monique, kennelijk ben je nog hoger opgeleid. Best bijzonder als je kijkt naar het niveau van je reacties.

 10. Jamai

  Benieuwd of dat een succes gaat worden, Wilfred Genee met de middagshow, vergezeld van de twee sidekicks van Edwin Evers, Niels en Rick.

 11. fred emmer

  die dj met dat HONDENgebit kun je beter onslaan daar is geen flikker aan

 12. west

  Ja en daar zitten ze dan uren voor te vergaderen! Nederland vergaderland zonde van de tijd,en geld ! hoeveel uur zou de NPO vergaderd hebben betrekking hebbende de piepjes voor het nieuws!! zo wordt er miljarden uitgegeven in heel
  Nederland aan onzinnige zaken!!

 13. Claudia

  Is dat het enige woord dat niet meer uitgesproken mag worden bij Radio Veronica?

 14. tom mulder

  doe maar es wat aan die muzieksamestelling
  tis elke dag het hetzelfde liedje m

 15. George

  Ik vind de muzieksamenstelling van Radio Veronica enorm verbeterd ten opzichte van de voorgaande jaren. Veel meer 80’s, meer vergeten hits, een stuk minder dezelfde muziek en minder 3FM-muziek. Een hele verbetering! Had een halfjaartje terug afscheid genomen van Veronica, maar nu hebben ze mij weer terug als luisteraar. Om de zender nóg beter te krijgen, en om nóg meer luisteraars te winnen, moeten ze Giel uit de ochtend halen. Zal best een aardige kerel zijn, maar hij past gewoon totaal niet bij Veronica. Ook de Veronica-luisteraars zitten niet op Giel te wachten. Is Kink niet wat voor hem? Deze onlangs opnieuw begonnen zender draait veel alternatieve muziek, waar Giel ook van houdt.

 16. Jeroen

  Zet EDDY KEUR daar maar.

 17. Remco Terhorst

  Ik snap dit artikel niet helemaal, geloof ik. Het gaat niet verder als Radio Veronica omdat het op social media Radio heeft laten vallen? Beetje vergezocht.

 18. Pluk vd Petteflet

  Radio Veronica is al decennialang echt superchill, altijd altijd de vinger aan de kloppende pols van onze samenleving gehouden en is sinds het wrakke schip (nou ja, vet stoer schip ook nog, niks mis mee) altijd actueel en bij de tijd gebleven.
  Ook iconen van onze multimediale samenleving maken wel een een dwaling, later komt het best wel weer goed. Zodra ze die Giel Beelen met een flinke trap onder z’n hol de laan uit hebben gestuurd gaat het beslist weer beter met Veronica. Ons Veronica. Beetje raar dat die overjarige kaaskop met veel gejuich uitgebonjourd wordt bij de PO, blij dat dat jong opgerotst is, en vervolgens komt die populistische galbek weer bij Veronica uit de radio. Sommige dingen hoeven écht niet meer. Thanks but No Thanks.

 19. Doe

  Kost zeker veel geld of zo. Radio 538 laat Radio ook al jaren weg.

  Als ik het over Veronica heb, dan heb ik het over de tv zender.

 20. Ron vd s.

  Ach er word momenteel dingen genoemd en gedaan op de radio dat zogenaamd heel wat betekend dat detail gemieremeut. Kom nou met een echt nieuws. Of zij hiermee miljoenen errmee binnen gaan halen zal absoluut NIET gebeuren. Ik lees dat er ook nog edn redactie achter zit wat een geldverspillerij allemaal. Kom op zeg.

 21. Joop55

  Veronica Radio is al sinds 1998 (toen het Veronica FM werd) niks meer. Gedurende TMG/Sky periode is de zender al helemaal gesloopt, en dat is onder Talpa niet veel beter.

 22. Radiofan

  Ik denk Veronica heeft zijn tijd al gehad.
  De zender moet gewoon een andere naam.
  Denk dat radiosbs of sbsfm goed gaat klinken ook een grote merknaam.
  Ik zag dat meerdere op internet had gezet Radio Veronica moet omgedoopt worden naar sbsfm.
  Past ook goed bij sbs6. En zo gaat de kijkcijfer van sbs6 ook omhoog.
  En radio moet ee altijd bij want dan weet je dat je het over radio heb.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.