Telegraaf verkneukelt zich: ‘NPO 3 gaat eraan’

De Telegraaf sorteert voor op het schrappen van NPO 3, de tv-zender die wordt geleid door Suzanne Kunzeler. De kans op het einde van het derde net is drastisch toegenomen. Dat meldt de krant vandaag op zijn voorpagina. ‘NPO 3 op hakblok’, kopt de krant. “Het schrappen van een publieke tv-zender komt een stap dichterbij, nu ook het CDA aangeeft dat niets meer taboe mag zijn bij het hervormen van de publieke omroep“, is te lezen in de krant, die traditioneel anti-NPO is.

Tot nu toe waren alleen PVV en VVD voorstander van het snijden in publieke zenders. “Nu CDA en CU in beweging komen, lijkt daar eindelijk verandering in te kunnen komen“, aldus De Telegraaf.

CDA-Kamerlid Harry van der Molen zegt namelijk: “We moeten geen discussie meer schuwen. Er wordt minder televisie gekeken, dus moet je objectief durven kijken naar de hoeveelheid netten en radiostations.

Eerder gaf CU-leider Gert-Jan Segers ook al aan dat hij het opdoeken van een NPO-televisienet op tafel wil leggen, aldus de krant. Zijn partijgenoot Arie Slob gaat als minister over mediazaken.

De Telegraaf hoopt dat politiek Den Haag vaart maakt. “De huidige concessieperiode voor de omroepen loopt over twee jaar al af. Als het omroepbestel daadwerkelijk op de schop gaat, door bijvoorbeeld het mes te zetten in NPO3, zullen er wetten moeten worden veranderd en dat kost tijd.

Het Telegraaf-artikel ‘Politiek wil rigoureuze verandering publieke omroep’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen