‘Privé noemt RTL Boulevard bewust nooit als bron’

Geplaatst op Mon 15 Oct 2018 om 14:00

Er heerst wat ergernis bij RTL Boulevard over de manier waarop de Privé-afdeling van De Telegraaf bronvermelding toepast. Het showkatern mijdt bewust de naam Boulevard. Dat melden verslaggever Jermaine Ellenkamp en presentator Luuk Ikink op Twitter. Ellenkamp moest zijn ergernis kwijt na een Privé-artikel over de Twan Huys-rel. “Ik moet iedere keer weer lachen wanneer De Telegraaf in haar artikelen RTL Boulevard niet als bron noemt, maar ‘RTL’ gebruikt. Treurig.”

Hij vindt het merkwaardig. “Bij De Telegraaf melden ze wel RTL Late Night en RTL Nieuws, maar RTL Boulevard wordt afgekort naar RTL.

Het is onzin om RTL Boulevard ‘RTL’ te noemen, aldus Ellenkamp. “Als je het niveau over zou nemen wordt het steevast ‘aldus Rutte tegen Mediahuis’.

Daarop krijgt Ellenkamp steun van Boulevard-held Ikink. “Dit doet dus alleen de Privé-afdeling.. is policy daar. Als de nieuwsredactie of een andere afdeling ons citeert is het wel inclusief ‘Boulevard’. We moeten er op onze redactie altijd een beetje om gniffelen.

Dan escaleert de zaak en krijgt Ellenkamp het aan de stok met Telegraaf-verslaggever Mike Verweij. “Hahahaha. Vervelende (lachwekkende) berichten in de DM en een blokkade van Mike Verweij door deze tweet. 👇🏻 Gevoelig puntje.

En dat omdat wij, volgens Mike, geen Telesport als bron melden, maar Telegraaf. Ik vind dat men nu ook ‘Luuk’s social corner’ moet melden als bron in plaats van RTL Boulevard.

Foto: RTL
11 Reacties op “‘Privé noemt RTL Boulevard bewust nooit als bron’”


 1. KIngAlert

  Mike Verwey het holmaatje van Valentijn Driessen

 2. GekkeHenkie

  Luuk Ikink begint steeds meer praatjes te krijgen
  met dat domme blote billen gezicht..

 3. RaymondVL

  Ik noem Luuk Ikink ook nooit Luuk Inkink maar talentloze Brilsmurf.

 4. Dooie Hannie

  Luuk wie?

  Oh, die zeikbril…

 5. Marc

  Luuk wie?

 6. Carola

  Zou ik ook niet doen. Een infantiel en totaal irrelevant programma

 7. Kattie

  Vreselijk progamma RTL BOULEVAART

 8. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Na Twan Tan is ook RTL/BNN binnenkort helemaal klaar… Houdt RTL/BNN slechts een handjevol zwakzinnigen over die ze mogen tellen voor hun kijkcijfer-aantal. Sterkte daar! “Baai baai maaaaaan!!!” Hahahahaha

 9. Marianne

  Haal dat enorme pak boter eens van je hoofd Luuk! Zelf vergeet je ook dikwijls de bron van iets te vermelden.

 10. Pater Hazebroek

  Luuk wie?

 11. Eva Bax

  Haha! Boulevard staat er juist om bekend om nooit de bron te noemen van hun nieuwtjes, als deze van andere media komen. Ze gummen zelfs credits uit het beeld dat andere partijen aanleveren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.