Pauw spreekt Jetten aan op ontwijkende antwoorden

Geplaatst op Wed 10 Oct 2018 om 9:00

Pauw sprak met hem, de rest sprak over hem: Rob Jetten. De nieuwe leider van D66 was dinsdag dé nieuwsgast van de dag en Jeroen Pauw had hem aan tafel. Daar bleek de 31-jarige politicus echter al snel te verzanden in typisch politieke antwoorden. Zo bleef hij herhaaldelijk om de vraag heen draaien hoe lang hij al weet dat hij de opvolger van Alexander Pechtold zou gaan worden. Uiteindelijk legde Pauw de politicus voor: “Heeft u zelf het idee dat u antwoord geeft op mijn vraag?” 

Het is wel het antwoord dat ik kán geven jouw vraag“, zei Jetten daarop, doelend op zijn antwoord dat de fractie pas in de afgelopen dagen tot zijn benoeming is gekomen.

Onzin, denkt Pauw. “Heeft het ermee te maken dat u denkt: ik ben nu politicus en zodra je dat bent, dan geef je gewoon geen antwoord? Want dat is natuurlijk vaak een beetje hoe het gaat.”

We hebben echt de afgelopen dagen als fractie de koppen goed bij elkaar gestoken en ik heb ontzettend veel zin om met hen aan de slag te gaan“, zei hij, waarna er in de studio wat gelach klonk om zijn zoveelste ontwijkende antwoord.

Emilie van Outeren, politiek verslaggever van NRC, twittert: “Ik snap dat het nieuw en spannend is, maar ook bij Pauw waren er wel weer heel veel ingestudeerde Jetten-zinnetjes.

En collega Lamyae Aharouay: “Jetten blijft zeggen: ‘Fractie werd zaterdagochtend bijgepraat.’ ‘Ik wist het iets eerder.’ Later zegt hij dat ‘iets’ ‘een paar weken’ is. Volgens Jetten omdat hij afscheid Pechtold mocht voorbereiden. Maar echt uitleggen wat die voorbereiding inhoudt lukt niet. Dan begint hij over hoe bijzonder 12,5 jaar Pechtold was.

Foto: BNNVARA
52 Reacties op “Pauw spreekt Jetten aan op ontwijkende antwoorden”


 1. Bears’den

  Jeroen is een BAAS!!
  Gewoon de aller-aller-beste!

 2. Henk

  Sloper van het referendum, democratisering van Nederland was de reden van het bestaan van D66. Dit is dus niet de man die ons vooruit gaat helpen.

 3. Grace321

  Rob de robot

 4. Albert Verlinken

  Uit de Statuten: ‘De Partij stelt zich als sociaal-liberale partij ten doel een politiek te bedrijven waarin zij de
  mens centraal stelt: vrij, betrokken, gelijkwaardig en mondig en streeft naar een
  democratische, duurzame en open samenleving.’
  YEAH, RIGHT

 5. west

  Waar zo`n mediacursus al niet goed voor is !

 6. west

  @hENK Het nederlandse volk is dat met de verkiezingen alweer vergeten, nieuwe bezems vegen schoon, en als hij een beetje populair overkomt bij het publiek, dan winnen ze weer, zo gaat het sinds de 2e WO

 7. Kaktusmoordenaar

  Wat een trut

 8. Bennie Normaal

  Een goede politicus is per definitie een draaier én een geslepen leugenaar.

 9. marc

  Rob de rubberpop is totaal afgeschminkt door Jeroen Pauw.
  Heer Pauw, hulde en dank!

 10. Sylvie HvA

  Het is het geheime kind van Rutte en Pechtold.

 11. Bennie Normaal

  @Sylvie HvA – Rutte zit inmiddels al in de overgang.

 12. Wollter

  Van welke etnische afkomst is deze gladjakker nou weer?

 13. Sjaak

  Nog nooit iemand op de eerste dag al door de mand zien vallen.
  Wat een lege huls dat ventje.
  Trouwens die hele partij gewoon synoniem voor de uitverkoop van Nederland naar Europa.
  Op naar de 0 zetels!

 14. pietergieter

  Ben erg blij met Jetten. Op naar de nul zetels!

 15. Boney M.

  Alweer de zoveelste losse flodder in Den Haag.

 16. Kaktusmoordenaar

  Zelden zo’n gestuntel gezien als bij melkmuiltje/babyface Jetten. Hoop (en verwacht) dat hij debielen66 het laatste zetje richting afgrond geeft. 😂

 17. Bart

  Dit jongetje gaat D66 echt niet terug omhoog helpen.

 18. Marianne

  Goed dat Jeroen hem er ook op aansprak. Wat vreemd blééf tijdens het gesprek was dat Jeroen (58) hem met U aansprak en hij (31) zat te jijjen naar Jeroen. Belooft weinig goeds, iemand dienin zijn eerste interview al zo aan het draaikonten is en geen duidelijke antwoorden kan geven. Naar arrogant mannetje volgens mij.

 19. eddie emmer

  Dit laat toch weer zien hoever D66 afstaat van de kiezers. Dit robot gedrag is toch gewoon eng!

 20. Klaasje

  Vind het sowieso raar dat al die knulletjes met U worden aangesproken. Het is geen gehoor!

 21. Annoniemus

  Hij is binnen een dag al verworden tot een niets zeggende politicus , net als zijn voorganger die veel babbelde maar nooit iets zei #typischD66

 22. kampie

  Om de hete brij heen draaien kunnen ze allemaal in Den Haag. Daar zijn ze op afgestudeerd.

 23. Bart

  Best netjes als je met u aangesproken wordt maar dat laat je als iemand van 31 toch niet toe? Dan zegt je toch dat men jij mag zeggen?

 24. StefanV

  Een Marijnissen, Dijkhoff of Klaver zou zich in deze positie niet anders hebben gedragen dan Jetten gisteren deed. Hij bleef moeiteloos overeind. Uiteraard vroeg PAUW naar de bekende weg. Iedereen die de politiek een beetje volgt, weet dat Jetten als groot talent te boek stond en het oogappeltje van Pechtold was.

  Maar zo’n man gaat natuurlijk nooit zeggen: “Tja, eigenlijk was al maanden geleden duidelijk dat ik Pechtold zou opvolgen en het fractieberaad was alleen voor de vorm.” Dat weet Pauw en dat weten ook alle kijkers die een klein beetje zijn ingevoerd.

 25. HalloJumbo

  Rob Brech.

 26. Anonymousin

  Zoals @StefanV als schrijft niets abnormaals wat er gebeurde in de uitzending van Pauw tijdens het interIk ben het dus wel eens met de reactie van @StefanV.

  Het is toch “normaal” dat politici om de hete brij heen draaien, Jetten is geen uitzondering blijkbaar. Wat dat betreft is Jetten een snelle leerling.

 27. Hans

  Is dit zijn vader?
  https://www.youtube.com/watch?v=FIjJo-qobe0
  Dan heeft ie het niet van een vreemde, en ja, hij lijkt er nog op ook. Misschien is hij het zelf wel…

 28. Hippe Kip.

  @Wollter
  Wed 10 Oct 2018 om 9:28

  Ik ben het helemaal met je eens, ik vroeg het mijzelf ook af.

 29. Ron

  D66 sociaal liberaal? Laat me niet lachen, dat zijn twee tegenstrijdigheden die niet samen gaan. D66 haalt de VVD soms rechts in, kun je nagaan…

 30. snuifje

  Ongelooflijk arrogant dat deze meneer met deze nietszeggende en ingestudeerde antwoordjes denkt weg te komen.

 31. Sven L.

  Tja… voordeel van de twijfel gun ik hem wel. Al zie ik het somber in voor/met hem.

 32. Robert

  Denk dat die Jetten volledig van slag was door het gesprek met Bridget.
  Ja dan komt Jeroen en dat is even wat anders.
  Was gouden kans voor die man Jetten om eens niet meteen om de hete brij te gaan draaien, dit was niet best.

 33. joop olienood

  Homo’s draaien altijd!!
  meestal met de kont naar achteren.

  Den Haag is er al vol van, maar weer geen vrouw, waar d66 altijd de mond van vol heeft.

 34. chris?

  Straks geeft hij hem van Jetje. Pauw U en Jetten Jij. Jetten moet dus nog een hoop leren.

 35. Loesewies

  Rutte de Tweede in de maak.

 36. Ron

  Het is gewoon een pratende pop, en de hand die in die pop zit is van Rutte. Gewoon braaf het beleid van Rutte roeptoeteren en duiden en verder je mond dichthouden.

 37. Adam Curryworst

  brrrr wat een eng glad mannetje is die Robot Jetten. Lijkt wel alsof je naar een twink versie van Kraftwerk zit te kijken ofzo. Krijg echt jeuk als ik hem zie praten.

 38. amsterdammer

  Veel te gemaakt deze Jetten. Zooo te doorzien….zit niets echts aan.

 39. Joep

  Kan deze jetten niet normaal praten. Daar gaat toch niemand op stemmen. Hij durft niks te zeggen. Emotieloos als of hij voorgeprogrameerd is. Neem een voorbeeld aan klaver of je nu eens bent met klaver of niet. Hij praat tenminste normaal en durft wat te zeggen.

 40. Maarnietheus

  Een politicus pur sang. Zo eentje waar we onderhand de buik vol van hebben. Dit soort figuren zorgen voor een nog grotere afstand tussen politiek en volk. Nog minder vertrouwen. Ja, D66 weet wat we nodig hebben.

 41. Coeus

  Al helemaal stuk gemediatrained dus.

 42. Geronimo

  Nikserige nikszeggende (no pun intended) droomkandidaat om de nihilisten van d’666 naar de 0 te brengen. Laat het zo zijn!

 43. Meneer Kwaktus

  Volgens Story heeft hij een affaire met Rutte.

 44. B klein

  Er wordt voortdurend over jong gesproken. Maar is het niet “Oude” wijn in nieuwe zak? Een passant. Mag het even verkeerd doen om dan plaats te maken voor de echte leidster. En die is nog erger als penthous.

 45. Yuwan

  Is dit nou een leider van een van de grootste politieke partijen van nederland? Hij doet me denken aan een Tel Sell presentator van 20 jaar geleden.

 46. M

  Aan alles zie je dat die Jetten een gluiperd is. Onbetrouwbaar en iemand die over lijken gaat en alles weg lacht.

 47. Lisa

  Met ‘ robot Jetje’ winnen we de oorlog niet dat is wel duidelijk. Deze man is zo slapjes, zo week, een natte krant straalt meer kracht uit.

 48. Maus

  Deze man heeft geen visie, geen plan. Hij neemt pas stelling als de situatie zich aandient. De ene keer links om, de andere keer rechtsom. Naar gelang het hem uitkomt. Zijn ruggengraat is net buigzaam als die van Rutte. Zoals de wind waait, waait zijn jasje. Verbaal zeer vaardig om veel te praten zonder wat te zeggen. Kortom, een kopie van Rutte. Oppassen voor die man!

 49. HanzWorsd

  Iedereen is in z’n hart een beetje Jetten.

 50. Wollter

  Het is dus een homofiele Indo…..

 51. StefanA

  Een Marijnissen, Dijkhoff of Klaver zou zich in deze positie anders hebben gedragen dan Jetten gisteren deed. Hij hield moeiteloos zijn mond. Uiteraard vroeg PAUW naar de kritische weg. Iedereen die de politiek een beetje volgt, weet dat Jetten als sloper van het referendum en democratie te boek stond en de marionet van Pechtold was.

  Zo’n man gaat natuurlijk nooit zeggen: “Tja, eigenlijk was al maanden geleden duidelijk dat ik Pechtold zou opvolgen en het fractieberaad was alleen voor de vorm.” Gelukkig weet Pauw dat door het politieke geleuter te doorbreken en ook alle kijkers die een klein beetje zijn ingevoerd, ergeren zich daarom terecht aan het typische gedraai.

 52. Ernst

  Pechtold was glad en deze man leek mij heel erg wereldvreemd. Ik kreeg niet de indruk dat ie enig idee heeft wat er oneer de mensen gebeurd. Maar de tijd zal het leren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.