Pauw spreekt Jetten aan op ontwijkende antwoorden

Pauw sprak met hem, de rest sprak over hem: Rob Jetten. De nieuwe leider van D66 was dinsdag dé nieuwsgast van de dag en Jeroen Pauw had hem aan tafel. Daar bleek de 31-jarige politicus echter al snel te verzanden in typisch politieke antwoorden. Zo bleef hij herhaaldelijk om de vraag heen draaien hoe lang hij al weet dat hij de opvolger van Alexander Pechtold zou gaan worden. Uiteindelijk legde Pauw de politicus voor: “Heeft u zelf het idee dat u antwoord geeft op mijn vraag?” 

Het is wel het antwoord dat ik kán geven jouw vraag“, zei Jetten daarop, doelend op zijn antwoord dat de fractie pas in de afgelopen dagen tot zijn benoeming is gekomen.

Onzin, denkt Pauw. “Heeft het ermee te maken dat u denkt: ik ben nu politicus en zodra je dat bent, dan geef je gewoon geen antwoord? Want dat is natuurlijk vaak een beetje hoe het gaat.”

We hebben echt de afgelopen dagen als fractie de koppen goed bij elkaar gestoken en ik heb ontzettend veel zin om met hen aan de slag te gaan“, zei hij, waarna er in de studio wat gelach klonk om zijn zoveelste ontwijkende antwoord.

Emilie van Outeren, politiek verslaggever van NRC, twittert: “Ik snap dat het nieuw en spannend is, maar ook bij Pauw waren er wel weer heel veel ingestudeerde Jetten-zinnetjes.

En collega Lamyae Aharouay: “Jetten blijft zeggen: ‘Fractie werd zaterdagochtend bijgepraat.’ ‘Ik wist het iets eerder.’ Later zegt hij dat ‘iets’ ‘een paar weken’ is. Volgens Jetten omdat hij afscheid Pechtold mocht voorbereiden. Maar echt uitleggen wat die voorbereiding inhoudt lukt niet. Dan begint hij over hoe bijzonder 12,5 jaar Pechtold was.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen