Frank van der Lende: ‘Sander en ik geven 3FM smoel’

Geplaatst op Fri 12 Oct 2018 om 15:50

De wens van Frank van der Lende is vervuld: hij is weer dagelijks te horen op NPO 3FM. De oproep om hem weer op te nemen in het weekschema deed hij in juni in het AD. “Weet je wat je niet moet vergeten op te schrijven? Dat ik vind dat 3FM me eigenlijk weer elke dag nodig heeft“, zei hij. Nu verklapt Van der Lende in de show Biecht en Bitch dat 3FM daar niet zo blij mee was. “Ik weet wel dat ze het bij 3FM niet zo heel leuk vonden, maar bij BNNVARA wel en daar word ik door betaald.

Het is niet heel erg diplomatiek. “Ik ben klaar met dingen zeggen die mensen willen horen. Ik wil zeggen wat ik wil zeggen.”

Van der Lende staat vol achter zijn uitspraak. “Ik ben het er nog steeds mee eens. Natuurlijk, je bent nooit groter dan de zender: het gaat echt om 3FM, maar met een heel team straal je wel wat uit.”

Hij geeft 3FM smoel, aldus de dj. “Je hebt nu Sander Hoogendoorn in de ochtend zitten en die straalt iets uit. En dan heb je mij in de avond en ik straal ook iets uit. Als je een foto van ons maakt en het laat zien aan een Fransman die geen idee heeft wat 3FM is en wie wij zijn en je zegt: ‘Wat voor radiostation is dit?’, en je ziet hoe wij eruit zien, dan denkt hij: dat is het alternatieve radiostation van Nederland.”

Ik vind dat we dat moeten uitstralen, omdat we dan ook echt een alternatief kunnen bieden voor Qmusic, Veronica, 538, noem maar op. Ik denk in dat opzicht – qua uitstraling en hoe ik radio maak – dat 3FM mij nodig heeft.”

Foto: BNNVARA, Hans-Peter van Velthoven
36 Reacties op “Frank van der Lende: ‘Sander en ik geven 3FM smoel’”


 1. Boris

  Omdat je wat kekke tattoo’s en langer haar hebt, betekent nog niet dat je het boegbeeld bent van het zogenaamde alternatieve radiostation van Nederland. Zeker niet gezien de voorkeuren van hem wat betreft muziek.

 2. Twan Slootenmaker

  Beste dj van 3FM, alleen kappen met dat ‘hoitjes’ en die hartjes.

 3. Ron

  Proest

 4. PUM

  YEAH I LOVE FRANK EN SANDER WAREN ZE MAAR DE HELE DAG OP 3FM I LOVE 3FM YEAHH

 5. valerie

  Frank van der Lende is een van de mannetjes die 3FM naar de mallemoer hebben geholpen als gevolg van een gebrek aan talent en uitstraling en nu ze onder de 3% luisterdichtheid zitten gaat meneer roepen dat we niet zonder hem kunnen. Heeft Frank soms iets gesnoven ? Gaat het wel goed met hem ?

 6. ome H

  Lachwekkend

 7. Ron

  Het slaat echt nergens op. Overigens is de interview een paar weken oud. Sharid Alles de nieuwe baas van 3 FM heeft een interview gegeven aan 3 voor 12 en op radiofreak.nl staan wat quotes van haar.

 8. ekdom

  frank heeft gelijk toen ik er nog zat gaf ik heeel hilversum 3 een gigantische smoel maar nu ben ik bij radio 10 en flik het zelfde kunstje’tja ik doe waar ik goed in ben

 9. Shaniquilia vd Put

  Het is belachelijk dat ik DJ’s van één of ander alternatieve radiozender moet betalen. Waar slaat dat op, dat is toch geen taak van de overheid want het heeft geen enkel maatschappelijk nut. Er zijn tig andere muziekzenders die mij ook kunnen vermaken.

 10. Robbie

  Hahahahahahahahahahahahahahah kneus. Nep verzonnen imago. Ben toch eens jezelf. Clown! De hele tijd roepen dat je stijl hebt, dat doen anderen wel wanneer dat echt zo is hahahah

 11. David

  Toch is het jammer als je ziet hoe het de ooit zo populaire zender vergaan is. Dat heeft 3FM niet verdiend. Ook ik ben afgehaakt omdat ik er geen klik meer mee heb maar ik gun het 3FM om de weg omhoog weer te vinden. Maar of dat gaat gebeuren… alle groten namen zijn vertrokken en vandaag nam één van de laatste oudgedienden Michiel Veenstra afscheid.

 12. xandertje

  Ze moeten niet meer praten, spelletjes doen, beldingen. Gewoon nieuwe muziek. Muziek die je niet overal hoort. Lekker verrassende muziek (ook uit Frankrijk en andere landen).

  Kortom: hou je mond, draai (nieuwe, verrassende) muziek. Soort Sky Radio maar dan niet de muziek van Sky Radio.

 13. RaymondVL

  Klopt wel een beetje wat Frank zegt. Hij en Sander zijn de perfecte gezichten voor een terminaal radiostation. Comateus en zonder expressie.

 14. Bears’den

  Oooh my God..
  Lees nu een artikel over patty dat ze zoveel complimentjes krijgt over haar optreden!!!!
  HOE DAN!?!?!?!?

  Deze heks is zo nep als sinterklaas!

 15. Ray

  Het homofiele-zwerversstation van Nederland, dat is wat die Fransman denkt.

 16. scott_0

  Een lelijke smoel ja.

 17. Keukenmeester Schraalhans

  Is dat die suïcidale plaatjesdraaier?
  Een vieze vent. Mooi dat ik hem niet hoef te zien. Dus MC, doe me een plezier zeg…

 18. Bart

  Deze jongen is een van de mensen waarom er niemand meer luistert.
  Frank wordt je door de strot geduwd door BNNVARA. De NPO wil maar niet luisteren naar de vele kritiek van (ex) luisteraars. En blijven net als met NPO3 stug volhouden terwijl ze links en rechts al lang zijn ingehaald. Zonde van het geld. Dat kan de NPO elders beter besteden.

 19. Bears’den

  FUCK M!!!

  Sorry Flip!!

  Maar de wereld draait door is gewoon het beste!!!!
  Prachtige aflevering weer!

 20. Alex

  3FM is bij lange na niet alternatief. Daarvoor zijn er te veel belangen binnen de NPO.
  Pas als de compensatie plaat is afgeschaft, kan er gesproken worden over muziek.

  Tot die tijd Kink is afwachten.

 21. Floris

  Het was een mooi afscheid dat Michiel kreeg vandaag. 3FM gaat hem nodig missen.

 22. Willa Stirnfotze

  Wat een onzin, dat deze mensen de radio smoel geven. IJdele narcistische maniakale onwezens zijn het. Ik ben een vrouw van stand, ik laat mij niets zeggen, pfff, ik met mijn staat van dienst. Ja sorry hoor, niet om het een of ander, maar ik voel me zo verheven boven dit onopgeleide zootje. Ik reageer ook nergens meer op. Ik ben echt niet van lotje getikt. Ik ben wel al 98. En werkzoekende. Ik kom uit de prostitutie, maar wil na meer dan 80 jaar ook wel op een vuilniswagen werken. Als het maar horizontaal werk is. Kusjes van mij.

 23. Ron

  Deze mevrouw heeft het ook helemaal uitgevonden…nog steeds snapt ze er niets van…: https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2018/oktober/3FM-Zendermanager-Sharid-Alles.html

 24. Pluk vd Petteflet

  Stom wijf, pluizig haar, slobberig roze truitje, beetje kapsones.
  Wat is dit voor een sneeuwvlokje? En waarom heet ze Frenk? Meisjes heten toch altijd Frenki, of Dewi, of Jami etc. Vul de rest zelf maar in.
  En radio drie luisteren we sinds die galbek van een Giel er kwam plaatjesdraaien, zijn we naar Veronica gaan luisteren, wat denk je… juist.
  Veronica, do the right thing, trap die vent eruit. Tis niks, twordt niks.
  Huur dat wijf Frenki in, stuur ‘r naar de kapper, wieweet wordt ‘t nog wat…
  Happy weekend allemaal!

 25. Bart

  @Ron Heb het even gelezen. Weer een die opnieuw het wiel wil uitvinden. Ik geef het een jaar en dan is ze weg.

 26. critikast

  DJ’s hoeven blijkbaar geen test te doen voor ze op zender mogen. Van der Lende is daar een voorbeeld van. De man heeft pretenties die hij nog nooit heeft waargemaakt. Loopt met een kapsel dat 40 jaar geleden nog opzien baarde maar nu al lang uit de tijd is. Net als hij zelf trouwens. Alle DJ’s zijn nauwelijks opgeleide schreeuwlelijken, die doen alsof ze verstand hebben van muziek, maar met maar één ding bezig zijn en dat is met zichzelf. Over de ruggen van de luisteraars heen. Mag ik de kliko voor al deze nitwits !

 27. frank jansen

  hou toch op met je irritante poep obsessie. Ik word iedere keer weer onpasselijk van je onfrisse praatjes.

 28. Dreetje

  Wie noemt zijn dochter nou Frank.

 29. Annoniemus

  Frank van de (e)Lende met dat braakhoofd en uitstraling van dronken droppiie is nou net wat 3FM niet nodig heeft !!

 30. Willem

  Wat mooi dat ik een geheel andere visie rondloop. Lekker al dat gemeeloop. Het gaat allemaal om de dj’s. Angelique Eva, troep. Laat Sander en Frank maar lopen. Zij trekken het wel omhoog. Geef ze Carte blanche en 3FM gaat omhoog. Maar talenten hebben en een stramien aanmeten…………………..Is zo 1991

 31. Floddero Flunk

  Het is een kleine moeite om qua format eens te kijken naar het succes van Studio Brussel. Maar nee hoor, bij 3fm denken ze dat ze met eenheidsworst het verschil kunnen maken. Ik ben vele jaren geleden al afgehaakt. Gelukkig bestaan er genoeg online alternatieven er Spotify :D

 32. Rob

  Frank van Ellende heeft niet genoeg talent. Een typische nacht DJ. 3FM komt er helaas nooit meer bovenop.

 33. Weg Ermee

  Het is een schande dat deze “gesponsorde” staatszender nog steeds in de lucht is!

 34. vE

  Frank is een typische Amsterdammer. Die denkt dat de hele wereld om hem draait. Ik vind het een naar figuur. Als sidekick is hij prima… maar geef die vent aub niets te vertellen.

 35. StefanV

  De man is compleet van het padje, geloof ik. Ten eerste moeten DJ’s dringend ophouden met zichzelf belangrijker maken dan de muziek, ten tweede is de positionering van 3FM als “alternatief station” krankzinnig. 3FM moet gewoon de beste (pop)muziek draaien, gericht op een jong publiek.

  3FM pretendeert nog steeds: music starts here. De hoeveelheid nieuwe muziek die 3FM aan de playlist toevoegt, is echter schrikbarend laag, vertoont bijzonder veel overlap met Radio 2 en is veel te Nederland-centrisch (een kwaal waar Radio 2 ook last van heeft).

  Het kan en moet echt veel beter. Het grotendeels schrappen van de Nederlandstalige urban/hiphop-crap uit de dagprogrammering is een stap in de goede richting, maar er is echt meer nodig. 3FM moet er nog veel meer bovenop zitten wat betreft nieuwe muziek en moet kwaliteit – en niks anders dan dat – voorop stellen.

 36. Joop55

  3FM gaat op naar de 1%, dat vind ik pas een bazen record.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.