Pauw-publiek mocht studio verlaten om Jan Slagter

Het studiopubliek van Jeroen Pauw werd maandagavond in de gelegenheid gesteld om de studio te verlaten voordat Omroep MAX-baas Jan Slagter een sigaret opstak. Dat vertelt de omroepbaas op de website van Pauw. Roken in een tv-studio mag niet, maar voor Slagters laatste sigaret werd een uitzondering gemaakt. “In eerste instantie had ik afgesproken om aan tafel de laatste te roken, maar dat ging niet door. Ik wilde het per se binnen doen, want armoedig in de koude regen is ook zo wat.

Uiteindelijk heeft Slagter de sigaret gerookt aan de bar. “Een memorabel moment. Ik moest wel lachen om Tommy, de opnameleider. Vooraf zei hij tegen het publiek dat mensen die bezwaar zouden hebben tegen roken de studio mochten verlaten. Alsof ik iets heel gevaarlijks ging doen.

Toch is meeroken wel degelijk zeer schadelijk. “Kijk, als er bijvoorbeeld een zwangere mevrouw in de studio zat, had ik het niet gedaan. Dat zou een ander verhaal zijn.”

De staatssecretaris stond er trouwens bij en die vond het ook helemaal prima. Dit was absoluut geen propaganda voor de sigaret, maar juist tegen. Als de NVWA met een boete komt, dan hoor ik dat graag.”

Het hele nagesprekje met Jan Slagter kunt u lezen op de website van Pauw.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen