Irene Moors blijft vierkant achter Gijs van Dam staan

Gijs van Dam werd door Barbara en Frits Barend het liefst direct op de guillotine gelegd toen hun goede vriend Jelle Brandt Corstius hem vorig jaar beschuldigde van orale verkrachting, maar er was ook steun uit de BN’er-hoek. Tv-ster Irene Moors sprong direct voor hem in de bres. Ze hekelde het feit dat Van Dam publiekelijk ’te grond werd gericht’. “Een middeleeuwse schandpaal is er niks bij. Had het echt niet anders gekund dan via de media?“, schreef de tv-ster op Facebook.

Nu, een jaar later, staat Van Dam met een groot interview in HP/DeTijd. Hij maakt in een schokkend interview duidelijk hoe het is om ten onrechte te worden beschuldigd van verkrachting. Hij heeft zelfs met zelfmoordgedachten rondgelopen.

Shownieuws belde dinsdag met Moors. “We hebben ook Irene Moors gebeld, één van de beste vriendinnen van Gijs. Zij zegt: ‘Ik wil er niet te veel over zeggen.’ Ze heeft het artikel in HP/DeTijd wel gelezen en ze zegt: ‘Zoals het daar staat, zo is het, zo heb ik het ook ervaren.’”

Verder zegt ze: ‘Ik hoop ook dat hij nu zijn leven weer kan op gaan pakken en dat hij weer kan doen waar hij zo goed in is, namelijk televisieprogramma’s maken. Dat hij zich echt weer kan herpakken.’”

De showrubriek probeerde ook Jelle Brandt Corstius te bereiken. “We hebben hem natuurlijk wel gevraagd om een reactie, maar die heeft hij niet willen geven.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen