Jan de Hoop was woest: ‘Ik schold mijn stekkerauto uit’

Jan de Hoop was dinsdagochtend woest op het feit dat hij zijn stekkerauto niet los kreeg van de laadpaal. Hij bleef absoluut niet rustig. Dat heeft de presentator toevertrouwd aan het Radio 538-duo Coen & Sander. De Hoop miste de uitzending van het RTL Ontbijtnieuws toen de Hyundai Kona aan de laadpaal bleef plakken. De nieuwslezer lijkt de rust zelve, maar niets is minder waar. Hij gaf zijn auto de volle laag. “Ik heb staan vloeken en schelden. Ja, echt“, zegt de televisiester.

Het is de presentator nog nooit overkomen. “Het is morgen (vandaag dus, red.) 29 jaar geleden dat we met het ontbijtnieuws begonnen en in die tijd is het nog nooit voorgekomen dat ik te laat was.”

Het was overigens niet zijn eigen auto. “We hebben een nieuwe auto gekocht en die krijgen we pas in december, maar de importeur was zo vriendelijk om hem een dagje aan ons uit te laten, zodat we alvast een beetje konden rijden. Ik had hem aan de elektriciteit gezet om hem op te laden, want het is een elektrische auto, en ik kwam ’s ochtends naar de auto toe en de stekker wilde er niet uit.”

De Hoop heeft een half uur lopen sjorren voor hij actie ondernam. “Ik heb een half uur staan wrikken en toen dacht ik: ik ga maar eens om hulp bellen. Stroom aan, stroom uit, pasje er tegenaan, pasje weg. De stekker bleef zitten en toen ben ik op enig moment maar met de eindredacteur gaan bellen dat ik een probleempje had.”

Kon hij geen taxi laten komen? “Nee, we zitten zo ver in het bos dat ze ons niet kunnen vinden.”

Heeft hij nu nog wel zin in die auto? “Ik denk dat ik zelf iets onhandigs gedaan heb, want dat ding rijdt hartstikke goed, als een tierelier. Het is een soort raket, maar de stekker moet er wel uit. Het is echt een heel goede auto. Eentje waar je ook gewoon 500 kilometer mee kan rijden. De billen worden zelfs geventileerd als het warm is. Of verwarmd, als dat nodig is.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen