NPO 2 trekt stekker uit Editie NL-kopie Hallo Nederland

Geplaatst op Mon 08 Oct 2018 om 16:00

De NPO trekt de stekker uit zijn Editie NL-kopie Hallo Nederland, het programma dat Omroep MAX dagelijks uitzendt tussen 18.25 en 18.45 uur op NPO 2. Dat heeft presentator Jeroen Latijnhouwers onthuld in de show Keur in de Middag. Hallo Nederland trekt elke werkdag ruim 100.000 kijkers en dat is wel erg weinig voor een duur nieuwsprogramma. “Het is ook geen gelukkig tijdstip, half zeven op NPO 2. Dan zit je en met Editie NL en met EenVandaag als grote concurrent“, zegt de tv-ster.

De officiële reden van het stoppen kent Latijnhouwers niet. “Het heeft denk ik mede te maken met bezuinigingen en veranderingen van programmaschema’s. En dan op NPO 2. Ik ken geen enkel programma dat ooit heeft gescoord om half zeven op NPO 2 en ook mijn programma niet.

Wanneer stopt het precies? “Het gaat stoppen per december en mijn contract loopt dan tot volgend jaar half mei. Tot die tijd kan ik dan invallen bij MAX of presenteren of wat dan ook en daarnaast kan ik dus andere dingen doen, zoals programma’s en trainingen.”

Zijn vaste contract bij MAX wordt niet verlengd. “Ik had een vast contract. Dat heb ik laten omzetten naar een freelancecontract, zodat ik meerdere dingen kan doen, bijvoorbeeld bij Giel werken en andere opdrachten doen. Dat vind ik belangrijk, want alleen één programma vind ik wat weinig en er was al een beetje reuring dat het programma zou kunnen stoppen.

Foto: MAX, Rogier Veldman
19 Reacties op “NPO 2 trekt stekker uit Editie NL-kopie Hallo Nederland”


 1. Shaniquilia vd Put

  Je zou toch denken dat mensen met verstand dat ook vooraf hadden kunnen weten…

 2. Ron

  Sinds hij vertrokken is bij EditieNL is dat programma hollend achteruit gegaan. Alle opvolgers die na hem kwamen konden niet tippen aan Jeroen.

 3. Shaniquilia vd Put

  Onzinnige en overbodige experimenten en probeersels op kosten van een ander, altijd leuk. Die NPO kan nog wel 400 miljoen extra bezuinigen!

 4. Wollter

  Wordt vast vervangen door linkse rabiate meuk

 5. Tim20 MJ

  Die Robbie van EditieNL zag ik laatst ook het reguliere RTL Nieuws van half 8 presenteren. Dat is toch echt niet serieus te nemen?

 6. Suomynona

  @ Ron

  Ik vind Steef van Stiphout anders nog wel de beste opvolger van Jeroen, doet het altijd wel leuk en gezellig. Daan Nieber was een drama en Robbie Kammeijer… Tja, ik vind hem nog te weinig ‘gewicht’ hebben.

 7. Zonder Naam

  Robbie doet weleens het ontbijtnieuws. Weinig mis mee, maar ja, het is veel ‘lichter’ dan het nieuws van half 8.

 8. Mark

  “Ik ken geen enkel programma dat ooit heeft gescoord om half zeven op NPO 2…”

  Wat te denken van Man Bijt Hond? Of Ik Weet Het Beter? Lingo?

 9. harteloze henk

  Robbie is een lichtgewicht, heeft het hele Editie NL de filistijnen in geholpen samen met Anne vd Meer, die geen zin uit haar strot kan krijgen of ze verspreekt zich.

 10. Ron

  Die Robbie is te homo/nichterig voor dat programma. Een die Steef valt dan inderdaad nog mee maar kan niet tippen aan Jeroen. En die weerman die er laatst bij gekomen is die de opvolger moet voorstellen van Helga van Leur is helemaal een lachertje met zijn lange gezicht en daarbij een tronie opzetten alsof hij net een hele vieze scheet heeft gelaten…maar goed dat terzijde.

 11. Meneer Aart

  Sesamstraat was vroeger ook succesvol om 18.30. Kon ik ‘s middags lekker snabbelen.

 12. Bart

  Jeroen naar 6 in de vooravond? ANP nieuws of bij het programma van Jan en Albert?

 13. Bart

  Ja jeroen pleegt net als p.k -voorheen dan- roofbouw. 06:00 tot 10:00 nieuwslezer bij Giel, vervolgens richten op hallo nederland. Thuis in Noordwijk gaat de wekker heel vroeg. Zijn vrouw en kinderen slapen dan. Jan is er niet blij mee dat Jeroen ook voor Veronica presenteert. Maar door dat het contract is veranderd is dat mogelijk. Hallo nederland moet wijken voor 1 vandaag, wat we nu kunnen zien op NPO 1. Dan wordt de naam -opnieuw- 2 vandaag. De voor-avond van NPO 1 en 2 daar gaat een hoop veranderen. Waar vooral avro tros niet blij mee is.

 14. Andre

  Als RTL Z een volwaardige nieuwszender was geworden had Jeroen Latijnhouwers daar natuurlijk echt ochtendprogramma moeten hebben.

 15. echtwaar

  Hallo Nederland, een super super truttig programma met ex rtl afvalputje presentator.

 16. Deadly Viper

  Ontbijtnieuws als Jan de Hoop met pensioen gaat.

 17. Whitedog

  Steef doet het prima als presentator van Editie NL. Helemaal niets mis mee.

  Jeroen Latijnhouwers heeft een verkeerde carrière move gemaakt. Dat is wel duidelijk.

 18. Marc

  Die Robbie van EditieNL wat een nicht is dat zap altijd weg als ik die kop zie
  mag gelijk van de buis.

 19. StefanV

  Was dit niet het programma waar Lingo destijds zo nodig voor moest wijken? Of was het Man Bijt Hond?

  Eén van beiden kan nu in elk geval terug op de buis…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.