NPO 2 trekt stekker uit Editie NL-kopie Hallo Nederland

De NPO trekt de stekker uit zijn Editie NL-kopie Hallo Nederland, het programma dat Omroep MAX dagelijks uitzendt tussen 18.25 en 18.45 uur op NPO 2. Dat heeft presentator Jeroen Latijnhouwers onthuld in de show Keur in de Middag. Hallo Nederland trekt elke werkdag ruim 100.000 kijkers en dat is wel erg weinig voor een duur nieuwsprogramma. “Het is ook geen gelukkig tijdstip, half zeven op NPO 2. Dan zit je en met Editie NL en met EenVandaag als grote concurrent“, zegt de tv-ster.

De officiële reden van het stoppen kent Latijnhouwers niet. “Het heeft denk ik mede te maken met bezuinigingen en veranderingen van programmaschema’s. En dan op NPO 2. Ik ken geen enkel programma dat ooit heeft gescoord om half zeven op NPO 2 en ook mijn programma niet.

Wanneer stopt het precies? “Het gaat stoppen per december en mijn contract loopt dan tot volgend jaar half mei. Tot die tijd kan ik dan invallen bij MAX of presenteren of wat dan ook en daarnaast kan ik dus andere dingen doen, zoals programma’s en trainingen.”

Zijn vaste contract bij MAX wordt niet verlengd. “Ik had een vast contract. Dat heb ik laten omzetten naar een freelancecontract, zodat ik meerdere dingen kan doen, bijvoorbeeld bij Giel werken en andere opdrachten doen. Dat vind ik belangrijk, want alleen één programma vind ik wat weinig en er was al een beetje reuring dat het programma zou kunnen stoppen.

Foto: MAX, Rogier Veldman

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen