Kijkcijferexplosie Veronica: beste score in vijftien jaar

De herpositionering van Veronica als sportzender met volop Champions League en Veronica Inside is een schot in de roos. De tv-zender heeft vorige week een historisch record verbroken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dankzij de wedstrijd Bayern München – Ajax kwam Veronica dinsdag voor het eerst sinds 2012 weer eens door de 2-miljoengrens heen. “Bovendien was het de best bekeken groepsfasewedstrijd sinds 2005“, licht een zegsvrouw van de zender toe.

Een dag later, op woensdag dus, zette ook PSV – Inter Milan een uitstekende score neer: 1,8 miljoen kijkers. Veronica blikt dan ook terug op ’twee top-Champions-League-dagen’.

En toen moesten de Oranje Leeuwinnen nog komen. Die scoorden op vrijdag nog eens 1,1 miljoen kijkers, waarna Veronica Inside op de late avond Twan Huys versloeg. Beide uitzendingen gingen ‘door het dak’, aldus de zender.

Buiten de sport om deden ook de start van het allerlaatste seizoen van The Big Bang Theory en het begin van Fearonica (met onder andere de horrorfilm The Conjuring) op zaterdag goede zaken.

Met 11,4 procent marktaandeel in de doelgroep noteert Veronica zijn best bekeken week ooit sinds de start van de zender bij de SBS-groep in het jaar 2003. Dit record volgt nog geen vijf maanden na het record van de beste maand ooit, namelijk de afgelopen meimaand filmmaand.

Oktober zou dat record nog wel eens kunnen verbreken. Vanavond is VI weer te zien, morgen zijn de Oranje Leeuwinnen weer aan de beurt en over twee weken volgen PSV en Ajax. “En we hebben deze maand ook nog grote films met onder andere de tv-premières van Hitman 47 en Star Trek Beyond.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen