Media berichten massaal over horrorcijfers Twan Huys

Twan Huys is de gunfactor verloren, zijn kijkers verlangen naar meer amusement of Humberto Tan heeft een voodoopop op zijn nachtkastje liggen: er zijn vele redenen te bedenken voor de huidige horrorscores van RTL Late Night. Eén ding is zeker: RTL kan niet meer om de veel te lage cijfers van het programma heen. Vrijwel de hele vaderlandse media berichten vandaag over het nieuwste laagterecord van de gevallen tv-journalist: er keken gisteren nog maar 188.000 mensen.

Volgens Quote kan het niet langer zo doorgaan. “Twan Huys degradeert naar de Keukencompetitie. 188.000 mensen die naar Tan Huys keken. Dat is veel en veel te weinig. Hoe lang laat RTL dit nog doorgaan?

Nieuwsgigant NU.nl wijst zijn lezers ook op de bedroevende cijfers. “Nooit eerder keken zo weinig mensen naar de talkshow van Twan Huys“, is er te lezen. “Humberto Tan wist in zijn tijd de kijkcijfers ook bij de slechtst bekeken uitzendingen hoger te houden dan zijn opvolger.

Vaksite NederlandsMedianieuws maakt zich zorgen. “RTL Late Night staat onder zware druk in het algemeen en presentator Twan Huys in het bijzonder. Gisteravond trok het programma 188.000 kijkers. De vraag is: hoeveel tijd heeft RTL?

‘Twan Huys naar nieuw kijkcijferdieptepunt’, kopt De Telegraaf groot. “Voor het eerst in de geschiedenis van RTL Late Night heeft het programma minder dan 200.000 kijkers getrokken.

Elsevier-journalist Nikki Sterkenburg: “Hij heeft het Zwarte Pieten-item vernaggeld, maar deze exodus gun je hem ook niet – zeker niet na een indrukwekkende carrière.

Televizier schrikt van de 188.000 kijkers. “Dat is een bijzonder laag aantal en het moet Twan en RTL 4 te denken geven. Hierbij vergeleken scoorde Humberto Tan namelijk prima cijfers. Wat gaat RTL doen?

Goedemorgen Nederland besprak het kijkcijferdieptepunt vanochtend op tv. “Dit is rampzalig voor Twan en zijn redactie”, reageerde koningshuisdeskundige Jan-Kees Emmer. “Ze doen hun stinkende best om er een aantrekkelijk programma van te maken. Dat lijkt niet te lukken, het publiek keert zich er massaal vanaf. En dat doet geen recht aan het werk dat zij er insteken.

RTL is ook amusement, en dat zie ik bij Twan Huys niet direct opkomen”, vulde oud-minister Uri Rosenthal aan. “En op NPO 1 zit Jeroen Pauw. Hij wordt er alleen maar sterker op. Het gaat voortreffelijk, ik kijk er ook graag naar. En dan valt Twan Huys weg.

Thomas Hendriks, senior creative bij Winston Gerschtanowitz‘ bedrijf DFFRNT Media, twittert: “Twan Huys zal niet lekker zijn opgestaan. Maar dat geldt ook voor mensen bij RTL. De avondprogrammering vanaf 20.30 uur scoort laag, dag in dag uit. Al heel lang houdt RTL ongeveer 50 procent van de kijkers van 21.30 uur over. En als dat er maar 398.000 zijn… Head up!

Ook RTL Boulevard doet een duit in het zakje: “Twan Huys blijft maar kijkers verliezen met zijn RTL Late Night. Huys haalt de kijkcijfertop 25 van de Stichting KijkOnderzoek vaker niet dan wel.

Lees ook: Verbijsterend: Twan Huys duikt onder 200.000-grens (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen