Marco Borsato weigert Quote om onwelgevallige vragen

Marco Borsato vindt het prima om een uur lang kritiekloos opgehemeld te worden door Humberto Tan terwijl zijn vrouw liefkozend toekijkt vanaf de tribune, maar zit niet te wachten op kritische vragen. Daarom weigert hij de Quote. Dat onthult journalist Mark Koster op Twitter. Quote diende een interviewverzoek in bij Borsato, waarop zijn management eerst wel eens wilde weten welke vragen er allemaal gesteld zouden gaan worden. Toen het blad die opstuurde, bleef het angstvallig stil.

Koster ergerde zich onlangs mateloos aan die BN’ers die onder aanvoering van Georgina Verbaan opstonden tegen de schrijvende pers. “Journalisten de schuld geven? Prima hoor. Maar kunnen BN’ers dan stoppen met pr-meisjes op pers afsturen met pushberichten en geprepareerde invalshoeken. Marco Borsato’s persagentschap weigert interview, omdat vooraf gestuurde vragen meneer niet bevallen.

De Quote-journalist onthult direct welke vragen hij allemaal voor Borsato had bedacht:

  1. Tien jaar na het faillissement: hoe gaat het nu?
  2. Hoe vaak heb je ‘de meeste dromen zijn bedrog’ gezongen? En hoe vaak dacht je: van die tekst klopt eigenlijk niks?
  3. Waarom is Glennis Grace geen wereldster geworden?
  4. Wat is er leuker dan zingen?
  5. Mis je de TMF Awards?
  6. Welke invloed heeft Henny Huisman op je carrière gehad?
  7. Je bent fan van AZ. Welke positie zou jij spelen als je goede voetballer was?
  8. Waarom moeten we deze vragen allemaal opsturen eigenlijk?

Het zou goed kunnen dat Borsato’s management het interview heeft afgewimpeld vanwege de vraag over Henny Huisman. Borsato wil namelijk niet meer in verband gebracht worden met waar hij vandaan komt: de Soundmixshow.

Huisman vorig jaar: “Borsato heeft ervoor gezorgd dat je van zijn optreden niets meer kunt terugvinden. Hij wil daar niet meer aan worden herinnerd. Jammer. Het begin van je carrière hoort toch ook bij je loopbaan?

Blendle-baas Alexander Klöpping verbaast zich over deze gang van zaken. “Wow, dwingen mensen af dat ze van te voren alle vragen mogen zien?

Koster: “Niet zo naïef. Zelfs het keurige De Correspondent bestookte ons recent met invalshoek en wat we zouden moeten schrijven. Tijd dat journalisten loeihard terugmeppen. Bandjes lopen mee. We sparen geïnterviewden, we zijn veel te lief #tikkendelakeien.

Laatst sloopte Heitinga een vraag over een mislukte vastgoeddeal uit een interview, terwijl dat openbaar feit was. Boycot van die lui is beste.

De tv-wereld is het allerergst, meent Koster. “Moet lachen om de egootjes van de tv-adel. Kerstballen zijn het. Als je erop drukt, knappen ze. Was er voor de hofhouding van de tv-adel niet al een apart plekje gereserveerd in de hel?

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen