Kees kiest voor RTL om ‘journalistiekere omgeving’

Kees van der Spek stapt na 22 jaar bij SBS 6 over naar RTL 4 omdat hij toe is aan een journalistiekere omgeving. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Voordat Van der Spek tv-ster werd, was hij jarenlang de rechterhand van Peter R. de Vries bij zijn misdaadshow op SBS 6. Later maakte hij op eigen benen shows als Oplichters in het Buitenland. Nu gaat hij De Vries achterna naar RTL 4. “We rekenen er op dat we eind februari of begin maart op zender zijn.

Van der Spek kijkt terug op een mooie tijd bij SBS. “Laat ik voorop stellen dat ik heel lang bij SBS heb gezeten en dat ik ze ook heel dankbaar ben, maar ik ben wel op zoek naar een wat journalistiekere omgeving.”

Hij gaat dezelfde soort programma’s maken bij RTL. “Ik kan niet heel concreet vertellen wat ik bij de zender ga doen. We zijn druk bezig en het wordt zeker spannend, zeker avontuurlijk en het wordt zeker iets met oplichters.

Peter R. de Vries: “Ik denk dat RTL hier een heel goede vangst mee heeft gedaan. Kees is een zeer begenadigd televisiemaker, dus dat verlies gaan ze bij SBS wel voelen, ja.”

Lees ook: RTL strikt Kees van der Spek, haalt Robert Jensen terug (gisteren)

Foto: SBS, Elvin

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen