Hilversum verwijdert fiets Hannelore Zwitserlood

Handhavers van de gemeente Hilversum hebben rücksichtslos de fiets van tv-ster Hannelore Zwitserlood van de straat gehaald. Ze is er ‘not amused’ over. Dat laat ze blijken op Twitter. Zwitserlood wist niet wat ze méémaakte toen de overijverige handhavers toesloegen. “Handhavers staan te loeren en verwijderen een fiets binnen twee minuten, ook al staat ‘ie achter een prullenbak, dus van belemmering hulpdiensten is geen sprake. Absurd. Binnen twee minuten!!!

De oppas van Zwitserlood had haar fiets even geleend. Als ze de gemeente Hilversum via Twitter vraagt waar haar klacht heen kan, krijgt ze wel een heel algemeen antwoord: “Informatie over hoe een klacht in te dienen kan je vinden via onderstaande link.

Irritant, vindt Zwitserlood. “Bedankt voor de link. Ik zie jou of je collega’s vaak veel persoonlijker antwoorden via twitter. Kunnen jullie de stroom negatieve reacties niet meer aan…? ;-)

Al snel blijkt dat het broertje van Robot Jetten bij de social-media-afdeling van Hilversum werkt. “We antwoorden altijd persoonlijk wanneer er een vraag wordt gesteld.

Zwitserlood: “Oke, komt ie: Ik las in het huis-aan-huiskrantje dat een foutgeparkeerde fiets een kwartier wordt aangekeken en alléén direct wordt verwijderd bij gevaar, bijvoorbeeld als de hulpdiensten worden gehinderd. Dat klopt dus niet? De handhavers loeren en verwijderen alles binnen twee minuten?

Hilversum: “Het klopt dat een fiets direct verwijderd wordt bij gevaar. Een fout geparkeerde fiets krijgt eerst een sticker.

Zwitserlood: “Dat is in dit geval niet gebeurd, want zoals gezegd stond de fiets amper twee minuten achter een prullenbak, dus totaal geen sprake van een gevaarlijke situatie. Wat ontzettend vervelend dat de handhavers zich niet aan de afspraken houden, want nu moet ik weer tijd besteden aan het indienen van een klacht, foto’s maken van de plaats en getuigen bij het winkelpersoneel zoeken. Want de klachtenprocedure is vast zo moeilijk mogelijk gemaakt om het te ontmoedigen, toch?

Hilversum: “Je heb alle recht om een bezwaarschrift in te dienen tegen het besluit van de handhaving. Mocht je het krantje nog hebben waar in gemeld is dat er 15 minuten ‘speeltijd’ is, dan kan je dit bijvoegen bij het bezwaar.

Zo gaat het nog even door over en weer. Uiteindelijk geeft Zwitserlood het maar op. “Het blijft een belachelijke gang van zaken.

Voor het ophalen van verwijderde fietsen moet men in Hilversum 15 euro betalen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen