Hilversum verwijdert fiets Hannelore Zwitserlood

Geplaatst op Fri 19 Oct 2018 om 11:00

Handhavers van de gemeente Hilversum hebben rücksichtslos de fiets van tv-ster Hannelore Zwitserlood van de straat gehaald. Ze is er ‘not amused’ over. Dat laat ze blijken op Twitter. Zwitserlood wist niet wat ze méémaakte toen de overijverige handhavers toesloegen. “Handhavers staan te loeren en verwijderen een fiets binnen twee minuten, ook al staat ‘ie achter een prullenbak, dus van belemmering hulpdiensten is geen sprake. Absurd. Binnen twee minuten!!!

De oppas van Zwitserlood had haar fiets even geleend. Als ze de gemeente Hilversum via Twitter vraagt waar haar klacht heen kan, krijgt ze wel een heel algemeen antwoord: “Informatie over hoe een klacht in te dienen kan je vinden via onderstaande link.

Irritant, vindt Zwitserlood. “Bedankt voor de link. Ik zie jou of je collega’s vaak veel persoonlijker antwoorden via twitter. Kunnen jullie de stroom negatieve reacties niet meer aan…? ;-)

Al snel blijkt dat het broertje van Robot Jetten bij de social-media-afdeling van Hilversum werkt. “We antwoorden altijd persoonlijk wanneer er een vraag wordt gesteld.

Zwitserlood: “Oke, komt ie: Ik las in het huis-aan-huiskrantje dat een foutgeparkeerde fiets een kwartier wordt aangekeken en alléén direct wordt verwijderd bij gevaar, bijvoorbeeld als de hulpdiensten worden gehinderd. Dat klopt dus niet? De handhavers loeren en verwijderen alles binnen twee minuten?

Hilversum: “Het klopt dat een fiets direct verwijderd wordt bij gevaar. Een fout geparkeerde fiets krijgt eerst een sticker.

Zwitserlood: “Dat is in dit geval niet gebeurd, want zoals gezegd stond de fiets amper twee minuten achter een prullenbak, dus totaal geen sprake van een gevaarlijke situatie. Wat ontzettend vervelend dat de handhavers zich niet aan de afspraken houden, want nu moet ik weer tijd besteden aan het indienen van een klacht, foto’s maken van de plaats en getuigen bij het winkelpersoneel zoeken. Want de klachtenprocedure is vast zo moeilijk mogelijk gemaakt om het te ontmoedigen, toch?

Hilversum: “Je heb alle recht om een bezwaarschrift in te dienen tegen het besluit van de handhaving. Mocht je het krantje nog hebben waar in gemeld is dat er 15 minuten ‘speeltijd’ is, dan kan je dit bijvoegen bij het bezwaar.

Zo gaat het nog even door over en weer. Uiteindelijk geeft Zwitserlood het maar op. “Het blijft een belachelijke gang van zaken.

Voor het ophalen van verwijderde fietsen moet men in Hilversum 15 euro betalen.

Foto: RTL
32 Reacties op “Hilversum verwijdert fiets Hannelore Zwitserlood”


 1. Remi

  “Tv ster” Hannelore Zwitserlood ;)

 2. Shaniquilia vd Put

  Dit zijn Kafkaëske toestanden. Heb even opgezocht wie er verantwoordelijk is voor dit beleid in Hilversum en ja hoor, een D66 mevrouw. Als je dan ook nog een extreem linkse burgemeester hebt als Pieter Broertjes dan is het alleen maar logisch dat alles verboden wordt en de burger genaaid wordt.

 3. Ronald

  Die dikke zeug past niet op een fiets, daarom rijdt ze op een verstevigde tandem.

 4. Rick

  Overijverig gedoe. Ook ooit zoiets gehad. Fietsband was lek, dus fiets geleend. In een rek gezet bij de bushalte, naar het werk gegaan met de bus, kom ik later die dag terug. Fiets weg. Degene waarvan de fiets was vond het, ondanks dat het een goede fiets was, de moeite niet om aangifte te doen van deze diefstal. Tijden later werd mijn eigen fiets gestolen, wel aangifte gedaan. Kreeg op een gegeven moment bericht van de politie dat er een dag was waarop teruggevonden fietsen die niet meer aan de eigenaar gekoppeld konden worden goedkoop verkocht werden door de politie. Ik mocht ook langskomen aangezien ze mijn fiets niet hadden gevonden. En wat denk je? Staat daar de fiets die ik geleend had om mee naar de bushalte te gaan. Politie keek in het dossier en ze hadden de fiets meegenomen omdat hij volgens hun al een week onbeheerd in het rek stond. Eh, watte? Mafkezerij.

 5. Japie

  Wie is die Hannelore Zozwaaralslood eigenlijk, ik heb er nog nóóit van gehoord.

 6. L.

  Als ze haar tijd besteed had om een klacht in te dienen in plaats van te twitteren had ze haar fiets waarschijnlijk al terug gehad.

 7. Robert

  Ja ja die sterren twitteren wat af, jank niet zo, ga die fiets halen.

 8. Bears’den

  Deze vrouw is vast heel aardig, maar haar hoofd lijkt écht op dat gezicht van Saw.. Datvan die pop..

 9. Ron

  Shaniquilia vd Put: ‘extreemlinks’! Oeh jeehh…nou de PVDA is allerminst links, dat was in de pre-historie onder den Uyl ja. PVDA is gewoon een liberale midden partij geworden hoor, hebben de plek van wat ooit D66 was overgenomen.

 10. Pluk vd Petteflet

  Foto?
  15 euro betalen en je fiets terug.
  Wat hebben we geleerd?
  Niet je fiets uitlenen, een ander is er niet zo zuinig op als jijzelf bent.
  En een potje janken in de media en een heel circus overhoop halen voor 3×5 euri vinden we wel een beetje overdreven. Fout geparkeerde fietsen zijn voor iederéén overlastgevend. Fiets fout parkeren lokt fout parkeergedrag van andere fiets-bezitters uit. Zodra je last hebt van een hele rij fout geparkeerde fietsen piep je wel anders, dan zou je wensen dat er een stadswacht komt met een betonschaar om die vermaledijde rijwielen lis te knippen en te verwijderen. Was gebeurd. Dikke bult, eigen schuld, blame the babysitter. Doei!

 11. Hendrik

  Waar moeten we haar van kennen?

 12. anymouse

  Sorry hoor, niet zeuren. Ook de oppas is toch bekend in deze buurt, mag ik aannemen.

  Ik zou willen dat ze in Maastricht zo daadkrachtig te werk gingen. Daar breek je zo wat de benen over foutief gestalde fietsen. Gehandicapten, ouderen etc. etc. hebben geen doorgang op de stoepen.
  Zelfs op enkele meters verwijderd van een (door gemeente) bewaakte fietsenstalling, worden fietsen niet gestald maar op straat gedumd.

 13. Boris

  De oppas liegt natuurlijk ook over onverantwoordelijke gedrag.

 14. danny

  Is de fiets nog te zien als ze erop zit?

 15. Pater Hazebroek

  Dat zal me een flinke transporter zijn he!

  Jeezusmina!

 16. west 1

  JE BLIJFT ECHT LACHEN HIER !! WAT EEN MEDIANIEUWS!!!

 17. west 1

  Maar dat RTL de rechten van HOME AT ALONE koopt van sony
  en mogelijk het kijkgeld weer wordt ingevoerd
  Neen dat is geen nieuws zeker !

 18. gert de erwt

  ik zie regelmatig het programma handhavers, maar door de getoonde daden maken zij zich niet echt populair en brengt ergernis.

  De overheid is er totaal niet voor de burger

  wij worden een totalitaire staat waarbij roken wordt verboden en wiet verkopen en roken wordt toegestaan, meten met 2 maten.

 19. Niels777

  Welk merk fiets? Want dan ga ik ook zo een halen moet goede kwaliteit zijn

 20. Fox Mulder

  Ze lijkt op Barbamama. Huup huup Braba-truuk

 21. Mark

  Ik zou ook een fiets met platten banden en een halve slag in het wiel (van het erop zitten) verwijderen.

 22. Televisiefreaks

  Ik woon zelf in Hilversum en het is juist goed dat de gemeente de foute fietsparkeerders beboet. Voorheen werd je in de winkelstraat waar fietsen niet is toegestaan regelmatig bijna omver gefietst (voornamelijk door scholieren). Een fietser die voor het gemak blijft kiezen om tegen een winkelruit of bij een prullenbak een fiets te parkeren riskeert daarmee een boete. Of je nu Willem Alexander of Hannelore Zwitserlood heet, je hoort je fiets in de gemeente Hilversum in een fietsrenrek te plaatsen.

 23. tim

  Dit is geen bericht voor MC. Dit hoort in het Journaal als opening. Sorry hoor maar wat een onzin

 24. ali osram

  ach meid wat een narigheid en dat voor zo,n olifantenfiets

 25. Jan van Dammen

  Is die breedbeeldreuzin eindelijk niet meer in beeld, hoewel het aanhoren van die stem ook een kwelling is, worden we nog lastiggevallen met haar mening.
  Het staat vast. We leven met zijn allen in de hel hier.

 26. John de Bever

  Eerst van de buis en dan ook nog je rijwiel weg. Dat was je carrière dan. Ach, je kan altijd nog meedoen aan Obese om het scherm te vullen.

 27. Pluk vd Petteflet

  Obese. (Wel erg,) als je dan ineens voor de spiegel staat in je blote reet en je oppas is ineens het rolmodel voor je kinderen geworden want slank, wel met rondingen op de (ongeveer) juiste plek en wel grappig, maar…: soms ook een beetje dom, want ze had je fiets voor de kruidvat tegen de ruit gestalt toen ze tenaladies moest halen. En toen ineens foetsie fietsie.
  Obese overkomt je. Als je pens ineens méér gaat uitsteken dan je derrière dan wordt het tijd om een poosje op muesli, rijst en bonen te gaan leven. Zo hou je ‘t leuk voor de samenleving. Al zijn dikke mensen wél altijd reuze-gezellig. Én ze hebben leuke nagellak en vaak leuke kleine tatouages die niet lelijk zijn, van een vlinder of een kolibrie, zo van: kijk, ik heb een piepklein vogeltje op m’n linkertiet of linkervoet laten prikken en daarom weeg ik ongeveer 80 kilogram minder als jij mij leuk vin. D.
  Met een D. Van D. I. K.
  Hejhej, allemaal lekker feest vieren dit weekend en maandag weer aan de detox, vezeltjes, kiwi.. wot?

 28. Annoniemus

  Zwitserlood ?

 29. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Dikkie Dik Zwitserloodzwaar kan beter van A naar B lopen. Misschien wordt d’r morbide obesitas uiteindelijk slechts obesitas.

 30. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Wie is dit in Godsnaam?

  BN is Bekende Nederlander of zou het Bekende Neanderthaler zijn?

 31. Henk

  Dit is nieuws dat écht belangrijk is. Graag méér van dit soort historische artikelen!

 32. Lies

  Mooiste stem van NL!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.