Jan Slagter wil sportzender maken van NPO 3

Jan Slagter haakt aan in de wederom opgelaaide discussie over het schrappen van NPO 3. De baas van Omroep MAX pleit voor een hervorming van het derde net. Dat is vandaag te lezen in De Telegraaf. Slagter denkt dat NPO 3 als jongerenzender zijn langste tijd heeft gehad. Hij pleit voor een nieuw format. “Nu proberen we daar jongeren mee te bereiken die toch al vooral online kijken. Misschien moet je dan maar alle sportprogrammering op die zender zetten“, zegt hij.

De NPO kan hiermee onbekende sporten op de kaart zetten, aldus Slagter. “Dan kun je ook meteen aandacht schenken aan minder bekende sporten als korfbal. Ik heb gehoord dat Nederland het momenteel heel aardig doet op het EK, maar ik heb er nog niets over gezien op televisie.

Verder moet er vooral niet te veel gerommeld worden aan de NPO, want Netflix is nou ook weer niet hél alternatief, meent hij. “Nou, ik kan je vertellen: ik ben door alle goede series heen. Dan is het toch wel heel fijn als er op NPO 2 een prachtige documentaire is te zien.

Slagters collega’s willen volgens De Telegraaf niet reageren op de discussie over NPO 3.

Het Telegraaf-artikel ‘Steun voor kijkgeld’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen