‘Radio 538 zal zich zeker zorgen maken’

Radio 538 zal met de nodige zorgen het nieuwe jaar 2019 ingaan. De luistercijfers van Edwin Evers, die in december afscheid neemt, stijgen namelijk nog altijd, terwijl die van het middagspits-duo Coen & Sander juist afnemen. Dat zegt Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum in Adformatie. Voor de groei moet Radio 538 het nu vooral hebben van Evers, maar die stopt er dus bijna mee. Vanaf januari zit Frank Dane op zijn plek en hij moet zich eerst nog maar zien te bewijzen.

Bronkhorst: “Radio 538 zal zich zeker zorgen maken. In het ochtendtijdvak met Evers staat op stijgt men opzichte van een jaar geleden nog met 0,4 procent, maar in het middagtijdvak met Coen en Sander levert men maar liefst 2,4 procent in. Wat gaat er gebeuren als vlaggenschip Evers de zender heeft verlaten…

De nieuwste luistercijfers laten spannende ontwikkelingen zien. Niet alleen is er een strijd om de koppositie, namelijk tussen Radio 538 en NPO Radio 2, maar ook om de nummer-drie-positie, namelijk tussen Qmusic en Radio 10.

Bronkhorst: “Het lijkt dat een groep van vier zenders zich qua grootte af gaat scheiden van de concurrentie. En naast de grote opmars van Radio10 zien we ook een hele sterke comeback van Qmusic.

De analyse van Evert Bronkhorst kunt u lezen op de site van Adformatie.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen