Huub Stapel vindt misbruik Job Gosschalk meevallen

Huub Stapel vindt het misbruik door Job Gosschalk wel meevallen. De casting director mag dan wel talloze jonge jongens hebben misbruikt, maar hij heeft ze nou ook weer niet verkracht. Dat zegt de Flikken Rotterdam-ster in Volkskrant. Stapel leeft mee met Gosschalk. “Ik heb me wel verbaasd over hoe gretig de media met sommige gevallen omgaan. De foto van Job Gosschalk pontificaal op de voorpagina, met naam en toenaam: alsof hij Holleeder in het kwadraat is“, zo vertelt hij.

Niet alleen de media, maar ook de mensen in het land hebben hem te hard aangepakt, vindt Stapel. “Op de sociale media wordt zo iemand al aan het kruis genageld voordat er ook maar iets bewezen is. Wat is dat voor een publieke executie, dat slaat toch nergens op?

De acteur is bevriend met Gosschalk. “Job en ik waren een soort van vrienden. Hij was mijn regisseur in de film De zevende hemel en in de voorstelling Vastgoed B.V. Toen die affaire rond hem losbarstte, werd mij gevraagd of ik het al die tijd al had geweten. Nee, ik wist van niets. Ik was stomverbaasd en kwaad op hem.”

Natuurlijk hoor je jongens op een casting niet te vragen hun broek uit te trekken“, zegt hij. “Maar wat ik tot nu toe over Job weet, heeft niets te maken met Weinstein of verkrachting, dat is echt zeven straten verder.

Het Volkskrant-interview met Huub Stapel kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen