Paul Römer: ‘Ik ben rijk van Endemol, niet van NPO’

Paul Römer heeft zijn topsalaris als baas van omroep NTR helemaal niet nodig, want dankzij zijn vroegere betrekking bij Endemol is hij financieel al binnen. Dat heeft hij gezegd op BNR Nieuwsradio. Veel mensen denken dat Römer steenrijk is van het bedenken van Big Brother, maar dat is niet zo. “Nee, niet van het bedenken van Big Brother en het maken daarvan. Ik was toen gewoon in dienst als werknemer van John de Mol Producties. Daar kreeg ik een heel mooi salaris voor, maar daar bleef het bij.”

Waar is hij dan wél rijk van geworden? “Ik heb een lange carrière bij Endemol gehad, dat bedrijf is drie keer naar de beurs gegaan en als je dan in het management zat in de tijd – dat was de tijd van de opties en aandelen – dan kreeg je bij iedere verkoop een bundeltje geld overgemaakt.”

Zo heeft Römer door de jaren heen flink wat geld op zijn bankrekening mogen ontvangen. “Al met al heb ik dus niet te klagen.”

RTL Nieuws onthulde in mei dat Römer een salaris krijgt boven de salarisnorm, namelijk 230.000 euro per jaar. Er is geen NPO-bestuurder die meer verdient dan hij.

In juli werd Römer op de radio aangevallen vanwege het graaien van belastinggeld.

Foto: NPO

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen