Paul Römer: ‘Ik ben rijk van Endemol, niet van NPO’

Geplaatst op vr 05 okt 2018 om 14:45

Paul Römer heeft zijn topsalaris als baas van omroep NTR helemaal niet nodig, want dankzij zijn vroegere betrekking bij Endemol is hij financieel al binnen. Dat heeft hij gezegd op BNR Nieuwsradio. Veel mensen denken dat Römer steenrijk is van het bedenken van Big Brother, maar dat is niet zo. “Nee, niet van het bedenken van Big Brother en het maken daarvan. Ik was toen gewoon in dienst als werknemer van John de Mol Producties. Daar kreeg ik een heel mooi salaris voor, maar daar bleef het bij.”

Waar is hij dan wél rijk van geworden? “Ik heb een lange carrière bij Endemol gehad, dat bedrijf is drie keer naar de beurs gegaan en als je dan in het management zat in de tijd – dat was de tijd van de opties en aandelen – dan kreeg je bij iedere verkoop een bundeltje geld overgemaakt.”

Zo heeft Römer door de jaren heen flink wat geld op zijn bankrekening mogen ontvangen. “Al met al heb ik dus niet te klagen.”

RTL Nieuws onthulde in mei dat Römer een salaris krijgt boven de salarisnorm, namelijk 230.000 euro per jaar. Er is geen NPO-bestuurder die meer verdient dan hij.

In juli werd Römer op de radio aangevallen vanwege het graaien van belastinggeld.

Foto: NPO
16 Reacties op “Paul Römer: ‘Ik ben rijk van Endemol, niet van NPO’”


 1. André

  Ah, dus graaien boven de gestelde norm omdat het kan? En daarna roepen dat je het niet nodig hebt, omdat je al stinkend rijk bent. Volgt u het nog?

 2. Does van de Huppel

  Of je nou rijk bent van de één of van de ander: je blijft een over het paard getilde narcistische boerenloel, die we als geen ander dankbaar mogen zijn om de snel dalende kijk- en luistercijfers. Hopelijk blijf je daar nog lang genoeg werken en dank voor je bijdrage aan het z.s.m. saneren van de NPO.

 3. Anti-BN'er en anarchist

  Weg met de media! Je kunt prima zonder tv, kranten en radio leven!

 4. zapp

  waarom komt deze mercedes rijdende baas met zijn eigen parkeerplek toch steeds in het nieuws?

 5. L.

  Pfff deze man is zo vermoeiend. Als ik bij de NTR zou werken zou ik niet blij zijn dat hij mn baas is. Hoe eerder hij vertrekt hoe beter!

 6. TwanDS

  @zapp:

  Een Mercedes? Is hij daarnaast ook taxichauffeur dan?

 7. caesar

  Dankzij Big Brother ging het bedrijf naar de beurs. Een flink aantal Endemol mensen is toen miljonair geworden

 8. ano@niem.nl

  Ik heb het al eerder gezegd. Deze man moet zich als baas van de NTR en als familie van de inmiddels overleden Piet Romer die met verve de rol van zwarte piet speelde DE OGEN UIT DE KOP SCHAMEN!

  OPDONDERDEN! Nederland is er klaar mee om door de NTR opgelegd te krijgen hoe zwarte piet er uit moet zien voorzien van een protocol hoe ze pieten tegenwoordig gekleed moeten gaan. De NTR bepaald helemaal niets, sterker nog men moet nu al bakzeil halen met die linkse grachtengordelpraat. Wie is de NTR om voor ons te bepalen hoe we het sinterklaasfeest vieren.

  Ik hoop van harte dat alle committees in de Zaanstreek een dikke middelvinger gaan opsteken naar de NTR en MASSAAL of zich terugtrekt OF als zwarte piet laat schminken. Ik zou het niet pikken wanneer de NTR gaat voorschrijven hoe er geschminkt wordt, zeker niet wanneer dat al jaren helemaal zwart is in die stad!

 9. tim

  Waarom komt deze man altijd in het nieuws met dit soort berichten, hij kraakt de NTR af nu dit weer. Aandachtzoeker!!!!!!!

 10. MuloMan

  Fresse vuile Römer!
  Telg uit die k-u-t familie en Judas van Ajax.
  Spijker hem zijn ballen aan de hoogste boom, de eikel.
  Nitwit van 2 ton gemeenschapsgeld.

 11. Geronimo

  De foto dat hij kijkt alsof ‘ie een grote bah gedaan heeft en trots “mama, ik ben klaar” wil uitroepen is geweldig. Gebruik die in het vervolg weer. Please, please!

  P

 12. HanzWorsd

  Mooi toch, veel geld en bijzonder lelijk zijn.

 13. Henk

  En dan maanden vergaderen over het uiterlijk van Zwarte Piet en ook nog de omroepen willen opheffen. Dan ben je niet de man die de NTR nodig heeft.

 14. Wauter

  Ik word doodziek van die römertjes die iets vinden.

 15. anoniem

  Voornamelijk flut-producties op zijn cv?

 16. Flits Bom

  IK dacht dat hij met darten toch redelijk verdiend had?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.