Robert ten Brink treurt niet om RTL-exit Gordon

Robert ten Brink ligt er niet wakker van dat zijn collega Gordon vertrekt bij RTL om aan de slag te gaan bij het SBS van John de Mol. Dat zegt de 62-jarige presentator in gesprek met De Telegraaf. Ten Brink vindt het vertrek van Gordon, met wie hij vanaf zondag te zien is in de nieuwe RTL 4-talentenjacht Screentest, ‘een goede ontwikkeling’. “Ik zit er nooit zo mee als iemand weggaat. Dat soort bewegingen biedt ook weer ruimte voor anderen; uit nood wordt kunst geboren“, zegt hij.

De mediawereld is gewoon lekker in beweging, aldus Ten Brink. “Je ziet de laatste tijd ook dat omroepen worden wakker geschud, ineens is er weer budget voor programma’s. Allemaal prima.”

Ten Brink gaat bij RTL in elk geval níet in het gat springen dat Gordon achterlaat. “Als ik zijn grappen zou maken, is mijn carrière snel afgelopen. Ik kom daar niet mee weg, hij wel.”

Juist dat maakt jureren in Screentest, een talentenjacht voor presentatoren, lastig, zegt hij. “Het is een voorbeeld waarom ik beoordelen best lastig vind. Je kan vals of zuiver zingen, maar presenteren is niet te meten. Het heeft te maken met karakter, met de gunfactor en met iemands verleden.”

Screentest is zondagavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen