Georgina Verbaan veegt vloer aan met ‘AD-bitch’

Geplaatst op Mon 08 Oct 2018 om 14:00

Georgina Verbaan gaat helemaal los op AD-journaliste Eefje Oomen, aan wie ze vorige maand een interview gaf. Ze zuigt niet alleen complete citaten uit haar duim, maar ze is ook nog eens onuitstaanbaar en empathieloos. Dat schrijft ze in een bericht op Twitter. Op meerdere nieuwssites is momenteel de kop ‘Georgina Verbaan sluit relatie met vrouw niet uit’ te lezen, gebaseerd op een weken oud interview in het AD. Nu haar uitspraken het nieuws halen, wil Verbaan wat kwijt over dat stuk.

Het moet Verbaan even goed van het hart. “Even iets stoms. Er wordt nu overal als nieuwsbericht gebracht dat ik een relatie met een vrouw niet uitsluit. Prima, maar ook RAAR. Want dat heb ik nooit uitgesloten en daar heb ik ook nooit een geheim van gemaakt. In interviews blijven journalisten maar van mannen uitgaan.

Ditmaal haalt haar biseksualiteit het nieuws door het AD-interview. “Ergens is er iemand. Hij. Of zij, kan ook, toch? Maar ik ben nu überhaupt niet op zoek naar een relatie, dus ja. Het is wel goed zo“, zegt ze daarin.

Gekmakend

Verbaan stelt nu dat journaliste Oomen een levendige fantasie heeft. “Er stond van alles in dat ik niet gezegd heb. Gewoon letterlijk NIET gezegd. En ook werden mij dingen op een ander moment in de mond gelegd. Dat is gekmakend.

Van de betreffende uitspraak heeft ze ook iets anders gemaakt, aldus Verbaan. “‘Ergens is er iemand. Hij.’ Laat ze me zeggen. En dan laat ze me: ‘Ja, of zij. Kan ook, toch?’ vragen. Alsof ik op goedkeuring zit te wachten. Zo was het niet. Zo ging het niet. Kan jou het schelen, denkt u misschien. Maar ik vind het meer dan irritant.

Zo’n gesprek wordt in feite fictie, aldus Verbaan. “Een fictief gesprek op basis van een echt gesprek. Zo ging de interviewer maar door over relaties. Ik zit niet verlegen om een relatie. Gaf ik aan. Zij door: ‘Maar HIJ is er toch wel, ooit, ergens?’ vroeg ze. ‘Ja, of zij’, antwoordde ik uiteindelijk.”

Het is zooooo vervelend, aldus Verbaan. “Dit is maar één voorbeeld. Maar het interview stikte van de zinnen zie ik niet gezegd heb en als daar dan nieuwsberichten van komen dan vind ik daar iets van. Dus bij dezen.

Nul empathie

Waarom heeft ze Oomen niet achter haar typmachine vandaan getrokken? “Daar kan je bezwaar tegen maken, maar dan krijg je van de interviewer te horen: ‘Het is mijn versie van jou, we moeten ervoor waken dat het niet Georgina’s versie van Georgina Verbaan wordt’.

Verbaan heeft het gesprek zelf ook opgenomen. Ze heeft alles op tape. “Ik heb een eigen versie opgestuurd van het letterlijke gesprek, maar dat was dan ‘mijn versie’ en dat was niet de bedoeling.

De actrice vindt het een vreselijk mens. “Ze had inderdaad NUL empathie. Ik zei ‘Zo ging het niet. Ik heb het ook op tape’. Maar het was háár stuk zei ze. Ik: ‘Maar het is fictief’ zij: ‘Dit is mijn ambacht’ Ik: ‘Dit kan toch niet?’ Zij: ‘Misschien moet je maar geen interviews meer geven als je het zo vervelend vindt’.”

Al tijdens het interview voelde Verbaan zich niet ontspannen. “Had ze ook commentaar op. Want zo werd het wel heel moeilijk. Lijkt uiteindelijk alsnog alsof ik even lekker leegliep in haar interview.”

Maar met leuke mensen die (echt) interesse in mn werk hebben kan ik wel fijne interviews doen hoor. Die zijn er ook. Gelukkig.”

Lees ook: Journalisten leggen Georgina hihi’s in de mond (20 augustus)

Foto: RTL
19 Reacties op “Georgina Verbaan veegt vloer aan met ‘AD-bitch’”


 1. Evelien

  Ach ja georgina zal wel weer eens in een verwarde bui zijn geweest dan weet ze doorgaans niet wat ze allemaal bazelt.

 2. Wollter

  Ik doe niet meer mee.

 3. Yuwan

  AD vind ik trouwens best wel een gemakzuchtige en sensatiezoekende krant, wie the fuck interesseert de vermeende bi-sesksualiteit van een bekende nederlander iets?

 4. Ron

  Goed zo Sjors! #teamsjors #pakze

 5. KIngAlert

  Eefje Oomen. Het douche putje van journalistiek Nederland.

 6. Joopklepzeiker

  Ach dit zielig hoopje mens wat zich actrice noemt ..of is genoemd naar haar GTST avontuur
  heeft teveel vrije tijd en wil zo graag intelligent overkomen..wat vaak niet lukt
  ga je nuttig maken dom Mensje ,ga vrijwilligers werk doen of zo ,een beetje onder de mensen.

 7. Britt Scholte Lover

  Deze siliconen meid zien we gelukkig steeds minder op tv, ze durft ook nog eens niets te laten zien van zichzelf deze preutse vogel

 8. Derk

  Geef dan geen interviews. Zelfbevlekking.

 9. LLRV

  “Gewoon letterlijk NIET gezegd.”

  Maar Georgina hihihi, denkt eens na wat je daar zegt …

 10. Dirk

  Ze is altijd op het niveau van gtst blijven steken en dat was voor haar al te hoog gegrepen .geen aandacht meer aan besteden .

 11. chris?

  Prima actrice, leuk mens met een eigen mening. Heeft gelijk met haar kritiek.

 12. Ibis

  Meid, waar maak je je druk over. Als je aan de juiste knoppen draait, is iedere vrouw wel bereid tot een avontuurtje. Daar heb je helemaal geen interview voor nodig om dat aan het licht te brengen.

 13. Kamikaze

  “Dat schrijft ze op het sociale medium.” Welk sociale medium? Prutsartikel!

 14. Jasper

  @Evelien

  Heb je moeite met lezen of begon je gewoon te pennen zonder het artikel überhaupt te hebben gelezen?

 15. Jasper

  @LLRV

  Volgens mij ben jij degene die even moet denken, anders sta je zo voor paal!

 16. O.Kwaremont

  Ongelofelijk dat tieten, nep of niet, dit item zo kan beheersen. Velen zijn ergens in de ontwikkeling blijven steken. Ofwel, het zijn onrijpe figuren die zich daar druk over maken.

 17. Pluk vd Petteflet

  Tjommes, laat toch.
  Zeker komkommertijd.

  Ergens wordt iets gepubliceerd en
  wéken later gaan ze erover bakkeleien.
  Keurig meisje die Georgina.
  Denk dat ze de aanschaf van een cabriolet ook niet uitsluit.
  Of de mogelijkheid dat ze vakantie gaat n in Whistler.
  Of dat ze een henna-tatoeage neemt op haar linkervoet.
  Pfff, ga lekker punniken in plaats van je druk maken.
  En doneer ff flink veel geld voor een goed doel, dan doe je tenminste iets nuttigs.

 18. aammehoela

  Ach ja, niet voor niets voorstander van het afschaffen van Zwarte Piet. Dan zit er wel ergens een kortsluiting in je hoofd.

 19. Kees Neppérus

  Is Georgette nog steeds blij met haar Harries?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.