Georgina Verbaan veegt vloer aan met ‘AD-bitch’

Georgina Verbaan gaat helemaal los op AD-journaliste Eefje Oomen, aan wie ze vorige maand een interview gaf. Ze zuigt niet alleen complete citaten uit haar duim, maar ze is ook nog eens onuitstaanbaar en empathieloos. Dat schrijft ze in een bericht op Twitter. Op meerdere nieuwssites is momenteel de kop ‘Georgina Verbaan sluit relatie met vrouw niet uit’ te lezen, gebaseerd op een weken oud interview in het AD. Nu haar uitspraken het nieuws halen, wil Verbaan wat kwijt over dat stuk.

Het moet Verbaan even goed van het hart. “Even iets stoms. Er wordt nu overal als nieuwsbericht gebracht dat ik een relatie met een vrouw niet uitsluit. Prima, maar ook RAAR. Want dat heb ik nooit uitgesloten en daar heb ik ook nooit een geheim van gemaakt. In interviews blijven journalisten maar van mannen uitgaan.

Ditmaal haalt haar biseksualiteit het nieuws door het AD-interview. “Ergens is er iemand. Hij. Of zij, kan ook, toch? Maar ik ben nu überhaupt niet op zoek naar een relatie, dus ja. Het is wel goed zo“, zegt ze daarin.

Gekmakend

Verbaan stelt nu dat journaliste Oomen een levendige fantasie heeft. “Er stond van alles in dat ik niet gezegd heb. Gewoon letterlijk NIET gezegd. En ook werden mij dingen op een ander moment in de mond gelegd. Dat is gekmakend.

Van de betreffende uitspraak heeft ze ook iets anders gemaakt, aldus Verbaan. “‘Ergens is er iemand. Hij.’ Laat ze me zeggen. En dan laat ze me: ‘Ja, of zij. Kan ook, toch?’ vragen. Alsof ik op goedkeuring zit te wachten. Zo was het niet. Zo ging het niet. Kan jou het schelen, denkt u misschien. Maar ik vind het meer dan irritant.

Zo’n gesprek wordt in feite fictie, aldus Verbaan. “Een fictief gesprek op basis van een echt gesprek. Zo ging de interviewer maar door over relaties. Ik zit niet verlegen om een relatie. Gaf ik aan. Zij door: ‘Maar HIJ is er toch wel, ooit, ergens?’ vroeg ze. ‘Ja, of zij’, antwoordde ik uiteindelijk.”

Het is zooooo vervelend, aldus Verbaan. “Dit is maar één voorbeeld. Maar het interview stikte van de zinnen zie ik niet gezegd heb en als daar dan nieuwsberichten van komen dan vind ik daar iets van. Dus bij dezen.

Nul empathie

Waarom heeft ze Oomen niet achter haar typmachine vandaan getrokken? “Daar kan je bezwaar tegen maken, maar dan krijg je van de interviewer te horen: ‘Het is mijn versie van jou, we moeten ervoor waken dat het niet Georgina’s versie van Georgina Verbaan wordt’.

Verbaan heeft het gesprek zelf ook opgenomen. Ze heeft alles op tape. “Ik heb een eigen versie opgestuurd van het letterlijke gesprek, maar dat was dan ‘mijn versie’ en dat was niet de bedoeling.

De actrice vindt het een vreselijk mens. “Ze had inderdaad NUL empathie. Ik zei ‘Zo ging het niet. Ik heb het ook op tape’. Maar het was háár stuk zei ze. Ik: ‘Maar het is fictief’ zij: ‘Dit is mijn ambacht’ Ik: ‘Dit kan toch niet?’ Zij: ‘Misschien moet je maar geen interviews meer geven als je het zo vervelend vindt’.”

Al tijdens het interview voelde Verbaan zich niet ontspannen. “Had ze ook commentaar op. Want zo werd het wel heel moeilijk. Lijkt uiteindelijk alsnog alsof ik even lekker leegliep in haar interview.”

Maar met leuke mensen die (echt) interesse in mn werk hebben kan ik wel fijne interviews doen hoor. Die zijn er ook. Gelukkig.”

Lees ook: Journalisten leggen Georgina hihi’s in de mond (20 augustus)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen