Journalisten leggen Georgina hihi’s in de mond

Georgina Verbaan ergert zich er mateloos aan als journalisten interviews niet letterlijk uittypen. Lange tijd hadden ze er een handje van om steeds ‘hihi’ aan haar uitspraken toe te voegen. Dat vertelt de actrice in Het Parool. Verbaan kreeg er een hekel aan interviews door. “Mijn taal werd altijd versimpeld, er werden duizend hihi’s in een artikel gezet. Daardoor ontstaat een mediapersoonlijkheid die ver van jezelf afstaat. Daarom heb ik een tijdje geprobeerd zo min mogelijk interviews te geven.”

Interviewers horen uitspraken zo letterlijk mogelijk over te nemen en ‘hihi’ komt in spreektaal eigenlijk vrijwel nooit voor. Dat wordt doorgaans alleen gebruikt op Tinder of WhatsApp.

Een interviewsituatie is sowieso onnatuurlijk, vindt Verbaan. “Je zit ineens tegenover iemand, en degene gaat ineens allemaal vragen aan je stellen. Dat is normaal gesproken nóóit zo! Maar het hoort nou eenmaal bij mijn werk.”

Als ze gevraagd wordt of ze inmiddels een overgang heeft gemaakt qua imago, zegt ze: “Dat moet u aan anderen vragen. Ik kan dat niet inschatten. Maar mijn imago is wat mij betreft nou precies zo’n randding waar ik het in interviews steeds over moet hebben. Helaas. Ik ben gewoon mezelf.”

Tegenwoordig is Verbaan actief op Twitter, waar ze ongefilterd uitspraken kan doen. “Twitter is een fijne manier om je eigen stem te laten horen. Als ik het ergens niet mee eens ben of iets zie staan dat niet klopt, kan ik dat rechtzetten. Hihi.

Het Parool-interview met Georgina Verbaan kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen