Art ziet zichzelf middle-of-the-road als presentator

Geplaatst op wo 17 okt 2018 om 16:15

Art Rooijakkers vindt zichzelf niet een presentator die een programma echt kleur geeft. Hij is een beetje middle-of-the-road. Dat heeft hij aangegeven in de rijdende talkshow van NU.nl. Rooijakkers had bij de NPO één van ’s lands grootste tv-hits in handen, namelijk Wie is de Mol, maar bij RTL maakt hij nu de doorsnee amusementsshow Holland-België. “Voor mijn gevoel is de tijd voorbij dat presentatoren heel erg een programma kleurden“, laat de kersverse RTL-ster weten.

Presentatoren zijn niet echt personality’s meer, aldus Rooijakkers. “Daar zijn er nog maar weinig van. Paul de Leeuw kan het heel goed, Johnny de Mol kan dat ook. Maar er zijn ook heel veel presentatoren – en daar schaar ik mezelf ook toe – die dat niet zijn. Ik ben een nuttige middenvelder.”

“Geef mij een programma en ik doe echt mijn best, ik probeer er het beste van te maken en het zo mooi mogelijk te maken. Het is niet zo dat het heel erg aan mij hangt. Als je op een zender zit zoals NPO 1 of RTL 4, wat voor een groot publiek is, dan hoor je bij het grote gemiddelde.

Middle-of-the-road-presentator Art Rooijakkers is binnengehaald door Erland Galjaard. Even later vertrok hij. “Ik wist dat hij wegging. We waren gesprekken aan het voeren en er is denk ik ergens in Hilversum een koelkast waarop een lijstje hangt met wanneer contracten van mensen aflopen. Als je contract afloopt, dan gaat de telefoon en dan is het: ‘Zullen we een keer koffie drinken?’”

Nu ging ik met Erland Galjaard koffie drinken en het was eigenlijk een heel leuk gesprek. Dat zei ik ook tegen hem. Ik vond het daardoor ook een verrassend gesprek. Hij zei: ‘Ik ga het nog verwarrender maken, want ik ga weg.’ Toen zei ik: ‘Ja, dan heeft het weinig zin om verder te kletsen, want met wie zit ik dan nu te praten?’

Toen bleek dat wat hij mij voorspiegelde breed gedragen werd. Sven Suavé, de CEO van RTL, heb ik ook gesproken en ook mensen van de programma-afdeling. Dat wat Erland als idee neerlegde, werd breed gedragen.”

Wat Rooijakkers naast Holland-België gaat doen bij RTL is nog niet bekend.

Foto: Avrotros
16 Reacties op “Art ziet zichzelf middle-of-the-road als presentator”


 1. IÎI

  Hij heeft wel veel woorden nodig om te zeggen dat hij kleurloos is.

 2. Henk

  hij heeft nu dus 2 programma’s: Holland-Belgie en Praat Nederlands met me. voor de rest nog niks bekend. Ook rond Katja is niks bekend wat ze gaan doen voor RTL.

 3. Terry

  Wel een middenvelder met een inkomen van 6 cijfers. Dat kunnen wij hem niet navertellen, dus het is gewoon een topper voor hemzelf en voor zijn gezin.

 4. Bardy247

  Vlees nog vis presentator.
  Onwillekeurig moet ik bij Art denken aan Fred Oster.

 5. Roos

  Art lult veel, maar zegt weinig..

 6. Bert

  En nou moeten wij allemaal zeggen dat het wel meevalt dat hij best wel wat kan…. Beetje valse zelfreflectie van dit figuur!

 7. Krezus Jistus

  Miskoop nummer zoveel bij RTL. Twan verkeerd (want Beau en Wilfred al in huis), Katja verkeerd (kan eigenlijk niks) en nu Art, die zelf zegt dat hij 13 in een dozijn is. Nee, dat gaat goed daar.

 8. J

  @Henk: Ik is ook bezig met een reportage programma heb ik hem ergens horen zeggen. Katja inderdaad niks bekend over…

 9. dennis

  RTl zal Art ook wel weer verpesten, rtl medewerkers staan boven het gewone Volk.
  Voorlopig steld hij nog niets voor bij natuurlijk rtl4.

 10. T

  Wat een binnenkomer als presentator bij een nieuwe zender. En heet dat programma echt “Praat Nederlands met me”?.

 11. HanzWorsd

  Heeft in ieder geval zelfkennis, dat is op zich al uniek als BN’er.

 12. Robbie

  Grootste kletswijf van de TV.
  En totaal geen bodschap overbrengen.

 13. Pluk vd Petteflet

  “Art ziet zichzelf middle-of-the-road als presentator”.
  Wij zien hem meer als een bermtoerist in een wrakke Canta.
  Wat een vaag zwam verhaal. Echt t lezen waard, weet je meteen wat de so-called sterren voor eenvoudige mensjes zijn. Pompidompi, we scrollen weer verder…

 14. scott_0

  ga maar op de middle-of-the-road staan, dan geef ik gas bij.

 15. Hengst

  Prima hulpmanager van de Aldi. Wel een Brabantse vestiging natuurlijk.
  Niemand zal hem missen als hij geen tv meer maaktz dus dat zegt genoeg.

 16. Ronald

  klopt helemaal. had lekker cabaret moeten blijven maken met de broertjes Kamps

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.