Art ziet zichzelf middle-of-the-road als presentator

Art Rooijakkers vindt zichzelf niet een presentator die een programma echt kleur geeft. Hij is een beetje middle-of-the-road. Dat heeft hij aangegeven in de rijdende talkshow van NU.nl. Rooijakkers had bij de NPO één van ’s lands grootste tv-hits in handen, namelijk Wie is de Mol, maar bij RTL maakt hij nu de doorsnee amusementsshow Holland-België. “Voor mijn gevoel is de tijd voorbij dat presentatoren heel erg een programma kleurden“, laat de kersverse RTL-ster weten.

Presentatoren zijn niet echt personality’s meer, aldus Rooijakkers. “Daar zijn er nog maar weinig van. Paul de Leeuw kan het heel goed, Johnny de Mol kan dat ook. Maar er zijn ook heel veel presentatoren – en daar schaar ik mezelf ook toe – die dat niet zijn. Ik ben een nuttige middenvelder.”

“Geef mij een programma en ik doe echt mijn best, ik probeer er het beste van te maken en het zo mooi mogelijk te maken. Het is niet zo dat het heel erg aan mij hangt. Als je op een zender zit zoals NPO 1 of RTL 4, wat voor een groot publiek is, dan hoor je bij het grote gemiddelde.

Middle-of-the-road-presentator Art Rooijakkers is binnengehaald door Erland Galjaard. Even later vertrok hij. “Ik wist dat hij wegging. We waren gesprekken aan het voeren en er is denk ik ergens in Hilversum een koelkast waarop een lijstje hangt met wanneer contracten van mensen aflopen. Als je contract afloopt, dan gaat de telefoon en dan is het: ‘Zullen we een keer koffie drinken?’”

Nu ging ik met Erland Galjaard koffie drinken en het was eigenlijk een heel leuk gesprek. Dat zei ik ook tegen hem. Ik vond het daardoor ook een verrassend gesprek. Hij zei: ‘Ik ga het nog verwarrender maken, want ik ga weg.’ Toen zei ik: ‘Ja, dan heeft het weinig zin om verder te kletsen, want met wie zit ik dan nu te praten?’

Toen bleek dat wat hij mij voorspiegelde breed gedragen werd. Sven Suavé, de CEO van RTL, heb ik ook gesproken en ook mensen van de programma-afdeling. Dat wat Erland als idee neerlegde, werd breed gedragen.”

Wat Rooijakkers naast Holland-België gaat doen bij RTL is nog niet bekend.

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen