Emilie van Outeren nauwelijks herkend op straat

Geplaatst op Thu 18 Oct 2018 om 13:15

NRC-sterjournaliste Emilie van Outeren wordt ondanks haar regelmatige optredens in Jinek en Pauw nog nauwelijks herkend op straat. Dat vertelt ze op de website van Pauw. Van Outeren werkt op de Haagse redactie van NRC en is regelmatig op televisie om te praten over Haagse zaken. “Mensen die me kennen reageren erop dat ik op televisie ben en sturen me weleens een bericht als ze me hebben gezien. Maar ik ben geen Frits Wester of Jeroen Pauw, gelukkig“, zegt ze.

Het hoofdkantoor van NRC staat in Amsterdam, maar Van Outeren werkt vanuit het Haagse kantoor van de krant. “De redactie van NRC zit in Amsterdam, maar gelukkig hebben wij hier een plek van waar we direct contact hebben met politici, medewerkers en ambtenaren. Bij Kamerleden kunnen we zo binnenlopen.

Ze is blij met haar werkplek. “Ja, we kijken uit op het rookbalkon van de Tweede Kamer. We zien wie daar gezamenlijk staan te roken. Vaak mensen van partijen die elkaar in het debat de tent uitvechten.

Van Outeren is nu vijf jaar politiek verslaggever. Ze zou graag nog eens correspondent in het buitenland worden. “Na de kleine maar spannende Haagse wereld wil ik dat graag doen door onze lezers te vertellen wat er buiten Nederland speelt.

Blijft ze NRC trouw? “Ik kan me slecht voorstellen dat er een betere plek voor me is om diepgravende, integere journalistiek te bedrijven dan NRC.

Het interview met Emilie van Outeren kunt u lezen op de Pauw-site.

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “Emilie van Outeren nauwelijks herkend op straat”


 1. Remi

  Ik vind haar wóest aantrekkelijk !

 2. Tessa

  Emilie wie?

  nog nooit van het meisje gehoord, wie moet zij voorstellen

 3. Ren

  Lees, domme dоos!

 4. Mark

  Wees blij dat je nog anoniem over straat komt omdat niemand je kent / wilt kennen.

  Andere bn’ers en cn’ers klagen dat ze constant worden aangegaapt en nagekeken.

 5. gert de erwt

  is zo te regelen.

  aanmelden kaartenbak Talpa en RTL.
  dan kom je tot vervelens toe in beeld.

 6. niels4

  ik heb haar handtekening gevraagd. Ze was dolblij….

 7. HanzWorsd

  Ik zou haar geven.

 8. Geronimo

  Misschien een keer een mening uiten, die niet sociaal wenselijk is. Maar ik begrijp het wel. Hypotheek enzo.

 9. Anoniem

  Vreemd, ik word regelmatig op straat herkend terwijl ik geen BN-er ben.. :-)

 10. B klein

  ……………………..???????? wtf is alice eh…..emilie

 11. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Zet ze koffie voor de zaterdagmiddag redactie of zo!? Hoe de fak is dit!?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.