Emilie van Outeren nauwelijks herkend op straat

NRC-sterjournaliste Emilie van Outeren wordt ondanks haar regelmatige optredens in Jinek en Pauw nog nauwelijks herkend op straat. Dat vertelt ze op de website van Pauw. Van Outeren werkt op de Haagse redactie van NRC en is regelmatig op televisie om te praten over Haagse zaken. “Mensen die me kennen reageren erop dat ik op televisie ben en sturen me weleens een bericht als ze me hebben gezien. Maar ik ben geen Frits Wester of Jeroen Pauw, gelukkig“, zegt ze.

Het hoofdkantoor van NRC staat in Amsterdam, maar Van Outeren werkt vanuit het Haagse kantoor van de krant. “De redactie van NRC zit in Amsterdam, maar gelukkig hebben wij hier een plek van waar we direct contact hebben met politici, medewerkers en ambtenaren. Bij Kamerleden kunnen we zo binnenlopen.

Ze is blij met haar werkplek. “Ja, we kijken uit op het rookbalkon van de Tweede Kamer. We zien wie daar gezamenlijk staan te roken. Vaak mensen van partijen die elkaar in het debat de tent uitvechten.

Van Outeren is nu vijf jaar politiek verslaggever. Ze zou graag nog eens correspondent in het buitenland worden. “Na de kleine maar spannende Haagse wereld wil ik dat graag doen door onze lezers te vertellen wat er buiten Nederland speelt.

Blijft ze NRC trouw? “Ik kan me slecht voorstellen dat er een betere plek voor me is om diepgravende, integere journalistiek te bedrijven dan NRC.

Het interview met Emilie van Outeren kunt u lezen op de Pauw-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen