Karin Bloemen hekelt bagatelliseren #MeToo in media

Geplaatst op Thu 18 Oct 2018 om 12:30

Karin Bloemen hekelt dat er her en der mensen opstaan in de media die #MeToo bagatelliseren. Dat zegt ze in het boek Seks, Macht & Misbruik van Frank Waals, dat over twee weken uitkomt. BN’ers als Katja Schuurman en Paul de Leeuw steunen bijvoorbeeld het gezicht van #MeToo in Nederland: Job Gosschalk. “Sommige mensen springen op de barricades om te roepen: ‘Tja, maar die acteurs en actrices waren allemaal volwassen en ze wilden het toch zelf?“, aldus Bloemen.

Men vergeet gewoon heel makkelijk hoe zoiets in z’n werk gaat, zegt Bloemen. “Kijk bijvoorbeeld naar de zaak Anne Faber. We weten allemaal dat ze is vermoord door een psychisch gestoorde jongen, die haar pas doodde toen ze begon te schreeuwen om hulp. En precies daar gaat het om.

De theaterster vervolgt: “Op het moment dat je roept ‘help’ is het gevaar om eraan te sterven het grootst. Dus wat doe je; je houdt je stil!

Zelf is Bloemen in haar jeugd veelvuldig verkracht. “Ik ben als kind in de jaren zestig en zeventig stelselmatig in een hoek gedreven, bedreigd en verkracht door mijn stiefvader. In zeven jaar tijd wel zevenhonderd keer. Helaas zal ik mijn hele leven getraumatiseerd blijven.”

Mensen verwachten het misschien niet van mij omdat ik niet op mijn mondje ben gevallen, maar rand me aan en ik doe niks. Waarom niet? Ik bevries, echt waar. Ergens in mijn systeem zit, door die nare ervaringen uit het verleden, een blokkade die niet meer opgeheven kan worden. Ik verstijf.”

En dat gebeurt ook met veel #MeToo-slachtoffers. “Al op mijn veertiende ben ik taekwondo lessen gaan volgen om mezelf te leren verweren, maar ik moet accepteren dat ik voor altijd beschadigd ben. Ik kan niet anders.”

Foto: AVROTROS
26 Reacties op “Karin Bloemen hekelt bagatelliseren #MeToo in media”


 1. Alicia

  Topvrouw. Zij snapt het.

  <3 voor Karin!

 2. Max

  Ontzettend leuke vrouw. Heftig verhaal.
  Ik ben het met Karin eens! Hoewel er ook dingen worden verzonnen (Jelle Brandt Corstius) en vooral in de Amerikaanse politiek.

 3. Hao

  Laatst ook op tv een meisje dat de zwarte band karate heeft en haar verkrachter niet van zich af heeft weten te slaan. Mensen zijn echt te dom en denken te simpel om dat te begrijpen, want ‘waarom gebruik je je vechtkunsten dan niet’? Een uitspraak waarmee je een slachtoffer een flinke trap nageeft. Zucht, er is nog een hele weg te gaan…

 4. Curryworst

  Jaren geleden bij Pauw & Witteman vertelde zij wat haar en haar zus overkomen is door haar stiefvader. Verk rach tingen, zwijgzame moeder, aangifte, aangifte ingetrokken door haar zus, huis in de brand gestoken door haar zus.
  Te bizar voor woorden. Als dit allemaal verfilmd zou worden dan zou het als ongeloofwaardig en teveel van het goede bestempeld worden als je niet beter weet.
  Katja Schuurspons, Paul de Løl en Frank Jumbo Lamløl zouden zich diep moeten schamen.

 5. Godefroy France

  700 keer in 7 jaren 100 keer per jaar niemand ooit iets van gemerkt ?
  woonde zij op een eiland ?

 6. StefanV

  Ik snap heel goed waarom Bloemen zegt wat ze zegt. Het probleem van de #metoo-discussie is dat sterk uiteenlopende situaties op één hoop worden geveegd. Een seksueel beladen grap maken is van een compleet andere orde dan iemand verkrachten. Zonder zaken goed te keuren of weg te redeneren, is het wel belangrijk om de gradaties van ernst goed voor ogen te houden.

 7. Daan

  Hallo, mediacourant

  De Telegraaf stop met telegraafvandaag waarom stopt d krant met VNDG?
  Ze hebben ook echt mooie short formats en werken met talpa samen? Maar geen kijkers!

  https://www.telegraafvandaag.nl/

 8. SOLANGE

  Kanjer ze heeft het zelf meegemaakt dus weet waarover ze praat

 9. Peter

  Dat hele metoo gejank is een bagetelletje hou op.

 10. Momo

  Peter, ik nеuk je dochter in haar zompige snеe!

 11. Max

  @Godefroy France: wat een domme opmerking

 12. Peter B.

  Hé redactie van Mefiacourant, neem jullie verantwoordelijkheid eens weer mensen zoals Momo. Daar doen jullie veel mensen een plezier mee!

 13. Peter R de Mies

  Jop moet zelfmoord plegen, klaar, beste voor iedereen, kunnen die domme acteurs even treuren. En weer door!

 14. Pater Hazebroek

  Als er GvD EEN griezel is, die nooit last zal hebben van ongewenst mannelijke attentie is het die smerige taart Karin Bloemen wel. De vleeschgeworden kleinkunst.
  Gatverdamme wat een gecultiveerde diva is dat zeg, teeeering!

 15. mm

  Dat hele metoo gejank is een jarretelletje hou op.

 16. Momo

  Mm, ik beuk je dochter in haar zompige snеeuw!

 17. Bep

  Die mensen waren heel onzeker bij Job, hij had de macht, hij wist ze te overrompelen, hij bepaalde hun toekomst. Job mag nooit meer terugkomen en dat hele castingbureau moet op de schop. Nu gaan ze stiekem door en doen zielig bij Katja en Paul die niet objectief zijn.Job zal heel aardig tegen jullie zijn maar hij heeft een paar foute hersencellen.Zelf ziet hij dat niet in( hij is slachtoffer).

 18. Pater Hazebroek

  Wim T.S. had het over De lachende scheerkwast.

  Dit is de zingende vleesboom. Vreselijk!

 19. Sandra

  Bizar dom deze volgevroten vrouw. Anne Faber is een vreselijk verdrietig verhaal maar heeft niets met die hysterische MeToo bulsh*t te maken.

  Verder geen commentaar.

 20. Stimpy

  Sandra heeft de hersencapaciteiten blijkbaar niet om het te snappen, dus gaat ze schelden.

 21. Berend

  Veel van die metoo vrouwen liegen de hele boel bij elkaar. Karin Bloemen is gewoon gek.

 22. Darius

  Berend is gewoon bang ook door de mand te vallen als stiekeme tiеtenknijper.

 23. jomari

  Karin Bloemen, hoe weet je dat Anne pas gedood werd toen ze begon te gillen……
  o, wacht, dat heeft het monster verteld in tijdens de recht zitting.
  Verwerpelijk dat je deze verdrietige zaak aanhaalt, heeft niets met me too te maken.
  Schaam je.

 24. T

  Dat hele MeToo is een draak geworden wat wij zelf hebben gecreeerd. Als we nu al MeToo verhalen gaan vergelijken met de zaak Anne Faber….

  Waarom kan de mens nooit nuances aanbrengen? In je billen geknepen worden is niet hetzelfde als verkracht worden. Zeggen dat je niet tegen de afschaffing van Zwarte Piet bent, betekent niet dat je slavernij goedkeurt. Vermoeiend.

 25. Poehhe

  Ik ben tegen afschaffing van pietermansknecht. Wij hadden vroeger ook huislaven en die waren meestal vrolijk.

 26. Kaar in

  Je eigen ellende is uiteindelijk altijd het ergst, etaleren hoeft niet Karin, wij zijn inmiddels allemaal op de hoogte van jouw leed, vreselijk natuurlijk, maar draag en omarm je leed, net als wij allemaal.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.