Humberto Tan woest over nepnieuws op Facebook

Geplaatst op Thu 18 Oct 2018 om 14:00

RTL 4-ster Humberto Tan is woest op Facebook, omdat het sociale medium schadelijk nepnieuws over hem niet verwijdert. Dat zegt hij in een bericht op Facebook. Tan, die vorige week een van de drie genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster was, maakt zich er behoorlijk boos over. Het is dan ook een raar bericht, omdat de gebruikers van Facebook wordt voorgehouden dat de tv-presentator een ‘schokkende, controversiële onderneming’ zou gaan beginnen.

De inleiding van het nepnieuws dat Tan deelt is als volgt: “SCHOKKEND – Humberto Tan begint een controversiële nieuwe onderneming na afscheid RTL Late Night. ‘Ik mag dit eigenlijk niet vertellen, maar Nederland moet de waarheid weten. Ze zullen me haten voor deze investering’, zei Humberto.

Het is volstrekte nonsens, maar Facebook doet geen klap tegen al dat nepnieuws, aldus Tan. “Facebook…vol met dit soort oplichters!!! En wéér doet Facebook er niks aan. Het kan ze gewoon niks schelen. Totaal verzonnen interviews met mij plaatsen om mensen financieel op te lichten. TRAP HIER NIET IN!!! Dit zijn pure oplichtingspraktijken!

Volgens Tan moet men hier eens tegen opstaan. “Er zijn mensen gewoon slachtoffer. Die betalen dit soort bedrijven omdat ze het verhaal vertrouwen.

Alleen al op basis van portretrecht is het onrechtmatige daad. Maar desondanks doet Facebook er niks aan. They just don’t care!

Het bewuste Twitter-bericht:

Foto: Avrotros
27 Reacties op “Humberto Tan woest over nepnieuws op Facebook”


 1. bas

  Ach ja facebook en twitter, tokkies place

 2. Pater Hazebroek

  Hij sorteert voor op dat K U T boek van hem, dat voor de feestdagen gaat komen.
  Die misselijkmakende ne-ger-ko-ning!

  Lekerrrrr ….. kip eetuh mehsuhhh!

 3. Dennis de Jong

  Pater Hazebroek

  Doe eens eventjes normaal, mafklapper

  Ooit gehoord om met fatsoen te reageren, wat moeten je ouders wel niet denken als ze dit lezen….

 4. Sandra

  Alles wat deze glimmende zwarte schedel/ijdeltuit betreft interesseert mij geen moer.

  Oembertoh, “I just don’t care” kwal die je bent.

 5. School

  Iemand haten “voor”? Die oplichters pik je er dankzij hun kromme Nederlands zo uit.

 6. Dennis de Jong

  en dat zelfde geldt ook voor jou Sandra

  leer eens normaal te reageren!

 7. Berend

  De reactie van Sandra is ok. Niks mis mee hoor meneer de dorpspastoor Dennis.

 8. Japie

  Het moest sowieso verboden zijn om zijn schijnheilige smoel te publiceren!

 9. Dennis de Jong

  Berend, oh nee, het staat vol van de scheldwoorden, noem dat 4 letterige wor achter care

 10. Benny-Bjorn A.

  Schijnheilige Humberto.

 11. Pater Hazebroek

  Oembertooh oewerrekt teegenwoeooordig in de WEEh-WEEE fabriek.
  Goedunaavun mehsuhhh!

  Respect voor deze Glimmende Zwarte Piet

 12. Hendrik

  Stop met Facebook!

 13. B klein

  Als de betaling van het salaris op de rekening komt huilt hij niet.
  Ook hij heeft nepnieuws verkondigt. Ook hij komt niet voor zijn fouten uit.

  So don’t cry if you are mean yourself.

 14. anonymous

  @ bas; ach ja, media courant, tokkies place

 15. B klein

  En ook hier : de kijker is niet dom. Deze fout wordt zo vaak gemaakt. En jij bleek gewoon bij lange na niet goed genoeg. Je hebt je laten gebruiken om in je show schaamteloos mensen te bewieroken die dat naar de mening van de kijker absoluut niet verdienen. En jij bent zelf zo dom geweest om dit toch te doen. Omdat je dacht dat je er mee wegkwam. FOUT!!!!!

  En aan wie ligt dat!!!! Kijk morgenvroeg in dat ronde ding op de badkamer. Niet schrikken is gewoon je spiegel. En die liegt nooit!!!

 16. Pieter

  Vanavond bij dwdd…

 17. julske

  krijgen jullie weer een Spychose, oh zielig voor jullie. Effe GGZ bellen.(LOL) Hoe vinden jullie het , om te horen dat Pauw drugs gebruikt, vind ik onacceptabel, vandaar dat hij steeds wiebelt met zijn hoofd op en neer, en die kritische vragen stelt. anderen doen het zonder drugs en krijgen alleen maar s t r ont over zich heen. En Pauw maar ophemelen, hoe Goddelijk hij is, is alleen maar Nep . Die drugs laat hem die kritische vragen stellen, wat een schande. Hij kan niet presenteren zonder drugs, daar moeten wij ons druk maken. Pauw heeft een voorbeeld functie, iedereen zet hem op een voetstuk , hoe goed hij is, en nu komt de aap uit de mouw. Hij heeft velen van jullie te schande gezet. Drugs gebruiken is ook een verslaving. Daarom zeg ik, nooit op daken gaan staan, om te roepen hoe goed iemand is, dan de ander, jullie komen nu voor verrassingen te staan. Heeft men drugs nodigt om aardig gevonden te worden. Ik zou nooit met iemand omgaan die aan de drugs zit, zo iemand is een probleem. ze kunnen niet voor zich zelfs opkomen, en als ze dat doen, komt allemaal door de drugs, meestal zijn ze onrustig in hun hoofd, en praten als brugman, liegen, en zijn ze niet te vertrouwen.

 18. Bart

  @Julkse Meid ga toch koken

 19. Peter R de Mies

  Zwarte piet

 20. Pater Hazebroek

  Als ik zijn muil zie, wil ik mijn einddemper poetsen, snap er niks van…

 21. Jordao

  @Pater Hazebroek, wat ben je toch een ongelooflijke klzak. Beetje achter je PCeetje jouw beledigde taalgebruik neer te zetten. “Stoer”hoor , mietje
  !!

 22. Pater Hazebroek

  Het gaat over apen bij DWDD.
  Geef alle apen een banaan zou ik zeggen!

 23. Uuuh

  Ik heb met verbazing naar dit item gekeken. Tan die opeens als een Robin Hood het gevecht aan gaat met nepberichten op Facebook, aangejaagd door Mattthijs vN en Alexander K. Ik vond het een behoorlijk verwarrend geheel. Tan schijnt opeens toch ‘normaal’ te kunnen praten. Met zijn laatste optreden in de DWDD nog in het achterhoofd zat daar opeens een hele andere man. Sinds juli, hoe apart, heeft hij opeens last van allerlei berichten op Facebook die niet van hem komen. Je denkt even: hebben we hier een nieuwe DoTan? Ach, zegt Alexander K., je kunt het ook als een compliment zien, ze gebruiken jouw hoofd omdat mensen jou ‘vertrouwen’…. Wat????? In wat voor toneelstuk zijn wij terechtgekomen? Een item over nepnieuws dat zelf nepnieuws is? Help!

 24. rs

  Tan

  ik heb een mooi verhaal voor je.

  ik heb jaren voor de krant gewerkt, toen the post online om een reactie vroeg!!!!!!!!

  Werd het STIL!!!

  Binnenkort…………………….met bewijs…………….email en krant met briefhoofd vd krant……………………..

 25. Dr Fail

  Bovenin dat screenshotje het icoontje van een gemiste oproep van J*** de Mol.

 26. Michiel

  Ach god onze zwarte zeurpiet heeft aandacht nodig. Oembertoh je gezeur interesseert niemand.

 27. julske

  Wel een mooie man, Black is Beautiful.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.