Humberto Tan woest over nepnieuws op Facebook

RTL 4-ster Humberto Tan is woest op Facebook, omdat het sociale medium schadelijk nepnieuws over hem niet verwijdert. Dat zegt hij in een bericht op Facebook. Tan, die vorige week een van de drie genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster was, maakt zich er behoorlijk boos over. Het is dan ook een raar bericht, omdat de gebruikers van Facebook wordt voorgehouden dat de tv-presentator een ‘schokkende, controversiële onderneming’ zou gaan beginnen.

De inleiding van het nepnieuws dat Tan deelt is als volgt: “SCHOKKEND – Humberto Tan begint een controversiële nieuwe onderneming na afscheid RTL Late Night. ‘Ik mag dit eigenlijk niet vertellen, maar Nederland moet de waarheid weten. Ze zullen me haten voor deze investering’, zei Humberto.

Het is volstrekte nonsens, maar Facebook doet geen klap tegen al dat nepnieuws, aldus Tan. “Facebook…vol met dit soort oplichters!!! En wéér doet Facebook er niks aan. Het kan ze gewoon niks schelen. Totaal verzonnen interviews met mij plaatsen om mensen financieel op te lichten. TRAP HIER NIET IN!!! Dit zijn pure oplichtingspraktijken!

Volgens Tan moet men hier eens tegen opstaan. “Er zijn mensen gewoon slachtoffer. Die betalen dit soort bedrijven omdat ze het verhaal vertrouwen.

Alleen al op basis van portretrecht is het onrechtmatige daad. Maar desondanks doet Facebook er niks aan. They just don’t care!

Het bewuste Twitter-bericht:

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen