Beau wilde Hugo Borst op Rotterdam Project zetten

Beau van Erven Dorens zag aanvankelijk niet zichzelf maar Hugo Borst voor zich als de ideale presentator van The Rotterdam Project. Dat vertelde Borst gisteren in De Wereld Draait Door, waarin hij tafelheer was en Beau gast. The Rotterdam Project begon gisteren op RTL 4 als opvolger van het veelgeprezen The Amsterdam Project. “Eén ding begrijp ik niet. Op een gegeven moment hadden wij een interview voor jouw andere serie en benader jij mij om dit project te gaan doen“, zei Borst.

Borst: “Jij hebt het in Amsterdam gaan doen en je zei: ‘Hugo, jij bent voor mij de aangewezen man om het in Rotterdam te doen.’ Ik heb daar nee tegen gezegd om twee redenen. Ik heb het druk en ik moet een beetje zuinig zijn op mezelf, maar ik vond ook dat ik het veel heb gezien en het echt zíjn project was. Ik vond niet dat ik dat moest doen.”

Van Erven Dorens: “Mag ik het even kort uitleggen? Hugo Borst is de man die die ouderenzorg open heeft gemaakt. Er zijn zo veel misstanden en hij heeft het door middel van zijn verhaal met zijn moeder fantastisch gedaan. Er is 1,2 miljard euro vrijgekomen. Ik dacht: deze Rotterdammer is de uitgelezen man om in zíjn stad die Rotterdamse dakloze te hoeden als een hoeder.”

Dat zou je ook fantastisch hebben gedaan. Ik ben nu blij dat ik het heb gedaan, want ik heb die stad leren kennen en ik heb die mensen leren kennen. Het is prachtig geworden, maar ik had het ook graag door jou gedaan gezien.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen