Humberto Tan gaat nooit bij Twan Huys zitten

Humberto Tan is niet van plan om ooit aan tafel te gaan zitten bij Twan Huys in RTL Late Night. Dat zal altijd veel te pijnlijk blijven. Dat heeft de presentator dinsdagavond gezegd in Waar is De Mol. Tan heeft zelfs nog nooit naar Huys gekeken. “Nee, nog niet. Ik vind dat toch een beetje lastig. Het is nu nog een beetje een wond aan de oppervlakte die heel snel openbarst, dus ik ga zeker kijken, maar nu nog niet. Ik ga er in elk geval nooit zitten. Nee. Dat zou ik echt raar vinden, sorry.” 

Waar gaat hij straks dan Holland’s Got Talent promoten? “Geen idee, ha ha ha.

Tan ziet het stoppen van RTL Late Night nog altijd als ‘een dieptepunt uit mijn carrière’. “Als het goed gaat mag ik de prijzen ophalen – en dat zijn er best wat geweest de afgelopen jaren – maar als het niet goed gaat, dan moet je ook naar jezelf kijken. Ik heb het niet goed genoeg gedaan. Zo simpel is het.”

Waar is het misgegaan? “Ik had er nog dichter op kunnen zitten dan ik al deed. Te makkelijk gedacht over een aantal dingen. Te veel herhaald misschien wel. Het blijkt wel, want anders hadden we nog bestaan. Ik was heel lang niet heel erg kwetsbaar in de media. Ik moet me veel kwetsbaarder opstellen, maar ik ben een vechter. Dat is het meer. In de strijd zelf zie je het niet goed en wil je alleen maar vechten, terwijl dan een stap terug misschien beter is.”

De presentator denkt dat hij meer van zichzelf had moeten laten zien. “Ja, ik denk dat mensen niet genoeg mijn kwetsbaarheid zagen over de pijn rond het programma of de kritiek. Het kwam met bakken van alle kanten. En nog meer en nog meer en nog meer. Toen het klaar was, op 8 juni, voelde ik me wel even leeg. Maar echt leeg. Ik kon echt niet van de bank af komen en niet uit bed komen. Dat was emotioneel en mentaal wel zwaar.”

Tan heeft ‘heel veel gehuild’. “Ik heb heel veel gepraat en dan is de conclusie: niet meer janken, maar door en door. Nieuwe dingen bedenken, nieuwe dingen doen, bewegen, gaan. Late Night zal altijd een heel belangrijke plek hebben in mijn hart.”

Nu zit Huys op zijn plek. “Ja, maar dat verwijt ik hem niet hoor. Ik heb ook met Twan gesproken en ik heb hem heel veel succes gewenst. Alleen het is niet meer mijn programma.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen