Zondag Met Lubach in 2019 alleen in najaar op tv

Geplaatst op di 11 sep 2018 om 13:20

Het programma Zondag Met Lubach komt in 2019 alleen nog maar in het najaar op de buis. Daarmee komt er een einde aan de jaarlijkse carroussel van een voorjaarsserie en een najaarsserie. Dat bevestigt Arjen Lubach op Twitter. Lubach bevestigt de informatie die in een artikel van Vrij Nederland staat. Het tijdschrift stelt dat de satirische show ‘onmogelijk de rol van journalistieke waakhond kan vervullen’ nu het aantal afleveringen met maar liefst de helft wordt gekort.

Lubach reageert: “Zoals in het Vrij Nederland-stuk al werd aangestipt: in het voorjaar van 2019 is er even geen ZML. Ik maak een uitstapje naar een van m’n andere passies: theater. Uiteraard is het de bedoeling dat we na de tour in ’19 weer gewoon terugkomen met nieuwe ZML-afleveringen.”

Maar voor het zover is (het is immers nog 2018): aanstaande zondag beginnen we met een nieuwe reeks van tien afleveringen.

Het aantal afleveringen van Zondag Met Lubach is gegroeid van 14 in 2015 tot 18 in 2016 en 20 in 2017. Ook dit jaar zijn er 20 afleveringen. Volgend jaar zijn dat er dus maximaal 10.

Foto: VPRO
8 Reacties op “Zondag Met Lubach in 2019 alleen in najaar op tv”


 1. blahblah

  Hopelijk dit seizoen wel met minder met dat activistische ‘zo zit het en niet anders’ -toontje.

 2. BEUK DE BOOM

  Lubach heeft weer zin in iets nieuws. Hij voelt zich teveel vastzitten in het ZML-format. Ik voorspel dat hij ZML in 2019 gaat doen, en misschien in 2020 ook nog, maar uiterlijk in 2021 geeft hij het stokje over aan iemand anders.

 3. IP Reclame

  Ik ga voor Edah!

 4. Remi

  Arjen Lubach … hoe je ’t ook wendt of keert,
  … weet nu toch al twee keer de wereld-pers te halen.

  Op zich een knappe prestatie denk ik dan.

 5. Jantje

  Hou toch op “journalistieke waakhond” Meestens linkse FRAMING met af en toe iets leuks (zoals Trump filmpje)

 6. aammehoela

  Ben het eens met Jantje. Dat toontje van hem is af en toe vervelend. Maar dat Trump filmpje was grandioos net zoals het afkraken van hoe er met rashonden wordt omgegaan.

 7. toxilogic

  Een populaire aktualiteiten show wordt alvast de wieken gekort 1,5 jaar van te voren. Duidelijk gevalletje van niet zo populair bij de NPO die zich in Den Haag moet verantwoorden, ach ja persvrijheid in Nederland.

 8. BRAAK

  De man imiteert gewoon de doorsnee Amerikaanse talkshow, niet meer en niet minder. Dezelfde gebaren en retoriek. Jatwerk wat heel slecht wordt slecht geïmiteerd. Bah!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.