Van Wageningen: ‘Post Castelijn Casting deugt niet’

Geplaatst op di 11 sep 2018 om 14:00

De Nederlandse Hollywood-ster Yorick van Wageningen heeft niet het idee dat er iets wezenlijks is veranderd bij castingbureau Post Castelijn Casting, nu de besmette naam Kemna Casting in de ban is gedaan. Dat liet hij maandagavond weten in Shownieuws. Van Wageningen walgt van het bedrijf. “Het is een bedrijf waar niet één, maar twee of drie mensen tientallen, zo niet honderden mensen misbruikt hebben. Het enige wat ze doen is hun naam veranderen en dat deugt niet.

De acteur wil niet zeggen wat hij precies met de beruchte Kemna-bobo Job Gosschalk heeft meegemaakt, maar wel dat hij door hem werd geboycot. “Ik heb mijn Hollywood-carrière aan Job Gosschalk te danken, simpelweg omdat ik hier niet gevraagd werd, dus dan maar daar.”

De Kemna-boycot was verschrikkelijk als beginnend acteur, zegt Van Wageningen. “Je ziet al je collega’s dingen doen die je ook zou willen doen. In een film zitten waar je ook in zou willen zitten, in stukken zitten waar je in zou willen zitten. Je weet gewoon omdat ‘daar’ nee wordt gezegd, je niet aan de bak komt. Het was een hel.”

Hij is er goed van af gekomen. “Ten eerste ben ik nooit seksueel misbruikt door hem en ten tweede heb ik een Hollywood-carrière gehad. Zo ben ik dat machtsmisbruik ontsnapt. Het is natuurlijk zo: als je door Kemna in de ban werd gedaan, dan was het over, want er was gewoon niemand anders hier die castte.”

Foto: SBS
26 Reacties op “Van Wageningen: ‘Post Castelijn Casting deugt niet’”


 1. blahblah

  Ik vond het gister bij Pauw interessant dat Paul de Leeuw zei dat kinderen nooit moeten lijden, maar hij het wel steeds zo vurig opneemt voor een man die de carrière van tientallen jonge acteurs kapot heeft gemaakt met zijn smeerlapperij.

 2. Remi

  “De Nederlandse Hollywood-ster Yorick van Wageningen”

  Nou … toch maar fijn dat hier maandelijks z’n uitkerinkje gestort wordt.

 3. Mike

  Wat klets je nou man. Yorrick verdient gewoon zijn geld met buitenlandse producties. Je bent nu aan het hakken om het hakken.

 4. Ray

  Had Job maar geprobeerd iets te flikken bij Van Wageningen. Ik denk dat die hem dan finaal naar de Spoedeisende Hulp had getrapt.

 5. Bep

  Remi… doe eerst eens onderzoek voordat je je mening geeft.

 6. Q

  Remi heeft gelijk

 7. B klein

  Mijn mening :
  Paultje lukt het al heel lang om iedereen voor de “gek” te houden. Wellicht inclusief zichzelf. Aanschouw zijn “gruwelijk foute” humor😖
  Gaat nagenoeg altijd ten koste van mensen. Vaak ook nog de zwakkere in de maatschappij. Ventje faalt op heel veel fronten. Met zo’n mening over de “foute Jobje” vraag je je af waar het morele kompas is???? Hoe neem je dit dan mee in de opvoeding van de kinderen?? Papa neemt het op voor een mijnheer die heel fout is. Maar papa ben jij dan ook zo???
  En dit ventje paultje heeft nagenoeg iedereen uitgelegd dat hij alleen weet hoe je je moet gedragen. Je moet maar durven. Laat nu zijn ware gezicht zien! Vlucht, na uitgekotst te zijn bij de NPO, naar rtl. Gaat daar dezelfde ranzige “grapjes” uithalen. Heeft een aantal stevige mensen tegen zich in t harnas gejaagd met zijn anti-zwarte pieten praat!!!
  Dus nu krijgen we de “vernieuwende” paultje op rtl.
  Met de leeuw laat, laat de leeuw, lala de leeuw, de leeuw op de vroege avond en de leeuw op de late avond. Zooooooooooo vernieuwend. En zo denk je nog jaren vooruit te kunnen. Denk je….
  Een betere naam voor dit ventje is misschien wel Paultje Het Kameleontje. Neemt in iedere situatie het “juiste” kleurtje aan. Als t maar geld oplevert. Misschien moet je van je eerste centjes een hele grote spiegel kopen. Kun je zien “waar je staat”! Zorg je wel voor hele goede hulp dan. En voor langdurige zorg!

 8. Seth

  @Remi & Q

  Haha, jullie zijn echt te dom om te schijten, hè!

 9. Jobbie

  ‘Paul ophouden met lurken aan die zwarte totempaal’. Ja sorry hoor hoor wij hebben bij ons castingbureau geen tijd voor die ongein. ‘Paul stop er nou mee’.

 10. SOLANGE

  BlahBLahBlah heeft gelijk….Die pisnicht de Leeuw is gewoon een hypocriet

 11. Doe

  Kan hij niet in seizoen 5 van Smeris.
  Voor de rest heeft aardig wat buitenlandse films op ze naam.
  The Chronicles of Riddick en ook nog gewerkt met Martin Campbell is toch heel wat. Nu moet hij zelf nog te zien zijn in een Bond film. Of zeg ja tegen een rol in Bad Boys 3. Kunnen die vlaamse regiseurs hem niet vragen.

 12. Doe

  Gtst
  Smeris s5
  Klem s3
  Baantjer
  Bad Boys 3
  Pirates 6
  Gooische Vrouwen 3 of Soof 3
  Bond 26 of 27

 13. Wollter

  Klemna-tussen-de-benen-Casting

 14. Vrede

  Er moet ook wat meer duidelijkheid komen over welke series en films daar nog mee te maken hebben. Zat mensen die dan daar niet naar kijken.

  Jammer dat alleen Beau en wat anderen echt opstonden. Ben wel benieuwd wie een paar van die lafaards zijn.

 15. Darius

  “ten tweede heb ik een Hollywood-carrière gehad” Yorick heeft volgens IMDb in 2 (twee) Amerikaanse films gespeeld en dat waren zeer kleine rolletjes. Is absoluut knap als je dat lukt maar steek jezelf geen veer in met een carriere.
  Remi @14:28 zit er niet zo ver naast.
  Te gemakkelijk scoren van Torick om te suggereren dat zijn loopbaan in Nederland niet van de grond kwam door Kemna. “Het was een hel en machtsmisbruik”
  Was dan toen een vent geweest Yorick en had het toen of daarna aangekaart! Neen zwijgen zodat er meer slachtoffers kunnen vallen, en als je 54 bent, en in de nadagen van je carriere, je mond gratuit opentrekken. Held

 16. Kling

  @Darius je moet jezelf wel even goed inlezen.
  En heb je er wel ‘s over nagedacht dat hij wel ‘s aan zich heeft getwijfeld
  En gedacht heeft dat t aan hem lag. En dat het juist heel moedig is dat hij zich nu alsnog
  Uitspreekt. Meestal spreken mensen zich pas na jaren uit. En hij zit niet in zijn nadagen van zijn carriere. Kijk naar de recente film die net uitkomt.
  Het is heel makkelijk om mensen die zich eindelijk uitspreken af te vallen. Hij doet juist zijn mond open voor alle acteurs die dat treurig genoeg nog steeds niet kunnen en durven, omdat het voormalige kemna ze bij de ballen grijpt. Hij kan het zich als enige permiteren want hij heeft een internationale carriere en hij heeft geen kemna/ post castelijn casting meer nodig in tegenstelling tot de andere acteurs.
  Hij hoeft dit niet te doen, maar hij doet het wel. Hij is wel degelijk een held want reken maar dat de lange armen van het voormalige Kemna zijn carriere in Nederland alsnog zullen dwarsbomen.
  Gelukkig heeft hij ze niet nodig. Als één vd weinigen

 17. nelis

  Een beetje journalist zou aan nl producenten vragen waarom Van wageningen weinig rollen in nl kreeg. Antwoord zou steeds op hetzelfde neer komen.

 18. Icarus

  Eens een alcoholist/drugsverslaafde, altijd een alcoholist/drugsverslaafde. Bezoekt over de hele wereld de AA clinics. Heel goed. Maar eerder sprak hij over deze kwestie van “ … een sexueel incident …”. Nu zegt hij: “ … nooit seksueel misbruikt … “ en speelt hij hoofdrol im een nieuwe Nederlandse film die is gecast door, jazeker, het door hem verdoemde castingbureau. Gevalletje ‘boter op zijn hoofd’?
  En waar blijft de omderzoeksjournalistiek met het ge/misbruik van de (minderjarige) jongens in Azië???

 19. Icarus

  Eens een a l c o h o l i s t/d r u g s v e r s l a a f d e, altijd een a l c o h o l i s t/d r u g s v e r s l a a f d e. Bezoekt over de hele wereld de AA clinics. Heel goed. Maar eerder sprak hij over deze kwestie van “ … een s e k s u e e ll incident …”. Nu zegt hij: “ … nooit s e k s u e e l misbruikt … “ en speelt hij hoofdrol in een nieuwe Nederlandse film die is gecast door, jazeker, het door hem verdoemde castingbureau. Gevalletje ‘boter op zijn hoofd’?
  En waar blijft de omderzoeksjournalistiek met zijn ge/ m i s b r u i k van de (minderjarige) jongens in zijn favoriete bestemming Azië???

 20. Vans

  Tuurlijk, Post Castelijn gaat nu zogenaamd goede sier maken en zoveel mogelijk Yorick voorstellen, of er niets de hand is… zijn ze goed in die oud kemnagasten.
  Doen of er niets aan de hand is. Zij wisten van niets. Zij hebben niets gedaan.
  En ondertussen waren er heel veel die hun handjes niet thuis konden houden.
  Dat was echt niet enkel Job Gosschalk.
  @Icarus, Yorick zit eerder ondanks dan dankzij het verdoemde bureau in een film, komt gewoon omdat de regisseur en of producent hem er graag in wilden.

 21. Walter

  @ Icarus, jij werkt zeker en vast bij kemna/ post castelijn.
  Het is bekend dat ze daar iedereen die het niet eens is met kemna/ post castelijn kapot proberen te maken. Net als deze kwaadsprekerij van jou over Yorick.
  Past helemaal in het kemna profiel. En ondertussen de vermoorde onschuld spelen. Ze proberen iedereen hun zwijgcultuur op te leggen. Spreken mensen zich toch uit, worden ze ontvriend, worden deze mensen via bevriende producenten of regisseurs ze gevraagd er maar mee op te houden. Lukt dat niet,
  Dan proberen ze de sprekers kapot te maken door hen als leugenaars, niet stabiel of hysterisch te bestempelen. Mensen die hun mond open doen, krijgen ook te horen : we weten wie jullie zijn. Dat is indirect dreigement.

 22. Denzel

  Het is heel makkelijk om erachter te komen wat ze doen. Jij kijkt op de site van post castelijn en als je de namen opzoekt op de link http://www.imdb.com zie je meteen de produkties die ze nog doen. Weet je gelijk welke mensen nog met ze willen werken.

 23. Denzel

  Dat was een antwoord op Vrede

 24. Kelere

  @Doe deze projecten lagen waarschijnlijk al bij kemna voordat de bom barstte. Je haalt niet zomaar een lopende produktie ergens weg. Ook al hadden de producenten daar wel het recht toe gehad met alle ellende die boven is gekomen. En zo’n foute directie.
  Ben vooral benieuwd of deze opdrachtgevers nog met nieuwe dingen naar ze zullen gaan.

 25. Truth

  De open brief die de ex-medewerkers van Troubleyn over Jan Fabre hebben geschreven over de cultuur die daar heerst, is dezelfde bedrijfscultuur als binnen kemna.
  Manipulatie. Zwijgcultuur. En een directie die de casting directors, omdat ze het zelf zijn, geen halt toe roepen. En ondertussen medewerkers uitbuit en manipuleert. Medewerkers die bijna allemaal bij de psycholoog lopen door werkgerelateerde klachten. Waarom gebeurt het?
  Omdat het ongezond te grote en te machtige bedrijven zijn met overal contacten die ze de hand boven het hoofd houden, omdat er teveel belangen spelen achter de schermen. Het zijn bedrijven waar mensen niet toegesproken willen worden en denken dat ze zich alles kunnen permiteren en uiteindelijk onverantwoordelijk met hun macht omgegaan.

 26. Vuige shit

  Het is een schande dat er producenten en regisseurs zijn die met bedrijven als post castelijn of troubleyn blijven werken, en dan ook nog met overheidsgeld. Dat is een klap in het gezicht van alle slachtoffers. Mensen denken job gosschalk is weg, een andere naam en probleem opgelost. Geloven in de slijmerige gladde praatjes van de nog altijd dezelfde manipulerende directie en zand erover. Wat een treurigheid. Minstens 2 van de mensen die nog bij post castelijn zitten hebben ook seksueel misbruik gemaakt van acteurs en actrices. En die hebben aandelen of zit in de directie. De rest vd directie wist ervan en wimpelde het weg. In 1 bedrijf minstens 4 maar hoogstwaarschijnlijk 5 mensen die hun macht seksueel misbruikten. Want er gaan over 5 mensen verhalen. Maar 2 man zijn er weg. De rest en de gedogende directie die dik zijn met Job en Houdijn zit er nog. Zelfde geldt voor Troubleyn en Jan Fabre. Troubleun, Jan Fabre en kemna casting reageerden net als Weinstein ontkennend. Maar ondertussen is het allemaal wel gebeurd. En sommige ondrukkingen gaan nog steeds door. Alleen nu nog meer achter de schermen. Dat gebeurt als een bedrijf rot is in de kern en de macht houdt en niet gestraft wordt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.