Van Wageningen: ‘Post Castelijn Casting deugt niet’

De Nederlandse Hollywood-ster Yorick van Wageningen heeft niet het idee dat er iets wezenlijks is veranderd bij castingbureau Post Castelijn Casting, nu de besmette naam Kemna Casting in de ban is gedaan. Dat liet hij maandagavond weten in Shownieuws. Van Wageningen walgt van het bedrijf. “Het is een bedrijf waar niet één, maar twee of drie mensen tientallen, zo niet honderden mensen misbruikt hebben. Het enige wat ze doen is hun naam veranderen en dat deugt niet.

De acteur wil niet zeggen wat hij precies met de beruchte Kemna-bobo Job Gosschalk heeft meegemaakt, maar wel dat hij door hem werd geboycot. “Ik heb mijn Hollywood-carrière aan Job Gosschalk te danken, simpelweg omdat ik hier niet gevraagd werd, dus dan maar daar.”

De Kemna-boycot was verschrikkelijk als beginnend acteur, zegt Van Wageningen. “Je ziet al je collega’s dingen doen die je ook zou willen doen. In een film zitten waar je ook in zou willen zitten, in stukken zitten waar je in zou willen zitten. Je weet gewoon omdat ‘daar’ nee wordt gezegd, je niet aan de bak komt. Het was een hel.”

Hij is er goed van af gekomen. “Ten eerste ben ik nooit seksueel misbruikt door hem en ten tweede heb ik een Hollywood-carrière gehad. Zo ben ik dat machtsmisbruik ontsnapt. Het is natuurlijk zo: als je door Kemna in de ban werd gedaan, dan was het over, want er was gewoon niemand anders hier die castte.”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen