Paul de Leeuw wilde door met Lekker Laat

Geplaatst op Tue 11 Sep 2018 om 12:30

Paul de Leeuw vindt het achteraf gezien erg jammer dat de NPO dit jaar geen vervolg op zijn talkshow Lekker Laat heeft geprogrammeerd. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Pauw. Lekker Laat was vorig jaar in juni dagelijks te zien ná de talkshow van Eva Jinek. Er is nooit meer een vervolg op gekomen. “Dat vind ik heel jammer. Ik heb er ook niet meer heel erg mijn best voor gedaan. Nu de zomer voorbij is begrijp ik niet dat ik daar niet harder voor gevochten heb. Het was ouderwets leuke tv.”

Nu is De Leeuw vertrokken van BNNVARA naar RTL. “Ik heb het onwijs goed gehad bij de VARA en BNN. Op een gegeven moment gingen er wat mensen weg in de directie en De Kwis ging stoppen. Bovendien zou Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, ook misschien weggaan. Hij neigde over te stappen naar RTL, maar dat is niet doorgegaan.”

Toen dacht ik na: laat ik ook eens gaan bewegen, want ik weet niet of ik bij de NPO net zo veel kansen ga krijgen als ik voorheen heb gekregen. Dat was een twijfel. Dus ik dacht: laat ik eens bewegen en kijken wat er valt te halen. Dat je weer uitdaging krijgt en weer enthousiast wordt.”

Uiteindelijk kwam RTL met een aanbieding. “En ik dacht: ja, dat ga ik doen. Ze boden een personalityshow aan en jurylid worden in Holland’s Got Talent.”

Kon een personalityshow niet meer bij de NPO? “Uiteindelijk wel, maar het ging niet makkelijk. Tegenwoordig gaat het niet makkelijk om een nieuw programma te maken. Het liep stroef tussen de VARA en mij.”

Hoe gaat de RTL-show er precies uitzien? “De gesprekken moeten nog plaatsvinden. Ze willen een soort Mooi Weer De Leeuw maken, maar ik zou liever een Schreeuw Van De Leeuw maken met weer een beetje schoppen.”

De RTL-show begint pas in maart. “Ik kom in december wel terug met de Sinterklaasshow. En voor de NTR blijf ik het Knoop in je Zakdoek-gala doen.

Foto: BNNVARA
30 Reacties op “Paul de Leeuw wilde door met Lekker Laat”


 1. Ron

  Dat is wel het leukste wat hij gemaakt heeft sinds jaren. Het begon wat stroef maar uiteindelijk begon hij zijn draai te vinden en was het best een leuk late night alternatief. Hopelijk krijgt hij bij RTL de kans om dit weer op te pakken.

 2. Henk

  misschien idee om hem live nieuwe jaar in te luiden. Deed ie altijd fantastisch!!!

 3. Ron

  Die live oud en nieuwshow van een aantal jaar geleden was geweldig inderdaad. Zeker met al die ‘ingeblikte’ oud en nieuwshows was dat echt een openbaring. Erg leuk.

 4. M

  Paul de Leeuw op de plek van RTL Latenight alstjeblieft.

 5. Me

  Nee ga nu snel naar de campingzender RTL.
  Ben super blij jou nooit meer op TV te zien.
  Gelukkig gaat Richard Ranking The Stars presenteren.

 6. J

  Dat programma waarin ie fietste was inderdaad hilarisch en leuk!

 7. Bart M.

  Vergane glorie mag geen plaats meer hebben in het omroep bestel Punt

 8. SOLANGE

  P de Leeuw was vroeger leuk met Ranking the Stars maar steeds die kop en fake lachen van die dikke papoea wordt vervelend…plus die domme Annie Schilder die alleen maar ja en nee zegt niks meer aan….

 9. Achterbakse Lul

  Waarom gaat hij niet de nieuwe rol van het Michelinmannetje spelen?

 10. MuloMan

  Daahaag, zwetende worst!

 11. Ron

  @J dat was in Lekker Laat, en dat kwam eigenlijk pas in de laatste aflevering weet ik nog, pas echt goed uit de verf.

 12. oja

  Die koers van RTL is zo helder als het maar kan: alle kwalleballen over het paard getilde presentatoren en formats die je kunt missen als kiespijn zijn te zien op RTL zenders. Top. Weet je welke zenders je moet skippen om daarvan gevrijwaard te blijven. Heerlijk. Fan centric noemen ze dat. Prima, naampje doet er niet toe. maar ik ben fan van die strategie.

 13. michael

  Ga aub die show weer oppakken met al die wensen! Die liep als een trein en was super om naar te kijken!!

 14. Britt Scholte Lover

  Gewoon weer een dagelijkse show zoals Mooi weer de leeuw ipv rtl late night!

 15. Mama

  Graag weer laat de leeuw. Dat was toen echt leuk

 16. fred emmer

  seth en fiona dat was leuk en sterrenslag met meneer van Heumen ,gelukkig komt paul meer in beweging goed voor zijn postuur

 17. Remco Terhorst

  Het feit dat hij zijn successen uit het verleden zelf benoemt, doen mij beseffen dat hij vrede heeft met het feit dat hij maar 1 kunstje goed kan. De laatste reeksen Schreeuw van de Leeuw waren fantastisch. Kwam in 2005 nog voor het laatst terug in Papaul Live/Paul’s Angels. DAT sfeertje moet hij terughalen. Een grote amusementsshow, LIVE. Met het jarenlange, trouwe team van MWDL.

 18. Geronimo

  Eigenlijk is alleen RTL-Z het aanzien waard bij de RTL-familie. Het aantrekken van deze uitgepierde cabaretier helpt in dat opzicht niet.
  Vraagje: is voor het vak presentator tegenwoordig een opleiding in de kleinkunst noodzakelijk? Met name de NPO wordt er mee overspoeld tegenwoordig.

 19. de heer van Brabant-Koedrin

  Dit zijn de laatste woorden die ik vuil maak aan Paul de Leeuw…

 20. Lies

  @PdL: lieve Paul. Ik ben jarenlang met je opgegroeid en ik snap je overstap naar de commercielen. Maak er iets moois van.
  Je hoeft je niet meer te bewijzen, je bent een van de allerbesten en put daar je kracht uit.
  Doe Annie en Bob de groetjes !! liefs

 21. aammehoela

  Heb dus gisteravond maar een klein gedeelte van Pauw gezien. Dat gedoe met die kinderen weet ik wel en Paul….. hurricane Florence op CNN interessanter alsmede de polls over de afnemende steun voor Trump.

 22. Erik

  Lekker laat zou prima als RTL late night met drie weken op winterstop is in december/ Janauri en in de zomerstop

 23. chris

  Het was ouderwets leuk ? Dat vond hij zelf. Probeer het bij je nieuwe baas, maar Marc Marie krijg je niet mee.

 24. Bart

  @Chris Het was ook een leuk programma. Lekker Laat was niet met Marc Marie.

 25. Steinmann

  Inderdaad héél jammer dat ‘Lekker Laat’ niet meer te zien is, was programma van wereldklasse!

  Programma met Marc-Marie heette ‘Als je alles hebt gehad’, was op zondagavond op NPO1.

 26. BRAAK

  Het zit niet mee vieze man.

 27. Er

  Hoe je de shows van hem ook noemen mag, het is al 30 jaar hetzelfde geneuzel en afbraak tv van gasten.

 28. jroen

  Eindelijk weer een ‘ mooi weer de leeuw’ show. Pas prima bij RTL.

 29. anoniem

  Meneer hootr met zijn uitgesproken opvattingen van tegenwoordig, idd misschien beter bij de commerciëlen..

 30. anoniem

  Oeps ‘hoort’ bedoel ik :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.