AD ziet Angela de Jong niet als politiek commentator

Geplaatst op Mon 17 Sep 2018 om 15:30

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis is er blij mee dat Angela de Jong zijn krant zo vaak vertegenwoordigt in de media, maar ziet haar niet zo snel over andere onderwerpen praten dan televisie. Dat heeft hij laten weten aan Kunststof op NPO Radio 1. Nijenhuis vindt dat De Jong veel verstand heeft van tv-gerelateerde zaken. “Laat Angela vooral Angela blijven. Ze schuift aan in talkshows wanneer het over televisie gaat, daar waar ze iets over te zeggen heeft“, aldus de krantenbaas.

Over andere onderwerpen kan De Jong maar beter zwijgen, adviseert Nijenhuis. “Je moet haar vooral niet voor bijvoorbeeld buitenlandse politiek uitnodigen.”

Toch is De Jong niet helemaal gek. Ze won zelfs De Slimste Mens. “Ze vroeg wat ik van De Slimste Mens vond en dat valt natuurlijk buiten de media. We hadden haar gevraagd om meer op tv te zijn, zodat mensen van het AD meer zichtbaar worden en De Slimste Mens past dus wel.

De Jong bevestigt dat ze Nijenhuis toestemming heeft gevraagd voor deelname aan de tv-quiz. “Die uitnodiging kwam binnen, dan stap ik naar mijn hoofdredacteur toe en dan vraag ik toestemming min of meer of ik daar mee mag doen. Ik weet nog wat hij zei: ‘Ja, joh, meid, hartstikke leuk, moet je doen. En weet je, joh, als je de eerste uitzending eruit ligt, wat maakt het uit, het gaat niet om dat je afgaat, maar om hóe je het programma verlaat.’

Ze denkt dat hij trots op haar is. “Ja, die is heel tevreden met mijn bijdrage, ja. Ik maak de best gelezen column van het AD.

Foto: WNL
22 Reacties op “AD ziet Angela de Jong niet als politiek commentator”


 1. Joop55

  Dan moet je haar op de orde roepen, meneer de hoofdredacteur, en iet laf gaan jankebalken in diezelfde media. Case closed.

 2. Dynmisch Dennis

  Angela is wat mij betreft omroeppersoon van het jaar. Zij maakt de agenda en zij bepaalt het debat. Dan doe je het gewoon heel erg goed!
  En Jopie, lees eerst het artikel eens voordat je weer iets doms roept.

 3. Wietse

  Angela is de held van het AD.

 4. HanzWorsd

  Ze is hoofdrecensent van de McDonalds courant, en de Burger King Bode en weet alles van vet eten. Echt waar.

 5. Ruud

  Ik kan niet anders zeggen dat dat Angela het predikaat van recensent een nieuwe en bruikbare dimensie heeft gegeven. Voorheen waren het vadsige zure oude heren die vooral aan de mensheid wilden laten weten dat alles beneden hun stand was. Angela daarentegen weet dingen naar waarde te schatten en geeft vaak raak inhoudelijk commentaar. Het AD heeft met haar een juiste toonzetting weten te creëren. Ik hoop dat ze voorlopig dit blijft doen, zij weet de makers en zenders wakker te schudden, en dat werd tijd!

 6. Otto Groeneveld

  Nijenhuis vreselijke nagemaakte intellectuele paardelul ga lekker mensen van hun fiets trappen. AD samen met de Telegraaf de meest leugenachtige kutkrant die er is in Nederland.
  In die stinkkrant heeft nog nooit een regel waarheid gestaan.

 7. Dochter van Angela de Jong

  Wat een dik wijf.

 8. chris

  Het meedoen aan b.v. “dit was het nieuws” is iets wat een TV recensent nooit moet doen. Ik lees de V.K. en daar had men vroeger een vaste TV recensent, die allereerst neutraal was en nauwelijks op de TV verscheen. Ik zou hem niet herkennen als hij op de Coolsingel zou lopen., Angela zou ik nog herkennen als ik haar in Parijs zou zien.
  Angela kan zo bij de Telegraaf gaan werken of bij Story of Privé.
  Inderdaad Angela is het uithangbord van het AD, niemand weet verder wie daar werkt als journalist bij wijze van spreke dan.

 9. Bennie van Gisteren

  Je moet AD Angela zien als een soort oliebollentest, niet onafhankelijk en je komt er moeilijk weer van af.

 10. chris

  O jé, Kennelijk moet mijn zeer fatsoenlijke reactie eerst nog door de deskundigen van de M.V. beoordeeld worden alvorens men misschien toto plaatsing overgaat. Ben benieuwd.

 11. chris

  M.V.= M.C.

 12. Dynmisch Dennis

  @Chris. MC kent jouw patroon van haatreacties ondertussen.

 13. chris

  Hij wordt dus niet geplaatst zie ik.
  A.de Jong moet niet meedoen aan programma’s zoals Dit was het Nieuws, zoals gisteren op de TV
  A.de Jong moet als neutrale TV recensent onzichtbaar blijven.
  A. de Jong is haar onafhankelijkheid kwijt.
  Een goede hoofdredacteur zou haar op de vingers tikken.
  Zij is belangrijker dan haar baas.
  Netjes toch gezegd

 14. Facto

  Neijenhuis is toch van die bol in de olie? Zelden iemand zo zien afgaan.

 15. Floddero Flunk

  Maar Angelacourant ziet dat wel, en dat is wat telt! Nietwaar Angelacourant?? :D

 16. chris

  Dynmisch Dennis, Niets haatcampagnes, daar zijn anderen voor. B.T.W. M.C. heeft mijn eerder reactie toch geplaatst, waarvoor dank.

  Weet je wat erg is reacties waar men afschuwelijke taal uitslaat over mensen, daar kan je mij niet op betrappen D.D.
  Je weet toch wel wat B.T.W. betekent beste vriend

 17. chris

  @dynmisch dennis, nog even dit: Geef liever je commentaar op de reacties van ene Otto Groeneveld en Dochter van Angela. Dat zou je sieren D.D.

 18. anoniem

  Ik lees hier wel heel vaak iets over mw. De Jong. Iemand op de redactie stiekum verliefd? :-)

 19. chris

  Waar blijft Dynmisch D nu met zijn antwoord.

 20. Marry Hens

  Meneer Kaktus is al op Marktplaats gesignaleerd, op zoek naar een grotere caravan.

 21. Weet je weetje

  An schrijft wat ze wil horen en luistert niet. Alsof ze alleen de klok hoort luiden en de klepel niet kan vinden. Ze bouwd haar eigen analyse dat vol gaten zit en lekt als een mandje. Zei die haar zo geweldig vinden zijn net zo bekrompen.

 22. rafi

  zo lang deze 2 ratten

  bij ad werken gaat de oplage alleen maar naar beneden

  angela schaamt zich voor de hans de oliebol koniong van ad

  hansie vind angela niet geschikt

  angela doe wat aan je oksel fiets geur elke morgen…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.