Wendy van Dijk zegt vriendin af om te sporten

Geplaatst op Sun 16 Sep 2018 om 12:30

Voor het eerst in jaren heeft Wendy van Dijk weer tijd om af te spreken met vriendinnen. Voorheen was dat onmogelijk vanwege de vele draaidagen van Moordvrouw. Dat heeft de RTL-ster gezegd in Koffietijd. Nu haar man Erland Galjaard niet langer de baas van RTL 4 is, heeft Van Dijk haar dramaserie verloren. “Ik heb nu veel meer vrije tijd omdat we dit seizoen geen Moordvrouw draaien. Ik kan nu echt nu die lunch of dat dinertje doen. Ik heb meer tijd voor sociale contacten.

Moordvrouw slokte al haar tijd op. “Ik heb zeven jaar lang Moordvrouw gemaakt en dat was steeds een behoorlijke draaiperiode van vier maanden, naast alle andere televisieprogramma’s die ik deed. Als mijn kinderen het woord Moordvrouw hoorden, begonnen ze alle twee heel hard te gillen.

Door Moordvrouw verwaarloosde Van Dijk haar vriendinnen. “Ik heb nu meer vrije tijd. Ik maak nu echt afspraken met vrienden. Als je het heel druk hebt, dan krijg je prioriteiten. Dat zijn dan eerst je gezin en je kinderen, daarna komt sport voor mij op de tweede plek. Eigenlijk nog boven kinderen. Nee, niet kinderen, maar vrienden.

Sport boven vrienden? “Omdat ik weet dat het niet goed gaat komen als ik heel druk ben en niet sport. Dan kan ik echt dat ene kopje koffie wat ik dan met die vriendin had staan afzeggen, van: ‘Sorry, maar ik ga het toch afzeggen, want ik wil sporten.’”

Het is wel iets wat je leert: wat heb je nodig om gelukkig te zijn. Je kunt jezelf wel voorbijrennen en hoe gezellig het ook allemaal is om even dat kopje koffie te doen met vrienden… Ik weet dan toch: ik moet nu yoga doen of sporten om in balans te blijven en die leuke, ontspannen moeder te blijven.

Komt Moordvrouw ooit nog terug? “Ik weet niet of Moordvrouw voorgoed voorbij is, maar we hebben nu even een pauze. Verder blijven we natuurlijk altijd ontwikkelen.”

Wat wil ze het komend jaar allemaal gaan doen? “Ik heb geen megawensen of -dromen nog.”

Foto: RTL
32 Reacties op “Wendy van Dijk zegt vriendin af om te sporten”


 1. Remi

  … Misschien zo’n “Bastiaan” wereldreisje ?

  Samengestelde BN-gezinnetjes gesponsord op vakantie …
  we kunnen er geen genoeg van krijgen ;)

 2. Slabam

  Wat een mongool.

 3. RTL

  nog steeds de piemel van Joshua
  …..

 4. Bep

  Het is voorbij meisje, anderen hebben ook geen wensen meer met jou en je vriendinnen wensen jou ook niet meer.Voor een goede vriendin heb je altijd tijd, maar in jouw wereldje is het allemaal niet zo intens.

 5. Peanut

  De beslissing dat vorig seizoen het laatste was is al gevallen toen Erland er nog zat. Feitelijk incorrect dus dit artikel.

 6. SOLANGE

  Verwendy moet weer op de markt gaan staan daar hoort ze thuis het viswijf….Acteren kon ze niet…..

 7. Peter

  Veronica Inside heeft na overleg tussen de heren en talpa vanaf morgenavond een reclameblok minder.

 8. Eddy

  @ Peter
  Sun 16 Sep 2018 om 13:45
  Correct!
  En de resterende blokken gaan 50% langer duren.

 9. Wim

  Het stoppen zal ook met de slechte kijkcijfers te maken hebben.
  En wees eens eerlijk, het was ook een slechte serie, waarin men kon zien dat van Dijk geen acteertalent bezit.

 10. Cafeine

  ……maar willen die vriendinnen nog wel met jou afspreken, MEVROUW!!

 11. Zalmneusje

  Wat een intens onsympathieke vrouw is het toch ook. Dit soort mensen krijgen later altijd spijt als haren op hun hoofd van hun keuzes in het leven.

 12. Jona

  Wendy’s gedrag is gelijk als een hysterisch puber meisje.
  Wie wil nou zo’n vriendin. Ga lekker thuis bij je koters zitten gillen.

 13. M

  Niks mis mee met sporten. Sporten houdt je slank, gezond en mooi.

 14. Joop den Bevert

  Wendy geeft veel depressieve mensen weer moed, omdat ze dan inzien dat het altijd nog veel slechter kan.

 15. Rambo

  Ik denk dat mevrouw van Dijk zolangzamerhand zich moet gaan realiseren dat haar carriere over het hoogtepunt heen is zoniet voorbij.

  -Erland weg bij RTL waardoor ze niet meer alles zomaar krijgt.
  -Obese, Holland-belgië worden overgenomen door Angela en Art.
  -Moordvrouw stopt.
  -This time next year slechte kijkcijfers en niet leuk om te kijken.

  Ze mag van geluk spreken dat ze alle formats van The Voice nog doet en dat dit nou eenmaal een krankzinnig succes is (wat overigens niet door Wendy komt) maar voor de rest stelt het allemaal vrij weinig voor wat zij voor RTL betekent.
  En Wie ben ik? doet ze alleen omdat ze dit geeist heeft bij Erland (dit heeft ze zelf gezegd in een interview).

  Verder hoor en lees ik steeds vaker dat kijkers Wendy spuugzat zijn. Vooral de benadering richting volwassenen alsof het kleine kinderen zijn.
  Gunfactor is dus echt weg.

  Mijn mening: Wendy na haar huidige contract exit bij RTL. Ik denk dat het de zender echt goed doet. Tijd voor de volgende generatie presentatrices die veel leuker en sympathieker zijn dan Wendy. Ik noem bijvoorbeeld een Nicolette Kluijver of een Lieke van Lexmond! Denk dat die beide dames komende jaren belangrijk worden voor RTL naast Chantal en Linda! Laat Nicolette/Lieke het weekend amusument maar overnemen van Wendy

 16. Wollter

  Met deze wetenschap kan mijn dag niet meer stuk!

 17. Sylvie HvA

  Op haar leeftijd begint ze ook aardig te stinken.

 18. René

  Kan Joshua niet weg. Is NSFW zo!

 19. Japie

  @Rambo
  Sun 16 Sep 2018 om 15:20
  Lieke van Lexmond? Akelig wijf!

 20. frans

  Wendy weet je wat werken is, al die vrouwen die acht uur per dag werken voor 15 euro per uur of minder.
  Aflezen van een autocue is geen werk

 21. harteloze henk

  Aflevering van Villa Felderhof met Wendy werd laatst herhaald. Wat een sympathieke, leuke vrouw was het daar. Is gewoon een heel ander mens overgebleven: kil, hysterisch en onsympathiek.

 22. Mike

  Ik begon ook altijd te gillen als ik het woord ‘Moordvrouw’ hoorde.

 23. Julia

  Stom ding.

 24. Xander

  Welke vriendinnen ???

 25. Joop55

  Mijn oma had ook allerlei contacten afgezegd omdat ze ging zwemmen, misschien ff tippen aan de redactie.

  Next.

 26. Er ist wieder da

  7 jaar moordvrouw…pff wat een flut serie.

 27. anonymous

  Quinty staat er ook leuk op.

 28. A.M.

  7 jaar Moordvrouw en ik heb geen één aflevering gezien en ik heb niet het idee dat ik iets gemist heb!

 29. Meneer Kaktus

  Ik gebruik m’n vriendinnen juist om mee te sporten.

 30. HanzWorsd

  Ik gebruik sport om te vriendinnen.

 31. 2voor12

  Wonderlijk dat deze vrouw de indruk wekt nog vriendinnen te hebben, dat zal dan zeker niet lang meer duren.

 32. Madeleine Vonk

  Ushi says HI

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.