Wendy van Dijk zegt vriendin af om te sporten

Voor het eerst in jaren heeft Wendy van Dijk weer tijd om af te spreken met vriendinnen. Voorheen was dat onmogelijk vanwege de vele draaidagen van Moordvrouw. Dat heeft de RTL-ster gezegd in Koffietijd. Nu haar man Erland Galjaard niet langer de baas van RTL 4 is, heeft Van Dijk haar dramaserie verloren. “Ik heb nu veel meer vrije tijd omdat we dit seizoen geen Moordvrouw draaien. Ik kan nu echt nu die lunch of dat dinertje doen. Ik heb meer tijd voor sociale contacten.

Moordvrouw slokte al haar tijd op. “Ik heb zeven jaar lang Moordvrouw gemaakt en dat was steeds een behoorlijke draaiperiode van vier maanden, naast alle andere televisieprogramma’s die ik deed. Als mijn kinderen het woord Moordvrouw hoorden, begonnen ze alle twee heel hard te gillen.

Door Moordvrouw verwaarloosde Van Dijk haar vriendinnen. “Ik heb nu meer vrije tijd. Ik maak nu echt afspraken met vrienden. Als je het heel druk hebt, dan krijg je prioriteiten. Dat zijn dan eerst je gezin en je kinderen, daarna komt sport voor mij op de tweede plek. Eigenlijk nog boven kinderen. Nee, niet kinderen, maar vrienden.

Sport boven vrienden? “Omdat ik weet dat het niet goed gaat komen als ik heel druk ben en niet sport. Dan kan ik echt dat ene kopje koffie wat ik dan met die vriendin had staan afzeggen, van: ‘Sorry, maar ik ga het toch afzeggen, want ik wil sporten.’”

Het is wel iets wat je leert: wat heb je nodig om gelukkig te zijn. Je kunt jezelf wel voorbijrennen en hoe gezellig het ook allemaal is om even dat kopje koffie te doen met vrienden… Ik weet dan toch: ik moet nu yoga doen of sporten om in balans te blijven en die leuke, ontspannen moeder te blijven.

Komt Moordvrouw ooit nog terug? “Ik weet niet of Moordvrouw voorgoed voorbij is, maar we hebben nu even een pauze. Verder blijven we natuurlijk altijd ontwikkelen.”

Wat wil ze het komend jaar allemaal gaan doen? “Ik heb geen megawensen of -dromen nog.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen