Tina Nijkamp mengt zich in discussie rond Twan Huys

Tina Nijkamp, voormalig baas van SBS, mengt zich in de discussie over de talkshow van Twan Huys. Ze denkt dat zijn RTL Late Night een beter format nodig heeft. Dat zegt ze in gesprek met het AD. Nijkamp, die tien jaar na het winnen van de titel Omroepvrouw van het Jaar een baantje heeft als royaltykenner van Koffietijd, mist een line-up in de show. “De redactie lijkt zich meer te laten leiden door welke gasten ze kunnen krijgen dan dat ze zich aan een heldere structuur houden.

Zelf hielp Nijkamp in 2014 het programma Shownieuws op de rit door het programma strenger te formatteren. “Het is voor de kijker fijn als je weet wat je te wachten staat. En er moet afwisseling inzitten tussen rubrieken en gasten. Actualiteit, entertainment, infotainment die ongeveer evenveel aandacht krijgen per uur en op een vaste plek in het programma.”

Nijkamp wijst erop hoe het succes van Eva Jinek een vlucht nam toen haar programma werd aangepakt door DWDD-grondlegger Ewart van der Horst. “Dat leek eerst heel erg op wat Huys nu doet, maar Ewart heeft er een format van gemaakt en zie het succes.”

Huys was trots op zijn lange interview met Stormy Daniels en haalde daarmee zelfs de voorpagina van de Washington Post. Maar één gast de hele uitzending centraal zetten in je eerste week komt bij de kijker rommelig over denk ik.”

Het AD-artikel ‘Valse start van Late Night’, waarin ook Frits Barend zijn pittige mening geeft, kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen