De Leeuw: ‘BNNVARA doet ook moeilijk over Sint-show’

Geplaatst op Sun 16 Sep 2018 om 14:00

BNNVARA dwarsboomt Paul de Leeuw niet alleen in het meeverhuizen van Ranking the Stars naar RTL, maar doet ook moeilijk over de nieuwe Sint-show die hij gaat maken bij zijn nieuwe werkgever. Dat heeft de tv-ster gezegd op Radio 538. Ranking the Stars is een beschermd format, maar Sint & De Leeuw is een show die niet goed geclaimd kan worden. “Toch is dat ook nog wel een gedoetje, omdat ze zeiden van: ‘Ja, het mag eigenlijk niet, want het mag niet lijken op wat je maakte voor ons.’

De Leeuw: “Toen zei ik: ‘Ja, maar het is een oude man en cadeautjes, wat is het format?’ Ik ga het wel anders doen. We gaan niet in het theater, we gaan in de studio en het moet ook een andere naam hebben. Het kan bijvoorbeeld Pauls Sinterklaasshow worden, ik weet het niet.

Heeft hij ruzie met BNNVARA over zijn kindje Ranking the Stars? “Nee, helemaal niet. Ik had vandaag weer een gesprek op kantoor dat ze zeiden: ‘Ranking the Stars, ik weet niet wie het dan gaat doen.’ Dat weet ik ook niet. Ik wil die discussie ook niet voeren. Ik heb gezegd: ‘Ik ga bij een andere omroep werken’, dus ja, dan weet je dat programma’s die van VARA of BNN zijn, niet mee kunnen. Als ze toch besluiten niet verder te gaan, dan komt een programma vrij en dan kun je het misschien wel meenemen.”

Geruzie over Sint & De Leeuw voorkomt hij dus door een nieuwe naam te kiezen. “Nogmaals: er is geen overtogen woord gevallen en het is niet zo dat je elkaar dingen niet gunt, maar dan komt de juridische afdeling met: ‘Ja, je mag niet de naam meenemen.’ Nou, goed, dan doen we het anders.”

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA
35 Reacties op “De Leeuw: ‘BNNVARA doet ook moeilijk over Sint-show’”


 1. Hermann Boring

  Een vervelende oude man die een show over en met een wel sympathieke oude man presenteert. Ik vind het maar ingewikkeld. Als ik de Sint zou zijn had ik helemaal geen zin om iets met die blaaskaak te doen, en zou ik me beperken tot een interview bij Twan Huys.

 2. chris

  Die de Leeuw wordt langzamerhand een oude zeikerd. Ook als columnist bij het AD heeft hij de zak gekregen. Wat overschat die man zich zelf

 3. Jammer

  Bnnvara gaat zelf een sint show doen. Hier is op ingetekend en de presentatie is in handen van Richard Groenendijk. Dus Paul moet niet zo moeilijk doen. Opgestaan is plaats vergaan. Verzin iets nieuws Paul en teer niet op je PO succesjes . Dat is triest

 4. b

  Lijkt mij erg logisch dat hij een andere naam moet kiezen dus niet zeuren de Leeuw.Vraag mij af of dit iets word , de Leeuw met RTL. Die reclame he , die nekt je .

 5. RTL

  Ranking The Stars alleen met Paul de Leeuw als presentator. En anders geen!

 6. Peter

  Het is sowieso anders want BNNVARA wordt het de Groe Linkspolicor Sintshow om de n3gers zogenaamd niet te kwetsen.

 7. NW8

  Wordt gewoon tijd voor nieuwe gezichten in tv land zowel bij de com tv als bij de NPO
  Dat is ook de oorzaak dat er minder gekeken wordt,
  of dart men in een kijksleur zit , Iedereen bij de televisie is in slaap gevallen, en gaat maar door met iedereen die al zolang op de buis is
  Ook in tv land moet je vernieuwen!!Er zijn er bij die al meer dan 30- 40 jaar op de buis zijn, en dat is echt te oud ! Jonge nieuwe gezichten en nieuwe programmas zouden om de 10 – 15 jaar zou een vereiste noeten zijn ,
  Maar er heers angst vanwege de kijkcijfers ,

 8. NW8

  Anneke Gronloh overleden , Weer een dierbare verloren , wat een naar nieuws
  Wens haar familie ook veel sterkte toe!

 9. Bart

  @RTL Eens! Als het dan iemand anders moet zijn dan Richard Groenendijk die het doet als zou het wel raar zijn als uitgerekend hij al Paul z’m programma’s bij BNNVARA zou overnemen.

 10. Blauw papiertje

  Richard Groenendijk: blllg

 11. Huib

  Paul de Leeuw probeerde grappig te zijn ten koste van Anneke Gronloh.

 12. Lodewijk

  Zowel die dikke worst als de VARA hebben een hekel aan Sint dus allebei opzouten.

 13. Pinda

  Huib, sukkeltje.

 14. Wollter

  Sinteraarsrimjob

 15. Henk

  Pesterige shows waarop Paul de Leeuw patent op heeft zijn passé

 16. Rik

  Cheque Spijkerman deed ook hetzelfde bij Talpa en noemde het anders. Ook zo’n succesvolle overstap.

 17. Simon

  Natuurlijk de Leeuw hij overal een Sint show maken. Flauwekul.

 18. mager marc

  Sodemieter op met die kanariepietenshow.

 19. Dennis

  Gewoon Zwarte Piet toevoegen. Probleem opgelost.

 20. Oja

  Paul is een meer dan uitgerangeerde presentator zakkenvuller en relnicht. Gaat weg voor grote geld. Ligt en bedriegt iedereen. Lekker naar rtl. Skippen we die zender.

 21. Henk K.

  Ranking the Stars is vrij simpel: BNNVARA kan het niet maken zonder toestemming van Paul, en Paul kan het niet meenemen zonder toestemming van BNNVARA. Als Paul slim is laat hij dit programma een stille dood sterven en maakt hij een soortgelijk programma bij RTL. Geen Ranking the Stars, maar Bashing/Roasting the Stars ofzo. Een stelling over een van de gasten en dan de anderen laten reageren bijvoorbeeld. Dan behoud je de interactie die toch de basis is van Ranking, maar omzeil je de vragen en de lijstjes.

  Sinterklaas daarentegen is vrij om te gebruiken, indien de show een andere naam en andere indeling heeft.

 22. jdj2050

  Paul is nu eenmaal een unieke tv persoonlijkheid. Welk programma hij ook maakt; hij draagt de show met zijn humor. De eisen van de Vara slaan dus nergens op.

 23. ano@niem.nl

  Die hele groene, linksgedraaide Sintshow met die homosint mag Paul steken waar de zon niet schijnt.

  Maak een normale Sinterklaashow met de TV-sint en ZWARTE pieten en doe normaal!

 24. Robbie

  Het sinterklaasfeest is ook al verpest door mensen die menen slachtoffer te zijn van de slavernij. Het is toch schandalig omdat Zwarte Piet zwart hij het land niet in mag. Ik zeg: Pure discriminatie.

 25. Joop55

  Waarom doet BNNVARA zo moeilijk over het vertel van de Leeuw? Deze man kan zich gewoon aansluiten bij dat drogondersclubje dat RTL heet hoor.

 26. Joop55

  Vertel=vertrek

 27. SOLANGE

  de Leeuw heeft zn tijd gehad…kan die valse kop
  niet meer zien….

 28. critikast

  De Leeuw heeft niet door dat het niets heeft te maken met BNN/VARA, maar dat iedere televisiemaker nu al is uitgekeken op zijn Sint-shows, want ook daarin vindt De Leeuw dat hij geforceerd grappig moet doen en zijn grappen en grollen zijn voor het grote publiek al lang uitgewerkt.

 29. Pluk vd Petteflet

  Gatsie! Gaat die dikke ranzige vetklep nu ook al aan de haal met het Sinterklaasfeest? Wordt dit dan ook weer die ouderwetse smeerpijperij waar hij bekend is geworden. Houdt het dan nooit op?
  Where’s The Finish!? Stuur die man weg aub.

 30. Bep

  De Leeuw wordt de nieuwe Hennie Huisman…..verzuurde zeurkous.Gewoon met stille trom vertrekken het is nu tijd voor nieuwe mensen.Maar ze kunnen niet zonder aandacht dus ze gaan heel triest dood.

 31. peter

  de vraag is niet of Paul bij RTL mislukt maar wanneer gaat RTL dit inzien.

 32. anoniem

  Het moet voor het publiek wel duidelijk blijven wie nou die goede oude man is? :S

 33. Madeleine Vonk

  Wat is het verschil tussen een Sint Show en een Sinterklaas Show? Lijkt me beiden hetzelfde? Maar ja, als zelfs het Koningshuis de slaven van de koets moet poetsen, onder het mom van ‘renovatie’ en in steden moeilijk wordt gedaan over Sinterklaas intochten…

  Veel erger vind ik al die feestdagen die ouders opschepen met hoge kosten. De ultieme dagen voor mensen zonder geld maar niet heus. Word je er weer aan herinnerd en heb je er weer een feestdag bij om je schuldig te voelen.
  Voor mij mogen ze het allemaal om die reden afschaffen. Ik neem aan dat Sylvana niet meedoet aan de show?

 34. BRAAK

  P

 35. BRAAK

  Paul wie? Oh die bolle tongende sterk ruikende vervelende klier, die gaat zijn ondergang tegemoet. Hoe was het ook alweer, links lullen en rechts zakken vullen, ja zo is het Paul de drietonner.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.