De Leeuw: ‘BNNVARA doet ook moeilijk over Sint-show’

BNNVARA dwarsboomt Paul de Leeuw niet alleen in het meeverhuizen van Ranking the Stars naar RTL, maar doet ook moeilijk over de nieuwe Sint-show die hij gaat maken bij zijn nieuwe werkgever. Dat heeft de tv-ster gezegd op Radio 538. Ranking the Stars is een beschermd format, maar Sint & De Leeuw is een show die niet goed geclaimd kan worden. “Toch is dat ook nog wel een gedoetje, omdat ze zeiden van: ‘Ja, het mag eigenlijk niet, want het mag niet lijken op wat je maakte voor ons.’

De Leeuw: “Toen zei ik: ‘Ja, maar het is een oude man en cadeautjes, wat is het format?’ Ik ga het wel anders doen. We gaan niet in het theater, we gaan in de studio en het moet ook een andere naam hebben. Het kan bijvoorbeeld Pauls Sinterklaasshow worden, ik weet het niet.

Heeft hij ruzie met BNNVARA over zijn kindje Ranking the Stars? “Nee, helemaal niet. Ik had vandaag weer een gesprek op kantoor dat ze zeiden: ‘Ranking the Stars, ik weet niet wie het dan gaat doen.’ Dat weet ik ook niet. Ik wil die discussie ook niet voeren. Ik heb gezegd: ‘Ik ga bij een andere omroep werken’, dus ja, dan weet je dat programma’s die van VARA of BNN zijn, niet mee kunnen. Als ze toch besluiten niet verder te gaan, dan komt een programma vrij en dan kun je het misschien wel meenemen.”

Geruzie over Sint & De Leeuw voorkomt hij dus door een nieuwe naam te kiezen. “Nogmaals: er is geen overtogen woord gevallen en het is niet zo dat je elkaar dingen niet gunt, maar dan komt de juridische afdeling met: ‘Ja, je mag niet de naam meenemen.’ Nou, goed, dan doen we het anders.”

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen