Wendy van Dijk: ‘Show met Chantal voelde niet goed’

Geplaatst op Wed 19 Sep 2018 om 12:30

Wendy van Dijk voelde al tijdens de opnames van Janzen & Van Dijk: Voor Al Uw Bruiloften En Partijen dat het format niet goed in elkaar zat. Dat vertelt de presentatrice in de rijdende talkshow van NU.nl-ster Chris Helt. Van Dijk en Chantal Janzen waren in het voorjaar van 2017 te zien met hun trouwshow op RTL 4: het begon als een hit, het eindigde als een middenmoter. “Ja, het is wel eens gebeurd dat programma’s van mij niet goed genoeg waren“, geeft de televisiester toe.

Naast de grootste flop in haar tijd bij RTL – Million Dollar Wedding – denkt Van Dijk dan vooral aan Janzen & Van Dijk. “Als je kijkt naar Janzen & Van Dijk: er zat heel veel potentie in, want we hadden het super leuk, we hadden een goede chemie, en de filmpjes op locatie – de aanzoeken – waren leuk, maar dan is the next step de studio, waar je spelletjes met elkaar gaat doen. Dan denk je: nee, dit is het niet.”

Van Dijk had het gevoel al gelijk toen ze in de studio stonden. “Eigenlijk voel je het al op het moment zelf als je in de studio staat. Dan is net die magic er niet.”

Besprak ze dat met Janzen of spraken ze dat niet uit naar elkaar toe? “Natuurlijk. Je gaat meteen denken: oké, kunnen we nog iets? Maar eigenlijk is dat al het format. Ik weet niet of het dan nog te redden valt. Ik denk dat het hele format het gewoon net niet was.

De presentatrice kan leven met een flop als het programma goed is, maar dit was gewoon niet goed genoeg. “Je moet niet veel flops hebben. Dat is niet goed voor je. Ik vind het altijd belangrijk als je zelf weet dat je er alles aan gedaan hebt. Daarna is het out of your hands: hoe het geprogrammeerd wordt en hoe de kijker ernaar kijkt, heb je niet in de hand. Dan is het makkelijker accepteren als het niet aanslaat, als je denkt: ik vond het een goed programma.

Momenteel is ze te zien met The Voice Senior. “Over The Voice Senior is dus echt goed nagedacht. Ik ben zo’n fan van het programma. Ik ben gewoon zo’n fan van The Voice. I’ve been there, hè. Ik heb het allemaal meegemaakt en nog zit ik huilend en klappend op de bank. Echt, honderd procent waar.

De rijdende talkshow met als gast Wendy van Dijk kunt u bekijken op NU.nl.

Foto: RTL
30 Reacties op “Wendy van Dijk: ‘Show met Chantal voelde niet goed’”


 1. mark2

  bla bla bla, die wendy mag van mij van tv weg!

 2. Er ist wieder da.

  Als je huilend en klappend op de bank zit voor een stelletje malloten…
  Tja…

 3. Ingrid

  Is Snuifje weer aan het raaskallen?

 4. frans

  Is die piemel van Joshua niet wat voor Wendy, dan stopt ze misschien met onzin uitkramen. The Voice senior is iedereen weer vergeten, ik zag de winnaar gisteren weer aan het schoffelen in het gemeente plantsoen van Vught

 5. Bennie van Gisteren

  Wendy van Dijk voelde al tijdens de opnames van Janzen & Van Dijk dat het niet goed voelde. M.a.w. de kijkcijfers zijn niet goed en dat voelde ze vooraf al. Een plekje achter het aanrecht zal ze goed doen.

 6. Ray

  Ook zo’n idioot die denkt dat ze slimmer of interessanter overkomt door met Engelse termen te strooien. In Expeditie Robinson en Utopia zitten ook massa’s van zulke figuren, en die zijn vrijwel zonder uitzondering verstandelijk beperkt.

 7. MamaMarjon

  Waarschijnlijk was het programma wel geslaagd zonder Wendy. Ze mag nog niet in de schaduw staan van Chantal!

 8. Carlo

  Chantal vond het ook vreselijk!Die wil niet meer met Wendy samenwerken zei ze.

 9. sunshine

  ga sporten jij !

 10. Rick

  “Over The Voice Senior is dus echt goed nagedacht..”
  Geniaal concept, hou zouden ze er op gekomen zijn?

 11. anonymous

  Chantal en Wendy mogen allebei van de tv.

 12. Britt Scholte Lover

  This time next year is ook een grote flop! Wendy die telkens praat alsof ze het tegen kinderen heeft.

 13. SOLANGE

  Veenlijk moet nooit meer op Tv …ze kan het niet .. door mannie mocht ze ,,maar nu moet ze Ome John lief aankijken ..hoe onderdanig kun je zijn ..ze lag nog net niet op haar knieen…totaal geen klasse

 14. Ruben

  Makkelijk achteraf praten omdat de kijkcijfers ruk waren, en terecht trouwens.
  Wendy ga lekker naar Ibiza yoga lesjes doen met je man je tijd op TV is
  voorbij. Je bent niet leuk meer.

 15. Enzo Voort

  Hoe lang mag deze schi!jtlijster van uncle John nog meelopen voor wat kruimelwerk?

 16. tobi

  @Ray, nee, dan jij. Jij bent intelligent, ”Ray”.

 17. Dirk

  Voordat het begon zagen wij al dat het niks zou worden .

 18. jroen

  Jo, daar komt ze nu mee..

 19. Madeleine Vonk

  Twee totaal verschillende vrouwen, biggies in omroepland. Concurrentie is te groot. Of je het wilt of niet, zulke dingen spelen mee. Jammer voor beiden en van ons belastinggeld.

 20. Pjotr

  Aldus de vermeende junk Wendy, niet erg serieus nemen, ze kletst maar wat.

 21. RaymondVL

  Is een cokeprogramma… eh.. sorry, ik bedoel een kookprogramma niets voor Wendy van Dijk? Coken met Wendy? Of wat snuift de pot?

 22. tim

  tijd voor Janzen en Roelvink

 23. Chris

  Wendy is een ordinaire schreeuw lelijk. Weg ermee, Martijn kan The Voice prima alleen doen. Het enige wat zij toevoegt is irritatie.

 24. Dennis

  Als je huilend en klappend op de bank als volwassen mens zit voor een tv show, dan ben je naar mijn mening zwaar onder ontwikkeld. Waarschijnlijk als ze Ushi speelt is ze zichzelf.

 25. de deskundige

  Chantal die snuift niet dus val je al gauw buiten de boot .
  Wendy gewoon blijven doorsnuiven .

 26. HanS

  Wendy is eng heel erg eng en vreemd. Volgens mij klopt er bij haar iets niet.

 27. dr phil

  hans jazeker dat mens spoort niet is een erland tik

 28. K

  @RaymondVL..geniaal gevonden.

 29. Cafeine

  @RaymondVL 17:18 Hahaha geweldig!!! Hoe kom je erop.

 30. B klein

  Chantal is degene die “een fout” gemaakt heeft. Je kunt nog zo goed zijn maar met een “nobody” naast je kun je maximaal 50% scoren. En dat heeft zij zoals altijd hier ook weer gedaan. Maar 50% plus 0% is niet goed genoeg meer. En die andere is kritiekloos omhoog gevallen en zie hier het resultaat. Of liever gezegd het ontbreken van het resultaat!! Zelfde als topper geer bij tobber goor. Gaat ook maximaal 50% worden. Die andere heeft nog maar 1 fan. Hoorde dat hij laatst gestopt was met zingen. Gek nooit in de gaten gekregen dat hij gestart was met zingen. Goor is dan ook de beste afkorting. Komt van de markt af. Lijkt me het best daar weer snel naar terug te gaan. Dat is het maximaal bereikbare. Ook iemand die “chemisch” de realiteit is verloren in de val naar beneden!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.