Volkskrant vindt media hysterisch over kijkcijfers Huys

Geplaatst op Fri 14 Sep 2018 om 11:00

De Volkskrant vindt dat de media wel heel erg de focus leggen op de kijkcijfers van RTL Late Night met Twan Huys. Soms lijken journalisten er wel bezeten van. Dat stelt de krant in de rubriek Top & Flop, waarin die journalisten tot flop worden uitgeroepen. De Volkskrant leeft mee met de late talkshow van RTL 4 en zijn kersverse presentator Twan Huys. “Journalisten zijn bezeten van kijkcijfers. RTL Late Night is de klos. Dat was al zo toen Humberto Tan nog aan tafel zat, toch, Angela de Jong?

Volkskrant-journalist Paul Onkenhout: “Er gaat geen dag voorbij of een journalist werpt een blik op de kijkcijfers van de avondprogramma’s, concludeert dat winst van RTL Late Night is uitgebleven, wrijft in de handen, checkt het cijfer van concurrent Pauw, streept een paar niet zo heel erg bekende programma’s aan die beter zijn bekeken en tikt een stukje met de kop ‘RTL Late Night noteert weer laagterecord.’ (Het ANP, woensdag.)

Onkenhout wijst zijn collegajournalisten er graag op dat Huys net begonnen is met zijn talkshow. Hij vindt dit soort journalistiek dan gemakzuchtig. Helemaal als journalisten RTL gaan bellen voor een reactie en dan schrijven dat RTL Late Night nog niet van de buis wordt gehaald.

Je hoort en ziet overal dat het slecht gaat met RTL Late Night, vatte een presentator van kijkcijferkanon Telegraaf-video het woensdag samen. Nee! Echt?

Lees ook: Volkskrant: ‘Twan Huys moet echt beter gaan scoren’ (8 september)

Foto: RTL
31 Reacties op “Volkskrant vindt media hysterisch over kijkcijfers Huys”


 1. HanzWorsd

  Wat zeuren ze nu, toch vulling van je krantje. Hierover schrijven is net zo onzinnig als het weer, of de beurskoersen, of …

 2. Britt Scholte Lover

  en wat vind Angela de jong ervan? vanavond proberen ze kijkers te lokken door de uitslag van the voice in Late night te zetten.
  Iedereen is nu verplicht te kijken naar Twan Huys, dit word een record voor late night vanavond

 3. NW8

  kranten moeten ook mee met de tijd
  een krant afleveren zoals dat in 1955 het geval was kan ook niet meer, waar normen en waarden in een krant voorop stond
  EeN krant moet vandaag de dag aandacht trekken, net zoals MC dat ook doet

 4. aldus

  De kijkcijfers van Huys in de doelgroep waren heel laag vorige week. Deze week gaat het al beter en zelfs voor het eerst hoger dan Pauw (doelgroep). Je ziet ook dat er veranderingen in het programma zijn. Geen journalist die het ziet of er iets zinnigs over zegt. Alleen maar hijgen over absolute aantallen kijkers die er voor RTL helemaal niet toe doen. Media journalisten zijn bijna allemaal heel erg slecht. Waarom begint er geen journalist over het feit dat Pauw avond na avond een Humberto/RTLLN tafel heeft? Prima hoor maar is dit de taak van de NPO; RTLLN kopiëren?

 5. critikast

  De Volkskrant dweept met Huys en laat zelf geen mogelijkheid onbenut om Pauw te bekritiseren en Huys positief te recenseren. Wat een hypocriete krant. Zelf zeiken ze over jan en alleman, maar kom niet aan hun “vrienden”. Overigens vind ik Huys een uitstekende interviewer als het gaat om onderwerpen die hem interesseren. Het lichtvoetige, sport en “volk” in zijn programma verafschuwt hij en dus is hij voor dit programma volkomen ongeschikt. Waarvan akte !

 6. Ben

  PRECIES DIT. Deze man heeft gelijk. Klote media.

 7. Elvis

  Gezeik over die kijkcijfers, over het programma zelf gaat het niet.

 8. Jan

  Idd veel te veel hysterisch gezeik over kijkcijfers.

 9. Derk

  Prima talkshow. Niets mis mee.

 10. Ted de Braak

  Ik kijk graag naar Twan Huys. Een verademing ten opzichte van Humberto Tan. De tafelgasten zijn ook anders dan je gewend bent van RTL. Geen Gordon, Peter R de Vries, John van de Heuvel, Wendy van Dijk of een Carlo Boszhard die de keuze voor Tel Aviv voor het Songfestival komt duiden. Huys heeft ook al een aantal keer verrast door verrassende gasten. Gisteren weer Lex Uitting die naar dat meisje in Egypte was afgereisd. Jammer dat vanavond The Voice Sr. centraal moet staan.

 11. peter

  Gisteren was Pauw ook helemaal niks. Wat moet die vreselijke ouwe Freek de Jonge daar nog aan tafel.

 12. Bart

  Gisteravond was het vermakelijker dan Pauw.

 13. anymousin

  Hoe maak je lineaire tv en hun programma’s kapot, juist door maar te blijven zeuren en hetze te voeren over de kijkcijfers.

  In deze heeft de Volkskrant een punt.

 14. slijm

  slijm slijm

  twan zijn dat je vrienden bij de vk.
  zo lijkt het wel.
  een domme man of vrouw zou dat denken vrienden journalistiek.

  vk wees kritisch over je eigen product..

  als er een huis geheim naar buiten gaat
  dan is het altijd iemand van het huis die het naar buiten brengt

  vk wees zakelijk tegen je medewerkers
  emails, telefoontjes goed in de gaten houden

  Angela de jong
  heeft zich geschaamt voor de hoodredacteur Hans, de nep olie bol koning.

  elke dag zegt een abonnee AD op vanwege Angela de Jong, ik shcaam me voor Hans.

  Terwijl je samen een krant moet maken.
  als angela morgen weg moet bij de krant

  heeft ze 100000000000 mailtjes en gesprekken bewaardt.

  alle bedrijven in nederland

  kritisch zijn met eigen informatie intern als extern…………

 15. Arie

  Twan Huys nu een paar keer gezien maar zeker niet verkeerd.
  Het is nog een beetje statisch maar verder goede gasten en interessante gesprekken

 16. Erik

  Eens met vk. Twan is een uitstekende presentator. Show moet nog wat groeien maar prima gasten gehad.

 17. MW

  Wat weet zo’n regio blaadje nu van TV

 18. Stefan

  Bekijk dit eens voor de grap: http://www.mediacourant.nl/2013/09/rtl-late-night-voor-het-eerst-onder-400-000-kijkers/

  2013, in de tweede of derde week van het oude Late Night. Slechtere cijfers dan Twan nu, terwijl linear toen nog een stuk gebruikelijker was (marktaandeel ook veel lager dan Twan nu).

  En nog grappiger: zelfde soort reacties. Humberto moest ook zn publiek vinden. Twan zit de laatste dagen alweer tegen de 500.000. Als dit langzaam aan nog wat groeit, is er niets aan de hand.

 19. Boan

  Gisteren vond ik iets verbetering in de uitzending zitten: het was dynamischer (ook door het laten zien van fragmenten) maar ik blijf Huys jammer genoeg de zwakste schakel vinden. Eigenlijk heb ik gekeken omdat Arjan Lubach te gast was. Maar die is dan ook van de NPO. Gordon bij Pauw, Lubach bij Huys: stuivertje gewisseld? Op zich wel mooi dat ze over hun eigen schutting kijken, goed geluisterd naar de kritiek van Angela de Jong ;-).

  Het lijkt wel of Huys wil voorkomen dat het een feestje aan tafel wordt, een echt boeiend gesprek. In plaats daarvan blijft hij zijn gasten nog teveel als een schoolmeester een beurt geven. Zodra de gasten ‘los’ dreigen te gaan is Huys degene die het knopje van de sfeerloze spaarlamp aan gaat doen door de teugels weer aan te trekken en met de vragen te komen die vooraf doorgenomen zijn. Geregeld onderbreekt hij nog zijn gasten.

  Het leuke van een gesprek aan een grote tafel (het is per slot van rekening een talkshow en geen interviewprogramma of College Tour) is dat je vooraf niet weet of te veel moet willen weten welke kant het gesprek op kan gaan zodat je als kijker én als gast én als talkshowhost verrast kan worden. Dán ontstaat er authenticiteit, dynamiek en iets om voor wakker te blijven. Naar mijn mening moet Huys zijn gasten meer laten shinen. Dan laat het programma maar eens lekker uit de bocht vliegen, als kijker zou ik dat veel liever willen zien.

 20. Dirk

  Rtl moet eens durven het programma een uur te laten duren en zonder reclame , ik denk dat er dan veel meer mensen kijken .

 21. Dirk

  Pauw was gisteren weer top . of je de gasten nu mag of niet ze werden allemaal in de discussie betrokken .zo bleef het mooi levendig .

 22. Tony

  We zouden eigenlijk ook over de kranten moet schrijven. En de leescijfers ervan. Door de week staat er meestal alleen het nieuws van de dag ervoor in. Overgeschreven van het ANP. Meestal zijn alleen de zaterdageditie de moeite waard.

 23. viimeisimmät uutiset

  Tony, weet jij wel hoe een krant werkt? Heb jij enig idee wat ANP is? Man man, wat een treurige reactie.

 24. Arie

  @Dirk
  Als ik die Freek de Jonge voor de 35te keer zie zitten heb ik al gegeten en gedronken

 25. Boan

  De verrassing zat voor mij aan het eind van de avond, gisteren. Wat bracht de zanger van Abel zijn lied mooi… Eindelijk beleving, gevoel en bezieling bij LN. En wat een verschil met die nieuwe geautotunede versie van het nummer!

  Zoals ik het zie is ook Huys door de autotune gehaald: een lege gekunstelde huls. Misschien zit er diep onderin die huls nog iets van eigenheid en oprechte emotie maar dan moet even het trucje van ‘Ranking the stars’ uit de kast worden gehaald: veel drank erin en de ware aard komt boven drijven. Als Huys dan nog zo afstandelijk overkomt dan zit het er écht niet in. Maar ik laat me graag verrassen :-)

 26. Dirk

  Arie je hebt gelijk wat Freek de jonge betreft , hij mag graag de andere gasten afbluffen wat hem bij Erica Terpstra absoluut niet lukte.ik bedoel meer het vakmanschap van Jeroen hoe hij met zijn gasten omgaat .ik vind dat klasse maar iedereen mag gelukkig een eigen mening hebben .

 27. HalloJumbo

  Vanavond weer matige gasten voor ons aller Twan.

 28. Greet

  Twan is zoveel beter dan die narcist Oemberto.

 29. mark

  Hij heeft voor veel gekozen en dat zou “iedereen” doen.

 30. Witje

  Beste schrijver van de volkskrant, Ik begrijp uw commentaar betreffende de journalisten/media, maar dat is een ondetdeel van hun werk. T zei goed of kwaad.Helaas is t een feit dat het niet goed gaat met RTLn. Wat u schrijft is pure onzin omdat t iets van alle dag is. De bazen van rtl 4 vonden dat Tan t veld moest ruimen, en zitten nu met een leeg huys, en de media viert hoog tij. Dat hoort denk ik bij hun vak.rtl heeft dit aan zichzelf te danken.

 31. BRAAK

  Rwan is een arrogante loser.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.