Gasten helpen Twan Huys: ‘Hoe heet zus van Katja?!’

Geplaatst op Fri 14 Sep 2018 om 10:15

Twan Huys moet duidelijk nog even wennen aan de showwereld waarin hij beland is. Terwijl er een filmpje liep, en hij dacht dat zijn microfoon uitstond, vroeg hij zijn gasten naar de naam van een bekende Nederlander. Dat was te horen in de uitzending op RTL 4. Huys sprak met Joris Rasenberg over de cover die is gemaakt van zijn vroegere hit Onderweg. Daarop werden de beelden ingestart van de toenmalige videoclip met Rasenberg en Birgit Schuurman. Maar hoe heet zij ook alweer?

Terwijl de clip liep bedacht Huys zich dat hij Birgit na het fragmentje graag wilde benoemen, maar hij had even geen idee meer hoe ze heette. Terwijl hij dacht dat zijn microfoon uitstond, vroeg hij snel aan tafel: “Hoe heet ze ook alweer, de zus van Katja?

Gelukkig werd hij uit de brand geholpen. Tafelgast één: “Birgit.” Tafelgast twee: “Birgit.” Tafelgast drie: “Birgit.

Na de videoclip richtte Huys zich tot Rasenberg: “Ja, Joris, met Birgit Schuurman…

Arjen Lubach inhakend: “Hoe kan het dat Birgit Schuurman niet ouder is geworden? Waar slaat het op? Ik ben van een soort jonge Leonardo naar een soort halve Willem-Alexander gegaan. Zij is precies nog net zo knap.

Foto: RTL
26 Reacties op “Gasten helpen Twan Huys: ‘Hoe heet zus van Katja?!’”


 1. xandertje

  Ik heb gister eerste blok gekeken. Meteen eerste minuut al drie fouten in wat hij zei. Hij stelde daarna niet de juiste vragen en vroeg niet goed door. En op het einde van het blok keek hij 10 seconden in de verkeerde camera.

 2. Wilhelmus

  Hij had n Alzheimerpatiënt met vrouw en dochter aan tafel die in Bello Goodbye al geïnterviewd waren. Vraagt hij aan de man of hij het gezien heeft op tv. De vrouw zegt van niet. Dus vraagt Twan aan de man hoe hij het vond….. Het was zo ongemakkelijk. Leek wel of hij nog nooit van die ziekte had gehoord.
  Prima vent hoor. Maar echt niet voor dit soort onderwerpen. Hij zit daar zo niet op zn plek.

 3. Lucky King

  Bedankt voor dit nieuws dat ik toch echt niet had willen missen. Iedereen vergeet wel eens een naam.

 4. Wilhelmus

  Hello Goodbay dus….😮

 5. Wilhelmus

  Goodbye 😊

 6. Alex

  Ik had het ook niet geweten.
  Lijkt mij eerder gezond dat hij hier niet veel kennis van heeft, dan komt er in iedergeval nooit zo Boulevard toon in het programma.

 7. Simon

  Tja de vragen van Twan aan de Alzheimer patiënt vond ik pijnlijker dan de naam Birgit niet kennen. Naar concrete dingen in het verleden vragen heeft niet zoveel zin. Je kan beter vragen hoe een Alzheimer patiënt dingen NU ervaart.

 8. ruben

  twan je kan zo goed zijn, maar als je de achtergrond en de juiste snaar niet weet te raken dan val je als een baksteen. En dat is nu bij jou het geval twan.

  rtl nigt snaar heb je niet en dus raken kan je het ook nooit.

  ga wat anders doen, en zit niet elke avond op je blaren
  vanavond ga je weer nonsens kraaien. ik let op je binnenkomst!!

  gordon zegt tegen glennis je bent er nog niet
  hij haat glennis niet
  alleen mist gordon e.e.a.

  maar jij twan je hebt geholpen TAN weg te pesten.

  twan je kan het niet salaris afgevn aan een goede doel…

 9. eric

  De hoop dat er wat kritische vragen worden gesteld met Huys als presentator is ook vervlogen. Hoe kan je een ouder weglaten komen met ‘ ik laat mijn kind met 16 drinken’ als er voldoende wetenschappelijk bewijs is dat dat slecht is voor de ontwikkeling….. wat een zwakte.

 10. Tom

  Twan geef het op je maakt je zelf alleen maar belachelijker

 11. ano@niem.nl

  Volgens mij is het meer de redactie die dan nu een steek laat vallen. Dit soort informatie had voor Huys gewoon beschikbaar moeten zijn.

 12. NW8

  Ik heb met verbazing wat reacties op verschillende items gelezen . Wat een domme reacties worden er geplaatst op deze site , er zitten, op een paar goede reageerders na , mensen te reageren die het verstand van een kleuter hebben, en ongemanierd zijn ! Werkelijk onvoorstelbaar wat je voor onbeschofte en banale stukjes je voorbij ziet komen ! Zijn deze mensen soms niet goed bij hun hoofd of zo???

 13. Jan

  ano@niem.nl klopt

 14. Ron

  Tja, dat bedoel ik maar. Hij voelt zich er niet thuis omdat hij blijkbaar luchtige entertainment items en gasten ‘moet’ hebben in zijn show van RTL. Zo wordt het nooit wat. Die opmerking van Lubach is trouwens goud ;-). Kijk al weer uit naar ZML.

 15. Roobie

  Gaan we nou iedere dag iets bekritiseren van Twan Huys?, is MC de afzeikpagina geworden van RTL Late Night. Beetje zielig, eens kijken als het programma dadelijk erg goed gaat scoren of ook iedereen hier roept oh wat zat ik fout wat een goed programma. Nee dus, alleen maar afzeiken

 16. Roobie

  MC is nog erger dan de riool journalistiek

 17. Desiree

  ano@niem en Jan, klopt niet. Als je bij RTL werkt, de pulp en achterklapzender van NL, mag je verwachten dat je weet wie Birgit is. Het is eens en te meer een bewijs dat Twan niet op zijn plaats is.

 18. Lucky King

  @Desiree

  Jij klopt niet! Ano@niem en Jan hebben 100% gelijk.

 19. Desiree

  @Lucky King Jij bakt…

 20. Elvis

  Vreselijk, wat erg, stop de persen, wat een gezanik mensen.

 21. Connie V.

  twan gisteren 10 minuten gekeken en wederom in slaap gevallen

 22. XY

  @Roobie, je hoeft hier niet te zijn. En Twan is nog maar net bezig, ik heb meestal een paar maanden nodig om ingewerkt te zijn. Maar goed ik ben ook een beetje traag. Toch, geef die gast wat tijd.

 23. Dirk

  Ik zou ook niet weten hoe ze heet .

 24. Birgit

  Wat maak mij dat nu uit?

 25. Briertje van Katja

  Dat zusje is toch ook een nobody?

 26. BRAAK

  TWAN KAP ER MEE!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.