Gordon: ‘John heeft met RTL gepraat over Voice’

Geplaatst op Fri 14 Sep 2018 om 11:45

John de Mol heeft met RTL gepraat over een verhuizing van The Voice of Holland naar SBS. Het zal ontaarden in een juridisch steekspel. Dat heeft Gordon, die vanaf januari aan de slag gaat voor De Mols SBS, donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. De Mol wil zijn hitshow The Voice naar SBS halen om de kijkcijfers van zijn zender op te krikken. “Er zijn gesprekken geweest. Dat weet ik. Daar is niet zo heel erg veel uitgekomen. Dan is het een kwestie van een juridisch steekspel.”

RTL heeft gewoon het recht om The Voice uit te zenden en zal daar ook aan vasthouden, stelt Gordon. “Ik begrijp ook dat je niet zomaar een contract kan verbreken of programma’s mee kan nemen, dus dat zal echt nog wel wat voeten in de aarde hebben, maar John kennende heeft hij het natuurlijk goed dichtgetimmerd.”

Gordon zat eerder deze week nog in Pauw. Toen hij gevraagd werd of hij The Voice Senior, waarin hij jurylid is, graag mee zou nemen naar SBS, antwoordde hij: “Wat mij betreft wel, ja. Zeker.

Mogelijk vertelt John de Mol vanavond meer over zijn plannen met The Voice. Dan is hij te gast in RTL Late Night met Twan Huys, waarin de winnaar van The Voice Senior bekend wordt gemaakt.

Foto: RTL
26 Reacties op “Gordon: ‘John heeft met RTL gepraat over Voice’”


 1. Andre Kreuzen

  Kwestie van tijd…

 2. Dus.

  Ik dacht dat John de Mol SBS wilde gebruiken om nieuwe formats te testen. Ik zie het nut er niet van in dat The Voice over word geplaatst; het zal het programma niet goed doen + John verdient toch ook aan the Voice op RTL4 lijkt mij?

 3. Derk

  Dan maar.

 4. Jan

  Dit artikel is gebaseerd op uitspraken van Gordon. Tja……

 5. Tom

  Kunnen we even stilstaam bij hoe slecht SBS wel niet scoort , cijfers zijn dramatish slecht dus ik snao dat hij the voice binnen wilt halen , maat dat gaat RTL niet toestaan

 6. Hermann Boring

  Het grootste nadeel van het hebben van Gordon als medewerker is dat ie nooit zijn smoel kan houden.

 7. Niek

  Weet niet of het imagowijs slim is van John om dit te doen, we gaan het zien.

 8. slijm

  bedrijven

  ik heb jullie gewaarschuwd

  als huis geheim naar b uiten gaat

  dan is de dader in huis.

  lek bij de regering, 3e dinsdag prinsjes dag.

 9. RTL fan

  Hahaha we kunnen alles vinden over Wendy en Martijn, maar dat is een ijzersterk duo voor zulke presentatie. Als de chemie er in de presentatie niet is, dan zakt het programma in. Ik zou nu even niet weten wie er geschikt is van kamp SBS om zo een groot format kunnen dragen.

  Eigenlijk…niemand

 10. Luister nou

  dan is vanavond de lakmoesproef of Twan Huys geschikt is om onafhankelijk en journalistiek te blijven; durft hij John de Mol door te zagen over The Voice of gaat hij mee in het commerciele klapfeest wat van 20.30 tot 0.00 duurt

 11. HanzWorsd

  Is gordon al ooit uit de kast gekomen dat hij een talentloze eikel is?

 12. Jaja

  Wat was Gordon weer vreselijk aanwezig gisteren in Boulevard. Alle aandacht weer naar zich toe trekken..

  Gordon is zo passé!

 13. ano@niem.nl

  Ten eerste is het ZES al een tijdje. Dit jaar is een overgangsjaar waarin natuurlijk al weer heel veel programmatische fouten zijn gemaakt.
  Stegeman op vrijdag, Dr. Tinus geen nieuw seizoen (Best draaiende serie tot nu toe op die zender), amusement op zaterdag is ver te zoeken en weer terug naar films.

  ZES heeft dus een aantal steunpilaren nodig. Een goede spannende nederlandse serie op vrijdag half negen zou helpen, een goede show op zaterdag zou helpen en ankers als goede nieuwsuitzendingen en een late night luchtige show.

  Dat schud je niet uit je pols, dat duurt even. Galjaard komt aan het roer en daar heb ik als programmadirecteur een hogere pet van op dan de huidige.
  Met Wendy, Gordon en straks Linda en wie weet ook Chantal kan men echt iets neer gaan zetten.

  En wat ik zeker verwacht is dat RTL uiteindelijk terug gaat in zenders of geheel opgaat in Talpa waarbij RTL4 VIER wordt en RTL5/NET5 VIJF

 14. Wollter

  En nu geloven we Gordon op z’n mooie blauwe ogen…….?

 15. Paul

  Of overhalen dezelfde kijkcijfers oplevert, valt nog te bezien.
  SBS6 heeft niet hezelfde imago als RTL4.
  SBS staat vood platvloers en RTL voor enige voem van kwaliteit.
  Dus of mensen zo maar overstappen? Zal ook afhangen voor wat er in de plaats komt.

 16. Jan

  ano@niem.nl John is al enkele jaren programma eindbaas bij (SBS) 6. Al tijdens de Sanoma tijd. De vraag is of het hem nu wel gaat lukken. Zijn CV, op TV zender gebied, is helaas niet zo best.
  (nb. ik ben niet van een RTL, SBS of NPO kamp)

 17. Wop

  Maar the voice is van talpa media dat een onderdeel is van Itv. Die hebben neem ik aan het laatste woord over wie the voice uitzend. Sbs zal het contract moeten afkopen van sbs6.

 18. Wop

  Sbs6=rtl4

 19. Bart

  @ano@niem.nl Galjaard binnenhalen is wel de stomste fout die zouden kunnen maken. Er zijn er die het beter kunnen. Je noemt nog Wendy in het rijtje maar die hoort al een tijdje niet meer bij de grote namen hoor.

 20. ano@niem.nl

  Ik snap niet geheel waarom iedereen praat over het imago van SBS6. Die zenders is niet meer en heet nu ZES en moet nog verder worden gelanceerd.
  Ik heb niet het idee dat de campingprogramma’s gaan aanblijven.

  De speeltuin met programma’s als Dronemasters zal naar een andere zender worden verplaatst. Je ziet dat elk nieuw idee aan de tekentafel ook gelijk wordt uitgeprobeerd en dat werkt natuurlijk niet op een zender waar je juist kijkers wil trekken.

 21. Bart

  @ano@niem.nl De gene die dat doen zijn voornamelijk de RTL fans. Onder leiding van Luuk „ik heb weer de hele dag op internet gezeten” Ikink.

 22. Wanny

  Dat zou niet slim zijn, aangezien The Voice al aan het einde van de levensduur zit. Beter komt ie met wat nieuws dat scoort.

 23. Deadly Viper

  RTL gaat dit echt niet laten gaan.

 24. Roobie

  Jeeee zeg, weer een stelletje naïeve personen die denken te weten wat er gaat gebeuren. John kan wel willen maar als ITV waar talpa media toebehoord liever aan RTL blijft afleveren kan John het schudden. SBS of 6 was niets en zal ook nooit echt wat worden.

 25. Dennis

  Maar nog altijd geen duidelijkheid of The Voice en alle varianten daarvan bij RTL te zien blijven of (deels) naar SBS verhuizen. John liet er weinig over los. Wel dat er nog gesprekken met RTL worden gevierd over een veranderde vorm van samenwerking aangezien hij nu zelf ook tv zenders heeft. Hij gaf ook aan dat contracten gerespecteerd dienen te worden.

 26. Echt niet..

  John wil het programna naar zijn eigen zender trekken en daarvoor de hoofdprijs betalen omdat hij een beter scorende zender krijgt maar vooral omdat hij daarmee de omzet van Talpa producties opstuwt en ITV zo meer moet betalen voor de overname van Talpa producties . Dat kost ITV uiteindelijk dus geld en bovendien raken ze zo RTL als grote afnemer kwijt . Niet verstandig dus voor ITV om een transfer van het programma toe te staan..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.