Angela de Jong wil geen tv-presentator worden

Angela de Jong heeft niet de ambitie om een televisiester te worden. Ze denkt dat ze niet geschikt is voor de presentatie van bijvoorbeeld spelshows of talkshows. Dat heeft ze gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. De Jong is tegenwoordig vrijwel elke dag op radio en televisie om te vertellen wat ze overal van vindt. Maar als ze zo graag aan het woord is, waarom dan geen eigen show? “Nou, ik denk dat ik voor een hoop dingen in de wieg gelegd ben, maar niet om tv-presentator te zijn“, zegt ze. 

De AD-diva pakt liever haar podium in de krant. “Op een podium staan en de hele wereld toespreken doe ik liever in de krant, als ik heel eerlijk ben. Ik vind schrijven ook heel leuk.”

De columniste vindt het heerlijk om op tv te zijn. Het wapenfeit waar ze het meest trots op is is het winnen van De Slimste Mens. Goede publiciteit voor het AD, maar daar is De Jong niet voor beloond. “Nee, het winnen van De Slimste Mens heeft me geen bonus opgeleverd.

Komt ze uit ijdelheid steeds op tv of omdat het AD dat wil? “Het is een dienstopdracht, ja. Wel eentje waar ik achter stond, maar wel eentje waar ik ook goed over na moet denken. Ik heb heel lang ‘nee, alsjeblieft niet’ gezegd als dan weer eens Boulevard, Shownieuws of De Wereld Draait Door belde of ik daar wilde zitten ’s avonds.”

Ik had altijd van die typische trouwargumenten, van: m’n haar zit niet, dan moet ik naar huis om me om te kleden, wat een gedoe en wat levert het op? Alleen maar gezeur. En ten diepste: wat weet ik er nou van. Van die typische vrouwelijke argumenten. Dan zie je een hele hoop collega’s langstrekken op een gegeven moment en dan denk je: wat hij zegt kan ik ook, maar dat kan ik wel iets beter. Ik dacht dat vaak bij itempjes in Shownieuws of zo. Op een gegeven moment ben ik daar wat vaker ja tegen gaan zeggen.”

Heeft ze nog een droom? “Ik zou best wel columnist op pagina twee willen zijn.”

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen