Angela de Jong wil geen tv-presentator worden

Geplaatst op Sun 16 Sep 2018 om 10:15

Angela de Jong heeft niet de ambitie om een televisiester te worden. Ze denkt dat ze niet geschikt is voor de presentatie van bijvoorbeeld spelshows of talkshows. Dat heeft ze gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. De Jong is tegenwoordig vrijwel elke dag op radio en televisie om te vertellen wat ze overal van vindt. Maar als ze zo graag aan het woord is, waarom dan geen eigen show? “Nou, ik denk dat ik voor een hoop dingen in de wieg gelegd ben, maar niet om tv-presentator te zijn“, zegt ze. 

De AD-diva pakt liever haar podium in de krant. “Op een podium staan en de hele wereld toespreken doe ik liever in de krant, als ik heel eerlijk ben. Ik vind schrijven ook heel leuk.”

De columniste vindt het heerlijk om op tv te zijn. Het wapenfeit waar ze het meest trots op is is het winnen van De Slimste Mens. Goede publiciteit voor het AD, maar daar is De Jong niet voor beloond. “Nee, het winnen van De Slimste Mens heeft me geen bonus opgeleverd.

Komt ze uit ijdelheid steeds op tv of omdat het AD dat wil? “Het is een dienstopdracht, ja. Wel eentje waar ik achter stond, maar wel eentje waar ik ook goed over na moet denken. Ik heb heel lang ‘nee, alsjeblieft niet’ gezegd als dan weer eens Boulevard, Shownieuws of De Wereld Draait Door belde of ik daar wilde zitten ’s avonds.”

Ik had altijd van die typische trouwargumenten, van: m’n haar zit niet, dan moet ik naar huis om me om te kleden, wat een gedoe en wat levert het op? Alleen maar gezeur. En ten diepste: wat weet ik er nou van. Van die typische vrouwelijke argumenten. Dan zie je een hele hoop collega’s langstrekken op een gegeven moment en dan denk je: wat hij zegt kan ik ook, maar dat kan ik wel iets beter. Ik dacht dat vaak bij itempjes in Shownieuws of zo. Op een gegeven moment ben ik daar wat vaker ja tegen gaan zeggen.”

Heeft ze nog een droom? “Ik zou best wel columnist op pagina twee willen zijn.”

Foto: WNL
25 Reacties op “Angela de Jong wil geen tv-presentator worden”


 1. A.Zijn

  ” Ze denkt dat ze niet geschikt is voor de presentatie van bijvoorbeeld spelshows of talkshows” Sterker nog, dat is een zekerheidje!

 2. Ken Nie

  Begrijpelijk dat ze niet wil presenteren. Dat is ook niet combineerbaar met haar rol als collumnist. Ze zou dan merken hoe vervelend en onterecht recensies vaak zijn…

 3. NW8

  Ze heeft wel uitstraling, en komt zeer vriendelijk en warm over !
  Vind haar een leuke verschijning, en ze ziet er altijd zeer verzorgt uit Denk wel met wat mediacursussen dat ze een aanwinst zou zijn in een groot zaterdagavond spel show ,bij de P.O De kijker verlangt zo naar nieuwe gezichten op tv
  De meeste zijn al ver over de datum met hun grappen en grollen in spelshows!

 4. Ron

  Moet ze ook helemaal niet doen, maar eigenlijk is ze wel zo’n ijdeltuit om toch een keer overstag te gaan voor het een of ander.

 5. Peanut

  Ik denk dat de schrijver van dit artikel niet alleen cynisch is maar ook een tikkie jaloers.

 6. Tv junkie xl

  Meer een radiogezicht

 7. weethetbeter

  Daar heeft ze de capaciteit niet voor , commentaar geven is makkelijker !!!

 8. robb

  Ze kan niet wachten om voor de tv te werken.

 9. Tante Toos

  Waar gaat al dat commentaar nu weer over…..ze zegt zelf toch ook alleen maar dat ze er niet geschikt voor is. Einde berichtgeving lijkt mij dan.

 10. HalloJumbo

  Veronica Inside krijgt één reclameblok minder

  https://www.ad.nl/show/veronica-inside-krijgt-een-reclameblok-minder~a417440f/

 11. Floddero Flunk

  Jeeeeej Angelacourant! Welkom terug :D

 12. Frederik de Groot

  Alsjeblieft zeg! Ze is al meer als voldoende in the picture, met haar meningen en stukjes in het AD. Denk dat binnen een jaar grote groepen mensen toch echt “Angela-moe” zijn.

 13. Humberto Tan

  Ik vind Angela de Jong niet zo aardig.
  Ze is altijd zo gemeen tegen me.

 14. Marc E. Putto

  Totaal ongeschikt als presentator met dat vreselijke Zuid-Hollandse accent in combinatie met een van huis uit al niet proper stemgeluid.

 15. chris

  Hooguit bij boulevard, een soort roddelrubriek. Haar stem al, niet om aan te horen.

 16. julske

  Angela is een roddeltante, jaloers. Op de bank zitten TV te kijken, is haar hobby, eten, mensen kapot maken, en misgunnen. Nu voeren ze een hetze tegen Twan. Het is nooit goed, je wordt er moe van.

 17. Pieter Baan

  God zei dank zeg… die onuitstaanbare, zelfingenomen, volgevreten cavia is al veel te vaak in de media voor aandacht. Weg met dat stuk ellende en haar boeiende meningen.

 18. chris

  Tot mijn verbazing zag ik als deelnemer bij”Achter het Nieuws” dat hoofd van Mevr. Angela de Jong verschijnen, je weet wel de TV recensente van het AD. Als de wiederweerga naar een andere zender overgeschakeld.

  Je kunt nog niet onafhankelijk oordelen over een programma als je niet van het scherm bent af te slaan.

 19. rafi

  daar heb je onze hupelende kut van AD..

  dom mens,

  bij ad wordt je langzaam uitgepoedt

  begin een eigen bedrijf of hebben je ouders een bedrijf..

  of hebben je ouders geen bedrijf

  sorry je komt niet uit een goede nest,

 20. Annoniemus

  Die ambitie zou ze nooit moeten hebben , anders zou ze haar eigen beperkingen niet kennen vrees ik !!

 21. Zee

  Ja mensen daar is ze weer op mediacourant Angela ! Daar lees je hier nou nooit iets over..

 22. Michel

  Iedereen die met enige regelmaat op TV komt heeft een bepaalde vorm van ijdelheid over zich heen. Het is dan heus niet alleen een dienstopdracht.

 23. critikast

  Angela is een topper, alleen moet ze oppassen voor overkill. Ik zag ze gisteravond zitten bij die vreselijke Van der Wall in “Dit was het nieuws”. Wegblijven daar Angela. Dat programma is ver beneden jouw stand !

 24. KeesVee

  Met haar gewicht komt ze nooit meer van de sofa af.

 25. HanzWorsd

  Ze gaat wel de sjow ‘jouw vetklep, mijn vetklep’ presenteren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.