RTL Nieuws lanceert compleet nieuwe website

RTL Nieuws heeft een nieuwe website en een nieuwe app gelanceerd. Het design is aangepast en sluit nog beter aan bij de herkenbare stijl van de tv-uitzendingen. Dat heeft de redactie laten weten. De site is een samenwerking met de redacties van Buienradar, Boulevard, Bright, RTLZ, EditieNL, Late Night en Voetbal Inside. “We bieden je een breed aanbod aan informatie, uiteraard al het nationale en internationale nieuws, maar ook persoonlijke verhalen en informatie die meer ontspanning biedt.”

De verhalen die in de ogen van de redactie veel aandacht verdienen, hebben nu een prominente plek gekregen in Uitgelicht. “Nieuw is de categorie Lifestyle, waar je kunt lezen over onderwerpen als gezin, gezondheid en geld, maar waar je ook wooninspiratie kunt opdoen dankzij de samenwerking met RTL Woonmagazine.”

De meeste bezoekers vinden RTL Nieuws op hun mobiel. “Bij de veranderingen zijn we vooral uitgegaan van de gebruikservaring op je telefoon. Het nieuwe design is overzichtelijk en fris en je favoriete nieuwsonderwerpen zijn snel vindbaar. In één oogopslag zie je wat het belangrijke nieuws is of wat de grote gebeurtenissen zijn.”

Vanzelfsprekend krijgt video een prominente plek. “Daarmee onderscheiden we ons van andere nieuwsplatformen. We hebben een traditie in het maken van videocontent. Die video’s kom je nu nog prominenter tegen op onze website en app.”

De grootste veranderingen ondervinden de gebruikers van de tablet app. De tablet app is nu identiek aan de mobiele app.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen