RTL-baas Sven Sauvé: ‘Tv is here to stay’

Geplaatst op Thu 20 Sep 2018 om 11:00

Sven Sauvé, de grote baas van RTL Nederland, vindt het onzin als mensen roepen dat televisie op een haar na dood is. Tv is here to stay. Dat heeft hij gezegd op BNR Nieuwsradio. De lineaire kijktijd neemt weliswaar af, maar televisie blijft een massamedium, aldus Sauvé. “Ik denk dat we dat ook hebben gehoord over kranten en tijdschriften. Magazines zijn er nog steeds en ook tv is here to stay. Televisie is en blijft een prachtig medium en daar zal altijd een grote groep mensen gebruik van maken.”

Toch verandert de mediawereld. “Er zijn inderdaad alleen alternatieven en daar hebben wij zwaar op ingezet. We willen de kijker pakken op alle platformen.”

Maar sterft de tv-kijker niet uit? “Er is nieuwe aanwas, maar je ziet wel dat jongeren beduidend minder tv kijken dan oudere groepen. Als ik naar de kijkcijfers kijk, dan zie ik dat GTST nog steeds goed wordt bekeken door een jonge doelgroep die live kijkt.”

Veel jongeren kijken tegenwoordig YouTube en ook daarop is RTL actief met zijn zogeheten ‘MCN’, een reeks kanalen op YouTube, soms van RTL zelf en soms van andere publishers.

YouTube is een medium waar veel naar wordt gekeken. Wij hebben een multi-channel-netwerk opgestart. Daarin hebben we onze eigen kanalen opgericht zoals Concentrate, maar we werken ook samen met influencers als Anna Nooshin. Meer dan 45 procent van het Nederlandse YouTube-verkeer, mensen die naar Nederlandse content kijken, loopt nu via ons netwerk.

RTL verdient er echter niet veel aan: niet alleen YouTube pakt een veel van de inkomsten, maar ook de influencers waarmee ze samenwerkt, zoals Anna Nooshin, aldus Sauvé.

Foto: RTL
27 Reacties op “RTL-baas Sven Sauvé: ‘Tv is here to stay’”


 1. sauve

  Sauvé is het nieuwe vriendje van Gordon waar Derksen het maandag over had…nou dat…

 2. Floris

  Ach, op zich doet RTL het niet eens zo slecht…

 3. Pim

  Die Gordon doet ook alles om The Voice (Senior) naar T alpa te krijgen

 4. Ron

  Pff, wat een open deuren worden hier weer in getrapt en totaal blind voor de realiteit zijn. Zo wordt het nooit niet wat met RTL en met hun zelf ‘bejubelde’ Videoland al even min wat maar voort blijft modderen.

 5. L.

  Hij heeft gelijk! Er wordt nog iedere dag door miljoenen mensen naar de tv gekeken.

 6. Deadly Viper

  Je kan wel op Videoland zeiken maar wat bieden SBS en NPO op die markt? Helemaal niks… En dat is de toekomst dus je kan maar beter mee doen dan na 10 jaar denken was ik er maar in gesprongen en het te laat is.

 7. Ron

  SBS en NPO lopen ook hopeloos achter. Kan meer uit gehaald worden, maar het gaat hier over RTL.

 8. BEUK DE BOOM

  Sauvé: ‘Televisie is here to stay, want we hebben een paar YouTube kanaaltjes opgezet.’

  Deze man is de realiteit volledig kwijt.

 9. Julia

  Wat is dat toch een domkop!

 10. Derk

  Was bijna maand geleden op BNR dit interview. Gaan we alles wat hij daarin zei verspreiden over het jaar? Want na die uitzending is hij niet meer bij BNR geweest.

 11. Mediaprak

  Sauvé heeft de smaak van ‘publiciteit’ gekregen. Voorlopig geen nw netbaas bij RTL4.

 12. Jan

  “we werken ook samen met influencers als Anna Nooshin.” Alleen al van het woord “influencer” krijg ik spontaan en langdurig pukkeltjes op een plek waar de zon nooit schijnt. En dan ook nog “Anna Nooshin” als “beïnvloeder”. Arm Nederland. Wat een k*t zender is RTL toch geworden de laatste jaren. Kijk er werkelijk nooit meer naar.

 13. donia

  Jan ,je hebt helemaal gelijk!
  Maar wie is Anna Nooshin ?
  Ik bedoel hoeveel tv moet je wel niet kijken om bij te houden wie nu weer een bekende Nederlander is.

 14. Pipi

  Vergeet de Roelvinkjes niet, dat zijn pas influencers haha…in ieder programma kom je ze weer tegen.

 15. StefanV

  Als je kwaliteit biedt, is daar een kijkerspubliek voor. Zo niet, dan wijken mensen uit naar diensten als Netflix, die tegen extra betaling wél kwaliteit bieden. Commerciële zenders komen nog verrassend vaak weg met pulp-tv.

  Met name de NPO slaagt erin om tv-programma’s te maken die het (terug)kijken waard zijn.

 16. Alex Penthouse

  Nou dat ellendige RTL wel hoor om zowaar berichten te puvliceren dat ik van bil ga in mijn gekregen flatje.

 17. Wilco

  Nou vergeet het maar Sven, in de niet zo verre toekomst heeft men wel beeldschermen maar geen lineaire tv. Alles gaat on demand en het liefst met zo weinig mogelijk reclame. De huidige vorm van tv kijken heeft echt zijn langste tijd gehad. Misschien voor een kleine groep diehards maar dat is commercieel niet houdbaar. Het enige lineaire wat overblijft is een uitgeklede versie van de NPO dat zich toelegt op informatie en documentaires.

 18. Teun's stemmenbureau

  Als hij bedoeld dat Netflixen het nieuwe tv-kijken is, dan heeft hij zeker een punt toch?

 19. HanzWorsd

  Tv is here to stay and Gordon’s butt is there to play.

 20. Paul Lamote

  Mensen als Sauve die de werkelijkheid ontkennen zijn een groot gevaar voor de continuïteit van RTL.

 21. Lodewijk

  Dit is zo zaadje wat zijn zakken vult met dom gelul. Denk waarschijnlijk dat bestuur of medewerkers dit willen horen, nou prima toch. Ja voor dat salaris en bonus roep ik ook alles hoor. RTL gaat prima, RTL gaat als een trein. Heel Nederland zit op die leuke Gordon te wachten. Zo gaat het maar door en mag ik effen vangen. Dat zie je toch aan heel dat achterbakse D’66 smoelwerk. Wel van je secretaresse afblijven ze heeft een vriend. Wat een terinzooitje heel dat RTl.

 22. Floddero Flunk

  Whahahahaha. Wij van WC-eend…… :D :D :D

 23. Glibberaal

  Here to stay? Lineaire tv?.. weet niet. Sven? Zeker niet

 24. Deadly Viper

  Hebben de andere RTL zenders in Europa ook niet soortgelijke diensten… over paar jaar gewoon allemaal samensmelten en gewoon 1 grote Europese RTL VOD dienst.

 25. Henk

  Het gaat dus goedkomen begrijp ik, omdat ze een YouTube kabaal hebben met Anna Nooshin. Whaha

 26. John van Daalen

  Zeer vreemde man waarschijnlijk afkomstif uit een enclave van D’66 bewoners. Met zo slechte visie leiding geven aan iets? Al zou het een speeltuin zijn dan is deze man ongeschikt.

 27. Floddero Flunk

  Tuurlijk komt het dan goed. RTL heeft zijn huiswerk gedaan en geconcludeerd dat het hele Nederlandse volk gefocust is op Anna. Anna is beeldbepalend voor hoe wij denken en wat wij doen, en dat verdient een Annakanaal die ervoor gaat zorgen dat iedereen weer massaal afstemt op de beeldbuis! All hail Anna!

  ….en Angela natuurlijk :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.